Aloe vera yüze faydaları nelerdir? Aloe vera yüze nasıl sürülür?

Aloe vera, Antik Mısır’dan günümüze kadar alternatif tıp tedavisinde kullanılan ve birçok hastalığa iyi gelen bir bitkidir. Cilde olan faydalarından dolayı daha çok kozmetik sektöründe değerlendirilen aloe vera, detoks suyu olarak tüketildiğinde ise vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur ve kanser hücreleriyle savaşır. Peki aloe vera yüze faydaları nelerdir?

Aloe vera yüze faydaları nelerdir? Aloe vera yüze nasıl sürülür?

 Aloe vera faydaları ile mucizesinin farkında olan Kuzey ülkeleri, genelde cilt bakımı ve ilaç yapımında yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle antibakteriyel özelliği sayesinde ciltte oluşan yara ve izlerin daha çabuk iyileşmesini sağlar ve yaşlanma belirtisi olan cilt kırışıklıklarının giderilmesinde etkili olduğu görülmektedir. Bundan dolayı birçok kozmetik üründe aloe veradan istifade edilmektedir. Aloe vera yoğun bir kıvama sahip olduğu için direkt olarak cilde temas etmesi durumunda bir süre sonra deformasyonlara neden olabileceğinden seyreltilerek kullanılması tavsiye edilir

Ülkemizde 2000’li yılların başından itibaren kullanılmaya başlanan ve giderek popülerleşen aloe vera, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamaktadır. Birçok cilt ve sağlık probleminin giderilmesine yardımcı olduğu gibi sağlık problemlerine de şifa kaynağıdır.  Detoks suyu yapılıp her gün tüketildiğinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlar ve hastalıklara karşı direncini arttırır.

Aloe Vera Faydaları Nelerdir?

Antik Mısır’da ölümsüzlük bitkisi olarak adlandırılan ve binlerce yıllık dönemin koşullarında uygulanan tedavilerde aloe vera kullanıldığı rastlanmaktadır. Tropikal iklimlerde yetişen bitki, son yıllarda ev ortamında ve saksılarda ülkemizde de yetiştirilmeye başlanmıştır. Kullanımı giderek yaygınlaşan aloe vera, cilt ve saç bakımından kanser yaralarının iyileşmesine kadar birçok sağlık sorununa şifa olmaktadır.  Aloe vera yapraklarından elde edilen jelimsi sıvının sağlığa olan mucizevi faydaları şöyledir:

  • Antioksidandır. Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur

  • Cilt problemlerinin iyileşmesine yardımcı olur.

  • Sindirimsisteminin dengeli ve sağlıklı olmasını sağlar.

  • Yüksek tansiyonunun düşmesini sağlar.

  • Aleo vera, içerdiği yüksek su miktarı sayesinde böbrek fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

  • Aleo vera detoksu yapıldığında karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur.

  • Kabızlığa iyi gelir. 

  • Cilde sürüldüğünde sivilce oluşumunu engeller, diğer cilt problemlerinin iyileşmesine yardımcı olur.

  • Zararlı güneş ışınlarının bıraktığı hasarları iyileştirir ve korur.

  • Egzama gibi cilt problemlerinin tedavi edilmesinde kullanılmaktadır.

  • Kırışıklıkları geciktirir. 

  • B12 vitamini açısından zengin olan aleo vera, vejeteryan ve veganlar tarafından tüketmesi tavsiye edilir. 

  • Yanıkların daha çabuk iyileştirir.

  • Saçların beslenmesine ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

  • Kan şekeri seviyesinin düşmesini sağlar.

  • Diş ve dişeti rahatsızlıklarına iyi gelir. 

Aleo Vera Nasıl Kullanılır?

Cilt Bakımı: Cilde direk olarak uygulanabilen, uygulandığında yanık, sivilce ve kırışıklıkların geçmesine yardımcı olan aleo vera, seyreltilerek kullanılması tavsiye edilir. Örneğin; 100 gr’lık nemlendiricinin içerine 6-7 damla aleo vera sıvısı dökülüp karıştırıldığında daha uzun vadeli etkisinden istifade edilebilir. 

Saç Bakımı: Jelin direk olarak saçlara uygulandıktan sonra 20 dakika kadar bekletildikten sonra durulanması tavsiye edilir. Saçların daha sağlıklı ve parlak olmasının yanında, saç derisinin de nemlenmesini sağlar. 

Detoks Suyu: Bağırsakların daha iyi çalışmasını ve akciğeri destekleyen aloe vera suyu, aloe vera yapraklarından çıkarılan jel ve suyun mikserde karıştırılmasından elde edilir. Her gün düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilen su, ayrıca pamuk yardımıyla tonik olarak kullanılarak yüz de temizlenebilir. Suyu içerken, tadının daha iyi olması için bal da eklenebilir. 

Aloe Vera Faydaları

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ