Zor iyileşen hastalıklar bağışıklık yetmezliğini tetikliyor!

Bağışıklığın sürekli olarak virüslere karşı zayıf olması hastalıkların iyileşme sürecini zorlaştırıyor. Uzmanlar özellikle genetik bağışıklık yetmezliği uyarısında bulunarak kişilerin mevsim geçişlerinde daha dikkatli olması gerektiği konusunu vurguluyor.

Zor iyileşen hastalıklar bağışıklık yetmezliğini tetikliyor!

Bağışıklık sistemimiz vücudu virüs ve bakterilere karşı korur. Ancak yaşadığı herhangi bir deformasyonda bu virüsleri temizleyemez. Bu da bağışıklık sistemini zayıflatır. Hastalıkların artışlarına neden olan bağışıklığın zayıflamasını, güneş ışınları, radyasyon, kimyasal besinler gibi durumlarda takip edince hastalıkların nüksetme olasılığı artıyor. Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Muşabak, bu durum hakkında açıklamalarda bulundu. Muşabak, bağışıklık yetmezliğinin çocuk yaşlarda görüldüğünde hemen belirti vermediğini söyledi. Ayrıca uzman doktor erken teşhisin bu noktada oldukça önemli olduğunu aksi halde kuluçka dönemi biten virüslerin daha kalıcı olacağını belirtiyor.

 

 

İŞTE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ YETMEZLİĞİNE NEDEN OLAN HASTALIKLAR!

 

 

Muşabak, bağışıklık yetmezliğine neden olabilecek enfeksiyonlar hakkında ise “Otit, sinüzit, konjonktivit, rinit, bronşit, zatürre, ishal, menenjit gibi enfeksiyonların belirtilerini bağışıklık yetmezliği olan hastalarda daha abartılı olarak görürüz. Geç tanı konulan veya tedaviye geç başlanan hastalarda ise tekrarlayan enfeksiyonlar, etkiledikleri organlarda kalıcı veya geri dönüşümü zor olan değişikliklere de yol açabilir. Bunlar kronik otit ve kulak zarında delinme, kronik sinüzit, bronşlarda genişleme, KOAH, iltihaplı bağırsak hastalığı (Crohn, ülseratif kolit, çölyak benzeri) olabilir” şeklinde konuştu.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ