Tavandan emekli maaşı almanın altın yolu! Yüksek maaşta kilit rol oynayan 3 adım! Herkesin unuttuğu detay…

Uzun yıllar boyunca çalışan kişilerin en büyük hayali iyi bir emekli maaşıyla iş hayatından ayrılmak oluyor. Yüksek emekli maaşı almanın yolu çalışırken belirleniyor. İki işte birden çalışmak maaşı yükseltirken, emekli olduktan sonra destek primi ödeyerek çalışmak da toplam geliri artırabiliyor.

Tavandan emekli maaşı almanın altın yolu! Yüksek maaşta kilit rol oynayan 3 adım! Herkesin unuttuğu detay…

Emekli maaşını yükseltmek çalışırken mümkün oluyor. Emekli olduktan sonra çalışanların emekli aylığında da artış yaşanabiliyor. Destek primi ödeyerek çalışmaya devam eden kişiler işlerinden ayrıldığında aynı parayı alıyor. Emekli aylığını kestirenler ise normal sigortalı gibi çalışmaya devam edebilir. Böylelikle çalışan dönemin primlerine göre emekli aylığı baştan hesaplanıyor.

Destek priminin emekli aylığına bir katkısı bulunmuyor. Destek primlerinin katkısı emeklilerin herhangi bir iş kazası veya meslek hastalığı geçirdiğinde ortaya çıkıyor.

2000 ÖNCESİ PRİMLER ÖNE ÇIKIYOR

2000 öncesi dönemde gösterge, memur maaş katsayıları ve aylık maaş oranının çarpımıyla maaş hesabı yapılıyor. 2000 öncesi prim emekli aylığının daha yüksekten yatmasını sağlıyor. Bu tarihten önce askerlik yapan erkekler veya doğum yapan kadınların tavandan doğum borçlanması maaşı artıran bir diğer faktör oluyor.

UZUN ÇALIŞMAK FAYDA EDİYOR

Yüksek prim gün sayısına sahip olan kişiler daha fazla gelire sahip olabiliyor. Ancak bu durum tek başına yeterli olmuyor. Net maaşın yanı sıra brüt kazancın da sigortada yüksekten gösterilmesi gerekiyor. Asgari ücretten çalışan bir kişi ile tavan ücretten maaş alan kişi arasında emeklilik döneminde ciddi farklar oluşuyor. Yüksek kazançla fazla prim günü birleştiğinde emekli maaşında artış sağlanıyor.

İkinci işte çalışan kişiler ikinci bir iş için de prim yatırması gerekiyor. Primler yükseldikçe maaş da artmış oluyor. Bakmakla yükümlü kişilerin olması da emekli maaşını yükselten bir diğer faktör. Eğer çocuğunuz varsa daha yüksek bir emekli aylığına sahip olabilirsiniz.

Sigorta türü SSK ve Bağ-Kur olan kişiler arasında da maaş farkı bulunuyor. Geçmişte prim türü nereden olursa olsun, son 3.5 yılında SSK’dan prim yatıran bir Bağ-Kur’lunun maaşı daha da yükseliyor.

FAZLA PRİMLER GERİ ALINABİLİYOR

SGK’ya yatırılan fazla primler de geri alınabiliyor. Eğer azami tutarın üzerinde prim yatırdıysanız, esas kazanç tavanını aşan tutarlar tarafınıza iade ediliyor. Tavanı aşan kazançlarda sadece işçi adına yatırılan primlerin iadesi mümkün olabiliyor. İşverenin yatırdığı primleri almak söz konusu olamıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ