Saraçhane şehitlerinden Tolga Ecebalın’ın filmi çekildi

Sağ gözünün altından vurularak şehit düşen Tolga Ecebalın için çekilen “Sağ Gözümün Altından Öp” isimli kısa film, 15 Temmuz’dan itibaren meydanlarda ve televizyon ekranlarında gösterilecek.

Saraçhane şehitlerinden Tolga Ecebalın’ın filmi çekildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önünde şehit düşen Tolga Ecebalın’ın filmi çekildi.

Halk Film tarafından hayata geçirilen ikinci 15 Temmuz yapımı olan “Sağ Gözümün Altından Öp” adlı filmin çekimleri tamamlandı. Yönetmenliğini Ömer Mirac Tunç’un yaptığı filmin müzikleri Taner Demiralp imzasını taşıyor.

Filmde, Emrah Mazı, Ayşe Örgün, Emir Muhammed Aksoy ve İbrahim Öner rol alıyor. Filmin yapımcılığını üstlenen Nazif Tunç, yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 dakika uzunluğunda olması planlanan kısa filmi, Dursun Ali Erzincanlı’nın aynı isimle kaleme aldığı şiirden yola çıkarak çektiklerini söyledi.

Filmde, Emrah Mazı, Ayşe Örgün, Emir Muhammed Aksoy ve İbrahim Öner rol alıyor.

“30 Kuş” şiiri için de serbest bir film çekildi

Tunç, Erzincanlı’nın geçen yıl Ömer Halisdemir için kaleme aldığı “30 Kuş” şiiri için de serbest bir film çektiklerini hatırlatarak, “Sağ Gözümün Altından Öp” filmimiz 15 Temmuz’dan itibaren meydanlarda ve ekranlarda gösterilmeye başlanacak” dedi.

Filmlerinde şehitlerin hikayelerini anlatarak onlara layık olma çabasında olduklarını belirten Tunç, “Bu toprağın mayasında var olan kadim ve yüce ruhun yeniden dirildiğini hayretle gördük 15 Temmuz’da. O kapkaranlık gece, isimsiz kahramanların dirilişiydi sanki. Hayatlarından vatanları için gözlerini kırpmadan geçenlerin gecesiydi” diye konuştu.

Tunç, film için bütün ekibin büyük özveriyle çalıştığını vurgulayarak, “Mabedimin göğsüne namahrem eli değmesin diyerek Saraçhane’ye koşan yiğit üstü yiğit Tolga’nın filmini, ‘Sağ Gözümün Altından Öp’ diye annesine seslenişiyle çektik. Geçen yıl da vatan için tek kurşun atıp otuz kurşunun kanatlarıyla yükselen Ömer’in şehadetini ’30 Kuş’ ile çekmiştik. Tekbirle tankların önüne dikilen Halil’in de oğlu Abdullah’ı yanına katıp şehadete koşan baba Erol’un da darbecilere taş atarken en güzel ölümü tadanların da filmleri sırada. Tekmil boyun eğmeyenlerin destanlarını unutmamak, unutturmamak için film yapmak niyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Bir milletin yaşadığı acılar, edebiyatına ve sanatına şekil verir”

Dursun Ali Erzincanlı da 15 Temmuz’da Türk milletinin, o tarihe kadar görmediği bir ihanetle karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Halkın, 250 şehit ve binlerce gaziyle, Türkiye’yi parçalanmaktan kurtardığına dikkati çeken Erzincanlı, “Bir milletin yaşadığı acılar, edebiyatına ve sanatına şekil verir. Ortaya çıkan eserler de o acıların unutulmamasını sağlar. DAE Prodüksiyon olarak Halk Film’e hazırlattırdığımız bir filmle, 15 Temmuz zafer gecesini konu alan ’30 Kuş’ şiirini, taçlandırarak sunmuştuk” dedi.

Yumurta kabuğunda 15 Temmuz

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yaşamını sürdüren yumurta kabuğu oyma sanatçısı Hamit Hayran, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde yaşananları unutturmamak ve şehitleri anmak için yumurta kabuklarına 15 Temmuz gecesini yansıtan çizimler yaptı.Gölbaşı’nda yaşayan ve 29 yıl önce geçirdiği iş kazası sonucu iki bacağını kaybettiği için yürüyemeyen 61 yaşındaki Hamit Hayran, geçirdiği iş kazasından 2 yıl sonra yumurta oyma sanatına başladı.Bu sanatla tanışması sonrası yumurta kabuklarını sanat eserine dönüştürmeye başlayan Hayran, FETÖ’nün darbe girişiminin birinci yılı münasebetiyle 15 Temmuz’da yaşananları yumurta kabuğuna aktardı.Hamit Hayran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanılanları yumurta kabuğu oyma sanatıyla ölümsüzleştirmek istediğini söyledi. “O anları hep yaşayarak ve o duygulanarak yaptım”Darbe girişiminde yaşanılanlara kendisinin de şahit olduğunu aktaran Hayran, sözlerini şöyle sürdürdü:”O gece gördüklerimiz yaşadıklarımız içler acısıydı çünkü o kadar şehit vermiştik ki insanın orada insan olduğundan utandığını gördük. O gece sabaha kadar orada yangınla ve şehitlerimize yardım ederek verdiğim mücadele, o acı dolu o saatleri bir Türk, insan, kul ve sanatkar olarak tam 1 yıl sonra yumurta kabuğu oyma sanatına lanse ettim.””Her eserimin ayrı bir manası var ama ortak nokta her yumurtanın arkasında yaptığım gökyüzü ve yıldızlardı çünkü selaların okunduğu, acıların çoğaldığı, çığlıkların, bağrışmaların ve birlik ve beraberliğin olduğu o geceyi anlatmak için gökyüzü ve yıldızları kullandım. Her çalışmada o güzel insanların verdiği o mücadeleyi anlatırken o anları hep yaşayarak ve o duygulanarak yaptım.” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Halisdemir’i unutmadıCumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit astsubay Ömer Halisdemir için özel bir çalışma yaptığını da anlatan Hayran, Erdoğan’ın darbe girişimi gecesi dünyaya verdiği mesajı konu aldığı eserini de kendisine hediye etmek istediğini sözlerine ekledi. Uyanış filmindeki sahnelere tepki yağıyor

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ