retici için büyük kolaylık! Çiftçinin bürokrasi derdi e-Tarım’la son buluyor

retici için büyük kolaylık! Çiftçinin bürokrasi derdi e-Tarım’la son buluyor

Tarımsal ve hayvansal kayıt ve işlemlerinin tek bir platformda toplandığı e-Tarım portalı devreye girdi. Portal sayesinde başta çiftçiler olmak üzere tüm vatandaşlar, iş ve işlemlerini il ve ilçe müdürlüklerine gitmeden evraksız online yapabilecek. Üretici bürokratik süreçlere takılmadan destekleme ön başvurularını, Çiftçi Kayıt Sistemi ön kayıt ve başvuru durumlarını, çiftçi kayıt belgesini, hayvanların ölüm, doğum, satış ve hastalık bildirim işlemlerini, hayvan nakil ve hayvan pasaportu belgelerini, işletme tescil belgesi gibi birçok belge teminini ve takip işlemini bu sistemden anlık tamamlayabilecek. Sisteme e-Devlet şifresiyle girilecek. Sistemi düzenlediği basın toplantısıyla tanıtan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün itibarıyla e-Tarım Portalı’nın hayata geçtiğini belirterek “e-Tarım Portalı, Bakanlığımızın çiftçi, vatandaş ve firmalara yönelik tüm işlemlerini tek çatı altında toplayan on-line bir sistemdir. Yani her bir iş için il/ilçe müdürlüğüne gitmeden, her bir işlem için ayrı ayrı sistemlere girmeden, e-Tarım Portalı üzerinden yüzlerce hizmete tek çatıda ulaşabileceksiniz. Sisteme ‘etarim.gov.tr’ web adresinden giriliyor. Android veya IOS uygulamalarıyla sistemi cep telefonunuza veya tabletinize indirebilirsiniz. Çiftçilerimiz için 88 hizmet, vatandaş ve firmalar için 50 hizmet olmak üzere toplam 138 hizmeti buradan sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

DİTAP’A 28 BİN ÜYE

Bakanlığının diğer dijital platformlarındarn da bahseden Pakdemirli, Tarım Arazileri Yönetim Portalı’nın tapu işlemleriyle ilgili en büyük yazılım entegrasyonlarından biri olduğuna dikkati çekerek “Portalda 6 aylık sürede 80 binin üzerinde işlem yapıldı” dedi. Pakdemirli, atılan önemli adımlardan birinin de ‘Dijital TarımPazarı (DİTAP)’ olduğunu belirterek “DİTAP’taki üye sayısı, 3 ayda 28 bini, toplam ciro da 100 milyon lirayı geçti” diye konuştu.

‘YANGIN-CELL’ SİSTEMİ KURULDU

Bakan Pakdemirli, orman yangınları ile mücadelede de dijital sistemlerin etkin kullanıldığını ifade etti. Pakdemirli şunları söyledi: “Orman yangınlarıyla mücadelede haberleşme sistemimizi güçlendirdik ve Yangın-Cell Haberleşme Sistemi kurduk. Bu sistemde, bas-konuş cihazları ile telsiz sistemleri arasında bağlantı kuruluyor. Sistemin testleri başladı. 3 ay içinde hizmete alacağız.”

300 MİLYON LİRA TASARRUF

Pakdemirli, e-Tarım Portalı’nın getirdiği büyük kolaylıklar yanında, zaman ve mali olarak da önemli tasarruf ve katkı sağlayacağına dikkati çekerek “Bir çiftçi, yıl içinde il/ilçe müdürlüğüne ortalama 3 ile 8 defa gidiyor. Her seferde yol dahil, ortalama 1 saatini harcıyor” dedi. Pakdemirli “Mali faydasına bakacak olursak üreticimiz yılda ortalama 110 lira tasarruf etmiş olacak. 2.7 milyon çiftçimiz için 300 milyon lira tasarruf sağlanacaktır. Bu miktarla 157 bin ton buğday tohumu alınabilir ve 2.5 milyon ton buğday hasat edilebilir. Böylece ekonomiye yılda 4.1 milyar lira katkı sağlanacaktır” diye konuştu. 

ÇİĞ SÜT ÖDEMELERİ YARIN YAPILACAK 

Bakan Pakdemirli, çiğ süt desteği ödemelerinin cuma günü yapılacağını açıkladı. Pakdemirli “Çiğ süt desteği ödemesi kapsamında, 254 bin 300 üreticimizin 2,45 milyon ton çiğ sütü için 329,4 milyon lira destek ödemesini Cuma günü saat 18.00’den sonra ödüyoruz” dedi. 

KAYNAK : AKŞAM GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ