Referandumla aynı güne denk gelen sınav tarihleri değiştirildi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), TUS ve STS Tıp sınav tarihlerinin referandumun yapılacağı 16 Nisan tarihine denk geldiği için değiştirildiğini açıkladı. ÖSYM, TUS ve STS Tıp sınavları, 22 Nisan’da yapılacak.

Referandumla aynı güne denk gelen sınav tarihleri değiştirildi

ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, 16 Nisan’da yapılacağı duyurulan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2017-TUS İlkbahar Dönemi) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın (2017-STS Tıp İlkbahar Dönemi), referandum nedeniyle 22 Nisan’da uygulanmasına ve 17 Mayıs’ta sınav sonuçlarının açıklanmasına karar verildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Devlet Hizmet Yükümlülüğü ataması sonrası atama işlemleri yapılan hekimlerin TUS’u kazanarak görev yerlerinden ayrılmaları, yapılan atamaların hükümsüz kalması ve atama yerlerinde sağlık hizmet sunumunda yaşanan aksamalar nedeniyle 2017 TUS ve STS Tıp Sonbahar Dönemi Sınavları’nın 27 Ağustos’ta yapılmasına, sınav sonuçlarının 20 Eylül’de açıklanmasına, 2018’den itibaren TUS ve STS Tıp 1’inci Dönem sınavının şubat, TUS ve STS Tıp 2’nci Dönem sınavının ağustos ayında yapılmasına karar verildiği aktarıldı.

Açıklamada, 2017 Sınav Takvimi’nin güncellenmiş haliyle http://www.osym.gov.tr internet adresinden adayların bilgisine sunulduğu kaydedildi.

Referandum tarihi Resmi Gazete’de yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), anayasa değişikliği referandumunun 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacağına ilişkin oy birliğiyle aldığı karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alan YSK kararında, TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlandığı hatırlatıldı.Kararda, Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun’un “Anayasa değişikliğinin halkoylaması, ilgili anayasa değişikliği kanununun Resmi Gazete’de yayımını takip eden 60. günden sonraki ilk pazar günü yapılır.” ve “Halkoyuna sunulma işlemleri YSK’nın yönetim ve denetiminde seçim kurullarınca yürütülür. YSK, anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması için bütün tedbirleri alır ve hazırlıkları yapar. Kurul, halkoylamasının sağlıklı ve düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla gerekli kararları almaya yetkilidir.” maddeleri hatırlatıldı.Kararda, ilgili kanun maddeleri nedeniyle, TBMM Genel Kurulu tarafından 6771 sayılı kanunla kabul edilen anayasa değişikliğine ilişkin halkoylaması tarihinin, kanunun Resmi Gazete’de yayımını takip eden 60. günden sonraki ilk pazar günü olan 16 Nisan 2017 olarak belirlenmesine, oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi.10 parti sandık kurullarına üye verebilecekKararda, anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulmasına ilişkin işlemlerde bulunabilecek ve halk oylaması için sandık kurullarına üye verebilecek siyasi partilerin, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olduğu aktarıldı.Oy verme saatleriKarara göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te oy verme işlemi 07.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Diğer illerde ise oy verme işlemi 08.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ