Okur Dergisi ikinci sayısıyla raflarda

Okur Dergisi, ikinci sayısında kitapların baskı sürecini ve basım serüvenini ele alıyor.

Okur Dergisi ikinci sayısıyla raflarda

İlk sayısı ile kitap ve kültür dünyasında önemli bir yer edinen Okur kitap inceleme dergisinin 2. sayısı çıktı.

“Basmak mı Zor, Okumak mı?” dosya çalışmasıyla çıkan dergide, bir ürün olarak kitabın nasıl ortaya çıktığı ele alındı. Fikirden rafa gelinceye kadar kitap nasıl bir süreçten geçiyor? Editör aslında ne iş yapıyor? Kitap yayınlayacak olanlar nelerle karşılaşacak? Hiçbir yayınevi çalışmanızı kabul etmezse ne yapacaksınız? Kitabı bastırmak mı daha zor yoksa okutmak mı? Dosyada bu soruların cevabı aranıyor.

Ayrıca Mustafa Kara, Leyla İpekçi, Savaş Barkçin, Duran Boz, Muhammed Berdibek, Zafer Yılmaz ile de söyleşilere yer verildi. Rasim Özdenören, Ahmet Kavas, Turan Karataş, M. Lütfi Arslan, Yusuf Turan Günaydın, Ayşegül Genç, Suavi Kemal Yazgıç, Turgay Bakırtaş ve daha pek çok iyi yazar Okur’un bu sayısına katkı sundu. 60’a yakın yazar yaklaşık 200 kitaptan bahsetti.

Dergide ayrıca yayın dünyasından haberler, çeviriler, dosya çalışmaları, söyleşiler, kitap tahlil yazıları yer alıyor. Yayın yönetmenliğini M. Lütfi Arslan, editörlüğünü Yusuf Temizcan, danışmanlığını Asım Gültekin, tasarımını Abdurrahim Yüce yapıyor. Kapak çizimi ise Necmettin Asma’ya ait.

Derginin editörü Yusuf Temizcan yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünya yayıncılık sıralamasında 11. sırada olduğunu, her yıl 55 bini aşkın kitap yayımlandığını ama Okurlara nitelikli kitapları işaret edecek bir dergiye ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bu boşluğa talip olduklarının altını çizen Temizcan, her sayıyı büyük bir ekiple ve heyecanla hazırladıklarını, gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını belirtti.

Dergiye kitapyurdu.com’dan ve Türkiye Diyanet Vakfının şubelerinden ulaşılabiliyor.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ