Nöbetçi kütüphaneler iş başında

İstanbul’daki kütüphaneler artık birer yaşam alanına dönüşüyor. 7/24 açık olan Atatürk Kitaplığı’nın yanı sıra Beyazıt Devlet Kütüphanesi ve Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi artık 22.30’a dek hizmet verecek.

Nöbetçi kütüphaneler iş başında

Her şey kitapseverler için… Önceleri öğrenci, akademisyen ve araştırmacıların merkezi olan kütüphaneler zamanla kitap tutkunlarının buluştuğu mekanlara dönüştü. Son yıllarda edebiyat severler kütüphanelerde bir araya geliyor, yazarlarla buluşuyor, sohbetler düzenliyor. Kütüphaneler bir süredir mesai saatleri dışında da konuklarını en konforlu şekilde ağırlıyor. Uygulamayı ilk başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Atatürk Kitaplığı olmuştu. Kitaplık 2014 yılında 7/42 hizmete açılmıştı. Ardından Zeytinburnu Belediyesi Merkezefendi Kütüphanesi’ne ders çalışmak ya da kitap okumak için gelenlere çay, kahve ve çorba ikram edeceğini açıklamıştı. Kitapseverleri sevindirecek bir haber de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geldi.

DİĞER İLLERE DE YAYILACAK

Bakan Avcı, kütüphanelerin uzun süre açık kalması uygulamasına İstanbul’dan başlanacağı müjdesini verdi. Beyazıt Devlet Kütüphanesi ve Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi ile Üsküdar’daki Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi 15 Nisan’dan, Kadıköy’deki Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi 2 Mayıs’tan itibaren her gün 22.30’a dek hizmet verecek. Üsküdar’daki Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi ile Selimiye Çocuk Kütüphanesi de 20.30’a dek açık olacak. Uygulama İstanbul’daki diğer kütüphanelere ve diğer illerdeki kütüphanelere de zaman içinde yayılacak.

Mehmed Niyazi Özdemir

Müdavimler memnun

Kütüphane müdavimlerinden araştırmacı yazar Mehmed Niyazi Özdemir ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek şunları söyledi: “Bizim de önceden talebimiz olmuş ve Namık Kemal Zeybek döneminde saatler 21.00’e dek uzatılmıştı. Bu kadar çok güzel bir gelişme. Kütüphaneler cazibe merkezi olur. İnsanlar buralarda dah çok gelir, hizmet alır.”

Ramazan Minder

Farkındalık oluşuyor

Atatürk Kitaplığı Müdürü Müdür Ramazan Minder, İstanbullu’ların kütüphaneye olan ilgisinin her geçen gün arttığını söylüyor. Minder, Atatürk Kitaplığı’na bağlı 22 kütüphanenin gece 12’ye dek açık olması için her gün başvuruların yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Kütüphanelerimizde günün her saati yoğunluk var. Kamuoyunda bir farkındalık oluştu. Son 10 yılda ciddi bir talep oldu. Hiçbir kütüphanemiz boş durmuyor. En çok ilgiyi Sultangazi’daki Hacı Bektaş-ı Veli Kütüphanesi görüyor.”

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ