Mustafa Armağan TÜYAP Kitap Fuarı’nda

12 Kasım’da kapılarını açan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, birbirinden değerli misafirleri konuk etmeye devam ediyor. Mustafa Armağan’da fuar kapsamında, 19 Kasım Cumartesi günü saat 13.30’da 10. Salon Stant 304 C’ de okurlarıyla buluşacak.

Mustafa Armağan TÜYAP Kitap Fuarı’nda

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen ’35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’ ve ’26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’ 12 Kasım’da Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

İlk günden yoğun ilgi

Okurlar, Avrupa’nın en büyük kitap fuarlarından biri olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Okulların düzenlediği etkinliklerin yanı sıra diğer okurların ilgisi yoğun oldu. Ayrıca şehir dışından katılan okurlar dikkat çekti.

Ana tema; Felsefe ve İnsan

Ana temanın ‘Felsefe ve İnsan’, onur yazarının ise Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olan kitap fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ve bu sene teması ‘Umulmadık Topraklar’ olan ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

Fuar takvimi Yeni Şafak kitap ekinden

Bu yıl 35.si düzenlenen TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, “Felsefe ve İnsan” temasıyla kitapseverlere ‘merhaba’ dedi. Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen fuar, 12-20 Kasım tarihlerinde Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Sevilen yazarların ağırlanacağı fuarın bu seneki onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ionna Kuçuradi, onur konuğu ülke ise Almanya oldu. 30 yayınevi ve 40 etkinlik ile katılacak olan Almanya, fuarın ilk dört günü ziyaretçilerini bekliyor. Söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktivitelerinin yer aldığı 300 etkinliğin düzenleneceği fuarda, Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından özellikle farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri kapsamında, çocuklara yönelik “Eğitim Hakkı”, “Farklılıklar”, “Eleştirel Okuma ve Düşünme” üzerine atölye çalışmaları yapılacak.Etkinlik takibi yapmak için…’Yeni Şafak Kitap’ kitabı ve okumayı seven herkesin büyük bir merakla beklediği fuar için bir günlük hazırladı. Fuar günlüğünde yer alan etkinlik takviminde merak edilen tüm yazarların söyleşi, imza günü ve panel ayrıntılarına ulaşılabiliyor. Fuarın ilk günü konuşmacı olarak Ataol Behramoğlu, ilerleyen günlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ümit Meriç, Dücane Cündioğlu, Talha Uğurluel gibi ilgiyle takip edilen yazarlar katılacak. Kuçuradi Yeni Şafak Kitap’a konuştuFuarın onur konuğu Prof. Dr. Ionna Kuçuradi, Yeni Şafak’a felsefe, edebiyat, eğitim ve insan haklarına dair ders niteliğinde bir röportaj verdi. Etik sorunları ele alırken edebiyat eserlerinden faydalandığını dile getiren Kuçuradi, felsefe eğitimi için en uygun zamanın orta öğretim yılları olduğunu söyledi.Felsefeye başlayanlar için 15 kitap önerisi Yeni Şafak Kitap yeni sayısında fuarın temasına uygun olarak okuyucuları için felsefeye meraklı olanlar ve yeni başlayanlar için 15 kitaplık bir liste hazırladı. Felsefe alanındaki okumalarını geliştirmek isteyenler için Türk- İslam ve Batı dünyasının felsefe birikiminin en güzel örnekleri bu listede bulunuyor. TÜYAP Kitap Fuarı başlıyor TÜYAP kitap fuarları takvimi belli olduFelsefeye iyi bir başlangıç için 15 kitap

Derin Tarih

“Tüm bildikleriniz tarih olacak” sloganı ile 2012 Nisan’ında yayın hayatına başlayan Derin Tarih , tarihî gerçekleri kapatıldıkları karanlık mahzenlerden belgelerin ışığında gün yüzüne çıkararak okurlarıyla buluşturan bir tarih dergisidir. Okurla tarafından ilgiyle okunan derginin Genel Yayın Yönetmeni, Yazar Mustafa Armağan, yarın saat 13.30’da 10. Salon Stant 304 C’de okurlarıyla buluşup kitaplarını imzalayacak.
Derin Tarih, Sayı 56, Kasım

Mustafa Armağan kimdir?Urfalı bir anne-babanın çocuğu olarak Cizre’de dünyaya geldi (1961). Üniversiteye kadarki eğitim hayatını ilkyazı denemelerine başladığı Bursa’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1985 yılında mezun olduktan sonra İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisansa başladı ama yayıncılığın cazibesine kapılarak uzun yıllar İlim, Risale, İnsan, İz ve Ağaç, ve Etkileşim Yayınları’nda editör, yayın danışmanı ve yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu. İzlenim ve Diyalog Avrasya dergilerini yönetti. Bugüne kadar 50 kitaba imza atan Armağan özellikle tarih yazıları ve kitaplarıyla geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Halen Derin Tarih dergisi genel yayın yönetmenliğini sürdürmekte, konferanslarının yanı sıra TVNET’de Yavuz Bahadıroğlu ile “Derin Tarih” programını yapmakta ve Yeni Şafak’ta haftalık tarih sohbetleri kaleme almaktadır. Yaygın bir okur kitlesine ulaşan kitapları arasında şunlar sayılabilir: Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı, Ufukların Sultanı Fatih Sultan Mehmed, Küller Altında Yakın Tarih, Büyük Osmanlı Projesi, Avrupa’nın 50 Büyük Yalanı, Osmanlı: İnsanlığın Son Adası, Kâzım Karabekir’in Gözüyle Yakın Tarihimiz, Kızıl Pençe, Satılık İmparatorluk, Yavuz Sultan Selim, Âsım’ın Nesli.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ