Mezar yeri ararken şifayı Türkiye’de buldu

Hollandalı hekimlerin “İlaçla bir süre daha yaşarsın” diyerek gönderdiği 36 yaşındaki kanser hastası Yakup Aydemir, şifayı Almanya ve Belçika’da da aradı ancak kendisine umut verilmedi. Türkiye’de mezar aramaya başlayan Aydemir, bir yakınının tavsiyesi ile kendini Türk doktoruna emanet etti ve organlarını saran tümörden kurtuldu.

Mezar yeri ararken şifayı Türkiye’de buldu

Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden Hollanda’da yaşayan 36 yaşındaki Yakup Aydemir’e kısa süre önce ince bağırsak tümörü (nöroendokrin tümör) teşhisi konuldu. Tümörün riskli bir bölgede olmasını gerekçe gösterip ameliyat yapmayı reddeden Hollandalı hekimler, Aydemir’i “İlaçla bir süre daha yaşarsın” diyerek gönderdi. Belçika ve Almanya’da da şifa arayan 2 çocuk babası Yakup Aydemir, benzer cevaplar alınca Türkiye’den kendine mezar yeri bakmaya başladı ama bir yandan da çare aramayı sürdürdü. Bir yakınının tavsiyesiyle Türkiye’de cerrah araştırmaya başlayan Aydemir, internet üzerinden raporlarını gönderdiği İzmirli Prof. Dr. Ünal Aydın ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Avrupalı doktorların “Yapılamaz” dediği operasyonla tümöründen kurtulan; eşine, çocuklarına ve işine geri dönen Yakup Aydemir, “Avrupalı hekimler insanı ölüme terk ediyor. Türk doktorlar bu anlamda çok daha vicdanlı ve becerikli” dedi.
‘Türkiye’ye gömülmek istiyorum’
Bir anda ölüm korkusuyla yüzleştiğini söyleyen Aydemir şu ifadeleri kaydeetti:

“Aileme Türkiye’de gömülmek istediğimi söyledim. Çocuklar için neler istediğimi anlattım. Maddi ve manevi her ayrıntıyı konuştuk. Çünkü bilmiyorsun ki ne kadar ömrün var. Çok ağladım, çok üzüldüm.”

Etrafındaki insanların, “Pes etme. Türkiye’ye git, bir de orada görün” sözleri üzerine internet üzerinden araştırma yapmaya başlayan Aydemir, Ankara ve İstanbul’da hem devlet hem özel hastanelere başvurdu. Bir yakınının tavsiyesi üzerine raporlarını internet üzerinden Prof. Dr. Ünal Aydın’a gönderen Aydemir, Prof. Dr. Aydın’ın, “Bu ameliyat yapılabilir, seni kurtaracağız” sözlerinden umutlanarak hemen soluğu İzmir’de aldı.

İnatçı öksürük kanser belirtisi olabilir

Uzun süren ve karakter değiştiren öksürükleri hafife almayın, bu kanser belirtisi olabilir. Çoğu defa basit göründüğü için doktora gitmeye bile gerek duyulmayan öksürüğün çok da masum olmadığı belirtildi. Daha çok hastalıkların dışa vurumu olarak ortaya çıkan kronik öksürükler astıma hatta kansere neden olabilir.Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Güngör Ateş, 8 haftayı geçen öksürüklere kronik veya uzamış öksürük dediklerini belirterek, soğuk algınlığının, üşütme sonrası bir takım yakınmalara eşlik eden öksürük olabileceğini söyledi. Doç. Dr. Ateş, “Eğer öksürük iki haftayı geçiyorsa, mutlaka bir hekime başvurmak ve bir akciğer grafiği çekmek gerekiyor. Öksürüğün olduğu insanların yaşı ve diğer etkilerle birlikte değerlendirildiğinde öksürük, bazen çok önemli hastalıkların belirtisi olabilir. Basit bir soğuk algınlığı sonrası olan öksürük olabileceği gibi iki ayı geçen öksürüklerin altında astım belirtisi olabilir ya da geniz akıntısı ile seyreden tablolar buna yol açabilir. Bunun bir diğer nedeni de mideden yemek borusuna asit kaçışı olan reflü nedeni olabilir. Bunun dışında iki haftayı geçen öksürükleri olan, özellikle 50 yaş üzerinde sigara içen insanlarda akciğer kanseri gibi tüberküloz gibi hastalıkları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bu nedenle iki haftayı geçen tüm öksürüklerde bir akciğer grafiği çekilmesini göğüs hatalıkları uzmanına başvurulmasını öneriyoruz, bu hem hastalıkların ayrıştırılması hem de erken tanısı için çok önemli hem de tedaviyi zamanında doğru bir şekilde yapmak açısından çok önemli” dedi.Uzun öksürüklerde vakit kaybedilmemeliDaha çok 40 yaşından sonra ortaya çıkan uzamış öksürük ve öksürüğün karakter değiştirmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ateş, şunları söyledi: “Öksürükle beraber kanama olması, öksürükle kan gelmesi veya kanlı balgam gelmesi, zayıflama, halsizlik, iştahsızlık, eklemlerinde ağrı ve şişme gibi belirtiler eşlik ediyorsa, nefes darlığı varsa, öksürükle birlikte göğüs ağrısı eşlik ediyorsa o zaman öksürüğü akciğerin içinde bir kitlenin olabileceğini düşünerek ileri araştırmalara tabi tutmalıyız hastaları. Öksürük pek çok hastalığın belirtisi olabilir, tek başına basit bir öksürük deyip geçmemeli. Kanserden astıma geniş bir aralıkta belirtileri olabilir. Öksürük sonuç itibari ile bir hastalık değil, hastalıkların ortak bir dışavurumudur. Öksürüğü ciddiye almalıyız, önemsemeliyiz.”Yaz gribi olmayınAkciğer kanseri sinsi gelişiyor

Hollandalı hekimler şaşırdı
Hiç vakit kaybetmeden ameliyata alınan Yakup Aydemir’in operasyonu çok başarılı geçti. İnce bağırsak ve pankreasın damarlarını saran tüm tümörler temizlenen Aydemir, “Avrupa’da doğmuş büyümüş biri olarak söyleyebilirim ki Avrupalı doktorlar, Türk hekimlerden daha iyi değiller. Doktorlar, risk almamak için zor ameliyatları kabul etmiyor. Türk hekimlerin el becerileri çok daha iyi. Ameliyattan sonra Hollanda’daki doktoruma gidip ameliyat olduğumu söylediğimde inanamadı. Hatta tümör o kadar iyi temizlenmiş ki ek ilaç vermeye bile gerek duymadı. Çaresizliğe kapılmamak gerek” ifadelerini kullandı.

‘Avrupa Türkiye’den geri durumda’

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrah Prof. Dr. Ünal Aydın da şunları söyledi:
“Avrupa’nın teknoloji olarak ileri olduğunu söylemeye gerek yok ancak cerrahi olarak Türkiye’deki hekimlerden daha geriler. Kalp naklinden, onkolojiye kadar Türk hekimler Avrupalı meslektaşlarından çok daha iyi. Türkiye’de bu tür ameliyatlar başarıyla yapılıyor. Özellikle kalp nakli ve onkoloji sosyal güvenlik kapsamında. Son olarak Türkiye’de ameliyat edilemediği gerekçesiyle Almanya’da ameliyat olacak olan Kartal bebeğin durumu sosyal medyada epey yer bulmuştu. Halbuki Türkiye’de bu tedaviler Avrupa’nın kat be kat ilerisinde. Yakup Aydemir isimli hastamızı ameliyat ettik ve medikal tedavisi yapılmak üzere tekrar Hollanda’ya geri gönderdik. Nöroendokrin tümörler tekrar nüksedebiliyor. Bu nedenle sürekli kontrol edilmesi şart. Ancak yaptığımız ameliyat, hastanın yaşama tutunması için büyük avantaj sağladı.”

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ