Lise öğrencileri yapay zeka peşinde

15-16 yaşındaki çocuklar; Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın desteği ve motivasyonuyla kendilerini bilime adadı. Geleceğin mucitleri, yaz tatili yapmak yerine, yapay zeka üzerine çalışma yapmayı tercih ediyor.

Lise öğrencileri yapay zeka peşinde

Türkiye’de teknoloji alanında son 15 yılda çok ciddi ilerlemeler sağlandı. Gençlere yatırım yapan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, bu anlamda önemli bir misyonu da üstlenmiş oldu. ‘Bilim Üsküdar’da geleceğin mühendisleri, yazılımcıları bir araya geldi. Türk savunma sanayiine büyük katkı sağlayan BAYKAR’daki projelerde çalışan öğrenciler Türkiye’nin gelecekteki bilim insanları olmaya aday… 

 

 

İŞTE ‘İCAT ÇIKARAN’ GENÇLERİMİZ

Milli imkanlarla ilerliyoruz 

 

 

Mustafa Yiğit Özdemir: ”Asfa Ahmet Mithat Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisiyim. Şu anda BAYKAR’da haftada bir gün part time olarak mühendis ağabeylerimin projelerinde yer alıyorum. 2 yıl önce şu anda üzerinden çalıştığım devreleri geliştirmek üzerine bir projem vardı. Vakfa başvurdum. Projem beğenildi ve BAYKAR desteğiyle, vakıf bünyesinde eğitimlerimi ve projelerimi değerlendirme ve geliştirme imkanı buldum. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nda, BAYKAR ile birlikte milli teknoloji alanında büyük bir hızla ilerliyoruz diyebilirim.”

TEKNOFEST’TE BİRİNCİLİK

Yiğit Alp Elmas: ”Biz takım olarak yapay zeka üzerine çalışıyoruz. Önce Türkiye Teknoloji Vakfı bünyesinde eğitimler aldık. TEKNOFEST açıklandığında yapay zeka kategorisinden katılmaya karar verdik. Yazın insanlar tatil yapıp dinlenirken biz çalıştık. Sonra TEKNOFEST’te de 22 takım arasından birinci olduk. Bizim yaptığımız yapay zeka doğal dil işleme üzerine bir çalışmaydı algoritma yaptık.”

Disiplinli çalışma önemli 

Ahmed Selim Üzüm: ”Takımımızın kaptanıyım. Doğal dil işleme konusundaki projemiz tamamlandı. İngilizce’de yüzde 90’ları bulurken Türkçe’de 50 ila 60’ları bulduk.”

Mehmet Ali Peker: ”Takımın en küçük üyesiyim. Yapay zekada deneyimsizdim. Bu konudaki tüm kaynaklar İngilizce. Bu açığımı kapatmak istiyorum.”

Dananım ve mekanik

Ayça Bilgesu Güner: ”İleride donanım ve mekanik gibi alanlarda çalışmalar yapmak istiyorum. Ancak şimdi takımımızın gündeminde yapay zeka var. İnsanların ulaşamadığı ya da olmaması gereken yerlerde yapay zeka gündeme geliyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın önemi çok büyük.” 

BU SİSTEM HAYAT KURTARIR

Kübra Tiryaki: ”Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisiyim. İnsanlık yararına teknoloji kategorisinde çalışıyorum. TEKNOFEST’te üçüncü oldum. Projem ıssız yerlerde sağlık birimlerine, ambulansa daha kısa sürede iletilmesini sağlamakla ilgiliydi. Anlık bilgi sağlayan bu sistemi geliştirdim.” 

KIVILCIMI TUTUŞTURACAKLAR

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, ”15 yıl önce ufak bir ekip kurarak başlattığımız girişimle ülkemiz İHA ve SİHA teknolojisinde dünyada ilklerin arasına girdi. Bu tarz oyun değiştirici teknolojiler kıvılcım niteliğinde. Bu nedenle bilim ve teknolojide erken yaşta farkındalığın artırılmasını oldukça önemsiyoruz. İcat çıkaran çocuklar, meraklarının peşinden giden gençler istiyoruz. Bunun için de Bilim Merkezleri ve DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kurulum aşamasından eğitim aşamasına kadar organizasyon ve içerik desteği sağlıyoruz. Gençlerimizin geleceğin teknolojilerine şimdiden hazırlamak için gönüllülerimizle çalışıyoruz. Bu gençlerimiz bu kıvılcımı tutuşturacak ve ülkemiz için yeni nesil teknolojileri geliştirecek” dedi. 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ