‘Kabız’ dediler kanser çıktı

Penelope’nin sırtında doğuştan olan yumru gittikçe büyüyünce annesi kötü bir hastalık olduğundan endişelendi. Doktorların reflü, kolik veya kabızlıktan kaynaklandığını söylediği semptomlar ölümcül hastalığın belirtileriydi. Annenin ısrarları sonucu yapılan tetkiklerde yumrunun kanserli bir tümör olduğu ortaya çıktı.

‘Kabız’ dediler kanser çıktı

Nadir görülen kanserli bir tümörle dünyaya gelen Penelope, annesi Emily’in önsezisi sayesinde kurtuldu. Penelope, doğduğunda sırtında mor bir yumru vardı. Yumru, zamanla gittikçe büyüdü. Doktorlar, annenin endişelerini yatıştırmak için basit bir reflü, kolik ya da kabızlık olabileceğini söyledi. Ancak Emily, kötü birşey olduğunu hissediyordu.

Anne, endişelerinde haklı çıktı. Penelope’ye nadir görülen kanserli bir yumuşak doku tümörü olan rabdomyosarkom (RMS) teşhisi konuldu. Emily endişeli günlerini, “Nereye gittiysem kimse beni dinlemiyordu. Her seferinde reflü, kolik ya da kabızlık cevabıyla karşılaşıyordum” diye anlattı

Penelope’nin durumu kötüye gidince lokal bir hemşireye başvurdu. Bebeğin karnındaki şişliği gören hemşire, acilen doktora gitmesini tavsiye etti. Hastanede Penelope’ye RMS teşhisi konuldu. Ana rahminde başlayan kanser 15 cm’ye kadar büyümüştü. Daily Mail’de yayınlanan habere gör; bebek henüz çok küçük olduğu için doktorlar radyasyon tedavisini reddetti. İlk önce küçültülecek olan tümör sonrasında ameliyat ile alınacak.

Kanser fotoğrafta ortaya çıktı

İngiltere’de Tyraah Bell-Lama isimli bebeğin kanseri, gözündeki beyaz parıltıdan anlaşıldı. Aile fotoğraflarına bakarken 8 aylık Tyraah’ın göz bebeğinin arkasında bir parıltı fark eden anne Jade, kızını doktora götürdü. Doktorlar ilk başta basit bir görme bozukluğu olduğunu düşündü ancak kan testleri ve film sonuçlarına bakıldıktan sonra nadir görülen bir kanser türü olan retinoblastom teşhisi konuldu. Daily Mail’ in haberine göre; birkaç hafta sonra kemoterapi almaya başlayan Tyraah’ın kanserle savaşı başarıyla sonuçlandı. Şimdi 2 yaşında olan küçük kız, kanserin nüksetme ihtimaline karşı 8 haftada bir test yaptırıyor. Anne Jade, kızının hastalığını Facebook’ta paylaşarak farkındalık uyandırmak istiyor. Basit belirtilerin sebebi şoke ettiDiş ağrısı kanser çıktıRetinoblastoma nedir? Nadir görülen bir göz kanseri olan retinoblastoma genellikle 5 yaşın altındaki çocukları etkiliyor. Genellikle erken teşhis konulduğu için hastalığa yakalanan çocukların çoğu hastalığı yenebiliyor. Retina da meydana gelen retinoblastoma, gözlerin birinde ya da ikisinde görülebilir. Vakaların %40’ı kusurlu bir genden kaynaklanıyor. Küçük tümörlere lazer veya dondurma tedavisi ile müdahale edilebiliyor. Büyük tümörlerde ise kemoterapi veya ameliyat gerekiyor.

Basit belirtilerin sebebi şoke etti

Midesinde mikrop olduğu zannedilen 2 yaşındaki Lottie Woods-John, karnındaki şişlik sebebiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra nadir görülen bir çocukluk çağı kanseri olan nöroblastom teşhisi konuldu. Basit bir virüs olduğunu düşünen anne Charlotte, Lottie’nin karnındaki şişlik 3 gün boyunca geçmeyince hastanenin yolunu tuttu. Doktorlar, küçük kızın karnında karpuz büyüklüğünde tümör olduğunu tespit etti. Charlotte, evdeki herkesin midesinde virüs olduğu için Lottie’ye de bulaştığını düşündü. Ancak gerçek çok daha korkunçtu. 35 yaşındaki anne, semptomları göz ardı ettiği için kendini hiç bir zaman affetmeyeceğini söyledi.Sürekli gözetim altında tutuluyor Daily Mail’in haberine göre; kanser teşhisi konulan küçük Lottie, hastaneye yatırılarak gerçekleştirilen 13 operasyonla karnındaki tümörün çoğu alındı. Tümör, karaciğerine çok yakın olduğu için tamamının alınması risk taşıyor. Doktorlar kanseri yenmesi için %40 ihtimal veriyor ancak %85 ihtimalle nüksedecek. Hala kemoterapi gören 2 yaşındaki küçük kız, 24 saat gözetim altında tutuluyor. Yakalandığı hastalık sonrası hayatı kabusa döndüÜstüne düşen örümcek elini deldiBaş ağrısının nedeni aileyi yıktı


Rabdomyosarkom (RMS) nedir?

RMS, 1-5 yaş arası çocuklarda görülen bir kas tümörüdür. Tümör genellikle göz çevresinde, yanakta, gırtlağın arkasında, kulağın bir kısmında bulunan kaslar dahil olmak üzere kafada veya boyunda görülür.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ