İstanbul’da iki yeni vakıf üniversitesi kuruluyor

İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi ve Ayvansaray Üniversitesi adıyla iki vakıf üniversitesi kurulması TBMM’de kabul edildi.​

İstanbul’da iki yeni vakıf üniversitesi kuruluyor

TBMM Genel Kurulunda, İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi ve Ayvansaray Üniversitesi adıyla iki vakıf üniversitesi kurulması kabul edildi.

Buna göre, İstanbul’da Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından ‘Fenerbahçe Üniversitesi’ kurulacak.

Üniversite, Spor Bilimleri Fakültesi; Sağlık Bilimleri Fakültesi; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İletişim Fakültesi; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

Plato Meslek Yüksekokulu, Ayvansaray Üniversitesi’ne devredilecek

Ayrıca, Plato Vakfı tarafından da ‘İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ kurulacak.

Üniversite, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Mühendislik Fakültesi; İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsü ve Plato Meslek Yüksek Okulundan oluşacak.

Plato Meslek Yüksekokulunun öğrencileri, öğretim elemanları ve mal varlığı da üniversiteye devredilecek.

Fenerbahçe Üniversitesi’ne onay

Sarı-lacivertli kulübün resmi Twitter hesabından son dakika olarak yapılan açıklamada, YÖK, kulübümüzün ”Fenerbahçe Üniversitesi” için yaptığı başvuruyu kabul etti’ denildi.SON DAKİKA | YÖK, kulübümüzün ”Fenerbahçe Üniversitesi” için yaptığı başvuruyu kabul etti.— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) 17 Mart 2016 Fenerbahçe Kulübü, daha önce resmi sitesinden bu yönde şu açıklamayı yayınlamıştı: Bilindiği gibi dün kulübümüzün Yüksek Öğretim Kurulu’na(YÖK) Fenerbahçe Üniversitesi’nin kurulması için başvurması, YÖK’ün de başvurumuzu değerlendirmeye alması sonrasında kulübümüzün büyük önem verdiği proje için ilk resmi adımlar atılmış oldu.YÖK’e sunduğumuz dosya içerisindeki akademik planlamaya göre, ilk 3 yıl içinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve kulübümüzün ihtisas alanı olan Spor Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile spor sağlığı açısından son derece önemli olan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu açılacaktır. Ayrıca ilk 5 yıl içinde de Hukuk Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi’nin açılması öngörülmektedir.Fenerbahçe Üniversitesi’nin kurulmasının ardından 5 yıllık süre içerisinde; ilk yıl 1000 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlaması planlanmakta ve 5 yıl içerisinde 6000 öğrenciye eğitim ve öğretim vermek hedeflenmektedir. Ayrıca, üniversite dahilindeki toplam öğrenci sayımızın %20’sine tam burs verilecektir.Küreselleşen yüksek öğretimde bir Dünya Üniversitesi vizyonuyla hazırlanan akademik programlarımızın eğitim dili İngilizce olacaktır. Bu bağlamda hali hazırda dünyanın önde gelen marka üniversiteleriyle istişareler ve program ortaklıkları görüşmeleri devam etmektedir.Kulübümüzün, ülkemize bir diğer önemli hizmeti olan Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında, kulüp üyelerimizin ve konuyla ilgilenen taraftarlarımızın görüşleri, yönetim kurulumuz tarafından önemsenmektedir. Bu bağlamda, konuyla ilgilenen kulüp üyelerimiz ve taraftarlarımızın, değerli fikirleri ve paylaşımlarını almak adına, yönetim sekreteryasından Kurban Bayramı sonrasında iletişime geçmelerini beklemekteyiz.

Fenerbahçe Üniversitesi’ne tarihi bina

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçen yıl ‘1 milyon üye’ hedefleyen kampanya kapsamında ilçeye gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yıllardan bu yana kurulması gündemde olan Fenerbahçe Üniversitesi için ilçedeki tarihi önemi büyük çeşitli binaları ve arazi tahsis etmeye hazır olduklarını söylemiş, Yıldırım ve kulüp yöneticilerinden Şekip Mostoroğlu binaları gezip beğenmişti. Belediye Başkanı Işıklar, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım ile birlikte yaptığı görüşmelerin ardından konu 4 Mayıs 2015 tarihinde konuyu belediye meclisine getirilmişti. Mecliste oy birliği ile Silivri’deki 3 tarihi bina başta olmak üzere çeşitli yapılar ve 80 bin metrekare alan Fenerbahçe Üniversitesi Vakfı’na 30 yıllığına tahsis edildi. Işıklar yaptığı açıklamada, Sultan Abdülmecit’in başhekimliğine kadar gelme başarısını gösteren Rum asıllı Dr. Sarandi Arhiyenis’in o dönem Selimpaşa Mahallesi’nde öğretmen okulu, kız yurdu olarak 1857-63 yıllarında yaptırdığı tarihi geçmişi mimari güzelliği olan 3 binayı veriyoruz dedi. Geçtiğimiz 17 Mart’ta toplanan YÖK Genel Kurulu, Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluşuna onay verdi. Karar ardından TBMM’ye yasa teklifi verilmesini ve kağıt üzerindeki projenin gerçekleşmesini heyecanla beklediklerini belirten Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu konudaki hazırlıkları anlattı. Başkan Işıklar, Fenerbahçe Vakfı’nın kuruluş çalışmalarını sürdürdüğü Fenerbahçe Üniversitesi için Boğaziçi Üniversitesi’nin ‘hami kuruluş’ olacağını, bunun yanı sıra İngiltere’deki uluslararası bilim camiasının çok ciddi destek vereceğini söyledi. Belediye Başkanı Işıklar, çalışmaların sonunda 20 milyon taraftarı olan bir kulübün prestij üniversitesini Silivri’ye kazandırmış olacaklarını belirterek, şöyle dedi Bölgemize çok önemli değer katacağına inandığımız Fenerbahçe Üniversitesi için Sultan Abdülmecit’in başhekimliğine kadar gelme başarısını gösteren Rum asıllı Dr. Sarandi Arhiyeni’nin o dönem Selimpaşa’da öğretmen okulu, kız yurdu olarak 1857-63 yıllarında yaptırdığı tarihi geçmişi mimari güzelliği olan 3 binayı verdik. Günümüze kadar çeşitli amaçlarla hizmet veren halen kullanılmayan küçük tadilatların dışında kullanıma hazır bu tarihi yapıların yanı sıra Alipaşa Mahallesi’nde 80 bin metrekare alanı da üniversite kampusu için tahsis ediyoruz. İlerisi için de Fenerbahçe Üniversitesi ile 115 dönümlük bir ayrı bir teknopark projemiz var. Onu da tahsis etmeyi planlıyoruz. Video: İşte Fenerbahçe Üniversitesi’nin kurulacağı tarihi yer Video: ”’En büyük hayalim Fenerbahçe Üniversitesi”’

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ