Hayvancılık hibe desteği nasıl alınır?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yani kısaca TKDK, kırsal kalkınma projelerinde girişimcilere destek olan bir kurumdur. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan kırsal kesimin varlığını sürdürebilmesi, kaynakların etkin kullanımı ile daha da verimli hale getirilmesinde 2011 yılından bu yana üreticilere destek olmaktadır. Hayvancılık alanında hibe desteği alabilmek için ne yapılması gerekmektedir? İşte tüm detaylar…

Hayvancılık hibe desteği nasıl alınır?

Özellikle gençlere ve kadınlara yönelik projeleri ile binlerce yatırımcının IPARD fonlarından faydalandığı TKDK, mevcut yatırımların güçlenmesini sağlarken yeni yatırımların gelişmesini de sağlayan çalışmaları ile hizmet sunmaya devam etmektedir.

 

 

 TKDK Hayvancılık Hibe Desteği

 

TKDK et, süt ve yumurta üretiminde destek vererek girişimcileri teşvik etmekte, büyük baş, küçükbaş ve kanatlı hayvan üretim alanlarının modernize edilmesinde gerekli olan tüm ihtiyaçların karşılanmasına ciddi destek olmaktadır.

 

 TKDK Hayvancılık Hibe Desteğine Başvuru Nasıl yapılır?

 

TKDK hayvancılık hibe destek başvurusu için http://www.tkdk.gov.tr sitesinden kayıt olunarak online başvuru yapılmaktadır. 101-102 ve 103 nolu paketlerden hangisine başvurulacaksa o paket seçilir ve başvuru tamamlanır. Başvuru onay sürecinde hayvancılık hibe destek kredisi için yatırımcının iş planının uygun olup olmadığı kontrol edilir. Onaylanan hibe destek kredi ödemesi TKDK’ya sunulan fatura ve belgeler esas alınarak en geç 6 ay içinde bankaya ödenir.

 

 TKDK Hayvancılık Hibe Desteği Ne Kadardır?

 

20.000 ile 1.000.000 Avro arasında değişen hayvancılık hibe destek kredisi, kaz sektöründe 20.000-250.000, kanatlı et üretiminde 15.000-500.000, kırmızı et üretiminde 20.000-1.000.000 Avro arasıdır. 500.000 TL altındaki harcamalar tek partide ödenirken, 500.000 TL üzeri harcamalar iki parti halinde bankaya ödenmektedir.

 

 Süt Üretimi İçin Hibe Destek Şartları

 -Süt ineği olarak 10-120 arası ineğe sahip olmak

 -Süt veren manda olarak 5-50 arası mandaya sahip olmak

 -Süt veren keçi olarak 50-500 arası keçiye sahip olmak

 -Süt veren koyun olarak 50-500 arası koyuna sahip olmak gerekir.

 

 Et Üretimi İçin Hibe Destek Şartları

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ