Güvenlik kamerası artık zorunlu

MEB’in yeni düzenlemesine göre, özel okulların güvenliğini arttırmak amacıyla bahçe giriş ve bina kapıları öncelikli olmak üzere güvenlik kamera sistemi kurulması zorunluluğu getirildi.

Güvenlik kamerası artık zorunlu

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan yeni düzenlemeyle, özel okulların güvenliğini arttırmak amacıyla bahçe giriş ve bina kapıları öncelikli olmak üzere görüntü kayıtlarını depolayacak güvenlik kamera sistemi kurulması zorunluluğu getirildi. Düzenlemenin diğer ayrıntılarını MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu anlattı.

TALEPLER DEĞERLENDİRİLDİ

Yeni yönetmelikte kanun değişikliğinin yanı sıra sektörün talepleri ve Bakanlığın ihtiyaçlarının da dikkate alındığını söyleyen Şamlıoğlu “Çalışmalarımıza, ceza sisteminde revizyona giden kanun değişikliğini yönetmeliğimize uyarlayarak başladık. Bu çerçevede, idari para cezalarının usul ve esaslarını belirledik, uygulamayı somutlaştırdık. Benzer şekilde izinsiz eğitim yapılan yerler ile bünyesinde yabancı sermaye bulunan kurucu şirketlere ilişkin yaptırımları kaleme aldık. Diğer yandan sektörden gelen talepleri de değerlendirerek eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verme olanağı getirdik” diye konuştu.

ÇOCUK RESİMLERİNİ KULLANMAK YASAK

Yeni düzenlemeyle öncesinde sadece hazırlık sınıfı bulunan özel anadolu liseleri için kurum adı olarak verilen “kolej” ibaresini diğer okul türlerinin de kullanabilmesinin önünün açıldığını belirten Şamlıoğlu, ayrıca Çocuk Hakları sözleşmesi uyarınca kurumların reklam ve ilanlarında öğrenci resimleri ve isimleri ile öğrenci başarı durum bilgilerinin kullanılmasının yasaklandığını söyledi.

ÜRETİM YAPILABİLECEK

Kanunla özel mesleki ve teknik anadolu liselerinde yapılabilmesine imkan tanınan üretim faaliyetinin kapsamını belirlediklerinin altını çizen Şamlıoğlu, “Özel mesleki ve teknik anadolu liseleri, öğrenci ve personelinin mesleki kazanımlarının üretim içinde gelişimi, ülke sanayisine katkı, atölye teçhizat ve donatılarının aktif kullanılması maksadıyla üretim faaliyetlerinde bulunabilecekler. Üretim faaliyetlerinde bulunacak okullar taleplerini milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla Bakanlığa bildirecek. Bakanlığın uygun gördüğü okullarda üretim faaliyetleri yapılabilecek” dedi.

BELGE ZORUNLULUĞU

Yeni düzenleme ile okul öncesi eğitim kurumlarında görevli öğretmen ve uzman öğreticilerin haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere 40 saate kadar ders okutabilmesine imkan verildiğini aktaran Şamlıoğlu, “Açıköğretim kurslarına farklı seviyedeki öğrenci kayıtlarının önlenmesi için bu kurslara kayıt olacak kişilerden açıköğretim programına kayıtlı olduğuna dair öğrenim belgesi istenmesini uygun gördük” dedi.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ