Göz kanlanması nasıl geçer? Evde uygulanabilecek tedavi yöntemleri…

Başta bilgisayar başında çalışanların olmak üzere son günlerin en popüler rahatsızlıklarından biri olan göz kanlanması nasıl geçer? Gözde meydana gelen kanlanma da tıbbi bir tedaviye genellikle gerek yoktur. Fakat göz kanlanması ve göz kızarıklığı bir türlü geçmiyorsa farklı tedavi yöntemlerini denemeniz şart!

Göz kanlanması nasıl geçer? Evde uygulanabilecek tedavi yöntemleri…

Kanlanmış ve yorgun gözler, insanların günlük hayatlarında rutin olarak ilgilenmeleri gerektiği birçok şeyi engeller. Göz kanlanması, dış kaynakların gözümüze zararlı etkilerinden ötürü ya da sağlık açısından direk gözümüzle ya da gözümüzü etkileyebilecek bir durumla alakalı bir sıkıntı yaşamamızdan meydana gelir. Göz kanlanmasının birçok nedeni olabilir bundan dolayı kanamanın nedenini kesin  öğrenmek için doktorunuza başvurmalısınız.

GÖZ KANLANMASI SÜREKLİ NEDEN OLUR?

 

 

Göz kanlanmasının sebebi her zaman bilinmez ancak birazdan vereceğimiz sebepler gözde kanlanmaya neden olabilir.

Şiddetli öksürük
Güçlü bir şekilde hapşırma
Kusma 
Şiddetli kabızlık
C vitamini eksikliği
Grip ve sıtma gibi hastalıklar gözde kanlamaya neden olabilir.
– Teknolojik aletler 

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Göz kanlanmasının genelde gözde görülebilecek parlak kırmızılık dışında bir belirtisi yoktur.

Çok nadiren insanlar ağrılı bir göz kanlanması geçirirler. Yine bazen kanama sırasında göz kapaklarının altında bir kaşıntı hissedilebilir.

Göz kanlanmasının en belirgin ve çoğu zaman tek belirtisi gözdeki parlak kırmızılıktır. Bu kırmızlık gözün beyaz kısmında yani göz akında görülür ve bazen beyaz kısmın tamamını kaplayabilir.

Sıradan bir göz kanlanmasında kan, gözün dışına çıkmaz. Örneğin bir peçete ile gözde kırmızılık olan yere dokunursanız, peçete kanlanmaz.

İlk yirmi dört saat gözdeki leke büyüyebilir anacak bir iki hafta içinde küçülür ve kaybolur.

EVDE UYGULANABİLECEK TEDAVİ YÖNTEMLERİ!

Çay poşetleri: Kullanılmış papatya çayı ve yeşil çay demlik poşetlerini ılıdıktan sonra gözünüzde bekletin. Kanlanma geçene kadar uygulamaya devam edin. Bir süre sonra kanlanmanın azaldığını göreceksiniz.

Buz küpleri: Buz küplerini kâğıt havlunun içine sarın ve kapalı gözünüzün üstünden uygulayın.

Salatalık, patates,  elma: Salatalık, patates ve elma yatıştırıcı özellikleri ile bilinirler. Yorgun gözlerin iyileşmesi için bu meyve ve sebzeler adeta bulunmaz bir nimettir. Dilimlenmiş soğuk dilimli salatalıkları 10veya 15 dk gözünüzde bekletin.  aynı işlemi patates ve elma ile yapıp benzer sonuçlar elde edebilirsiniz.

Soğuk süt: Küçük pamukları soğuk sütle ıslatın. Sonrada ağrıyı ve kızarıklığı alması için göz kapaklarının üzerinde bir süre bekletin.

Rezene tohumu: Bu tohum; gözde oluşan alerjileri, enfeksiyonları ve tahrişleri yok edebildiği gibi aynı şekilde gözlerde oluşan kanlanmalar için de birebir faydalıdır. 1 bardak miktarındaki suya 1 çay kaşığı miktarında rezene tohumu ekledikten sonra 15 dakikalık bir kaynama süresine bırakın. Kaynadıktan sonra bu su biraz ılımaya başladıkça bir pamuğu bu suyun içerisine daldırarak ıslatıp 15 dakikalık seanslarla gözünüzde bekletmelisiniz. Rezene tohumunun suyu gözdeki kanlanmayı almasının yanı sıra gözdeki görme kabiliyetini de daha iyi seviyelere çekmektedir.

GÖZ KANLANMASINA İYİ GELEN ÖNERİLER

Göz enfeksiyonu geçiren biriyle temas ettikten sonra mutlaka ellerinizi yıkayın.

Göz makyajınızı temizlemeden uyumayın.

Kontakt lensleri uzun saatler takmayın.

Uzun saatler bilgisayar kullanmayın. Bilgisayar kullanırken düzenli olarak gözlerinizi dinlendirin.

Gözünüze bir şey kaçarsa hemen yüzünüzü yıkayın.

Alkol ve sigara tüketimi de göz kızarıklığına yol açacağından bunları sınırlayın.

GÖZ KANLANMASINA ÇAY DEMİ

Neredeyse herkesin hayatının bir döneminde karşılaştığı göz kanlanmaları çoğu zaman kendiliğinden geçer. Dr. Feridun Kunak, göz kanlanmasına, kaşıntısına engel olan yöntemi izleyiciyle paylaştı. Kunak, çay demini göz pınarına damlatıp o şekilde göz banyosu yapılması gerektiğini, göze faydalı olacağını söyledi.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ