Eyfel’den yüksek olacak

İstanbul’un siluetini bozan Çamlıca’daki radyo ve Tv vericilerini tek bir vericide toplayacak olan dev kulenin inşaatında gelinen son nokta havadan görüntülendi. 365 metrelik yüksekliğe, seyir terası ve restorana sahip olacak kulenin 95 metresi tamamlandı.

Eyfel’den yüksek olacak

Büyük Çamlıca tepesinde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla Küçük Çamlıca’da tek bir anten kulesi yapım çalışmaları havadan görüntülendi. 01 Mart 2016 tarihinde başlanan yapım sürecinde toplam 365 metre yüksekliğe sahip olacak kulenin 95 metresi tamamlandı.

Kulenin 60 metre çapında ve ortalama 24 metre derinlikte toplam yaklaşık 100.000 m3 temel kazısı ve 9.000 m2 iksa imalatı yapıldı. Bittiğinde 365 metre yüksekliğe sahip olacak kulenin deniz seviyesinden 583 metre yüksekliği olacak.

Kule tamamlandığında ise Fransa’nın Paris şehrinin simgesi haline gelen Eyfel Kulesi’nden daha yüksek olacak. İstanbul’un simgelerinden olacak kulenin 148’inci ve 153’üncü metrelerinde seyir terasi 153’üncü ve 175’inci metrelerinde ise restoranlar hizmet verecek.
Havadan çekilen görüntülerde kuledeki çalışmaların devam ettiği görülürken, kulenin şekillenmeye başlandığı görüldü.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin inşaat alanını ziyaretinde, “170 milyon liraya malolacak ve İstanbul Anadolu Yakası`nın siluetine değer katacak kulenin, 2017 yılının Haziran ayında açılacak” ifadelerini kullanmıştı.
İstanbul’un simgelerinden olacak kule, Eyfel Kulesinden yüksek olacak.

00:00 dk26 Aralık 2016Internet Haber Merkezi / IHAÇamlıca’daki TV kulesinin inşaatı havadan görüntülendi

İstanbul’un siluetini bozan Çamlıca’daki radyo ve Tv vericilerini tek bir vericide toplayacak olan dev kulenin inşaatında gelinen son nokta havadan görüntülendi. 365 metrelik yüksekliğe, seyir terası ve restorana sahip olacak kulenin 95 metresi tamamlandı. Kule tamamlandığında ise Fransa’nın Paris şehrinin simgesi haline gelen Eyfel Kulesi’nden daha yüksek olacak. İstanbul’un simgelerinden olacak kulenin 148’inci ve 153’üncü metrelerinde seyir terasi 153’üncü ve 175’inci metrelerinde ise restoranlar hizmet verecek.

Çamlıca’daki kule 6 aya bitiyor

İBB Kültür AŞ’nin Fatih’teki yeni tarihi İstanbul Kitapçısı’nı tanıtmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük, kitap, hediyelik eşya ve kafe konseptindeki İstanbul Kitapçısı’nın sayısını artıracaklarını anlattı. AVM’lerde de İstanbul Kitapçısı açacaklarını, İstanbul genelinde yaygınlaştırmaya devam edeceklerini dile getiren Kütük, gazete büfelerinin de yenilenmesi ve çoğaltılması konusunda çalışmaları olduğunu, tüm büfeleri yenileyeceklerini, yeni yerleşim yerlerinde yeni gazete büfeleri açmaya başlayacaklarını kaydetti.Çocuk kitaplarına da ağırlık verdiklerini dile getiren Kütük, çizgi film konusunda da büyük bir eksiklik hissettiklerini belirterek, “Çizgi film işimiz değildi, böyle bir yola girdik, çok başarılı sonuçlar aldık. İstanbul Muhafızları çizgi filminin, bize maddi anlamda herhangi bir getiri sağlamamasına karşın kültürel anlamda büyük bir kazanım elde ettiği düşüncesinden hareketle devamını getirmek istiyoruz. Yeni 26 bölümün yapımına başladık” diye konuştu.İBB Kültür AŞ’nin müze çalışmalarının da devam ettiğine dikkati çeken Kütük, kentte 16 yeni müze çalışması olduğunu belirterek şöyle devam etti:”Yılbaşında Şerefiye Sarnıcı’nı açmış olacağız. Haziran sonunda Tekfur Sarayı ve Çini Müzesi’ni açacağız. Feshane’nin de devrini aldık, Tasavvuf Müzesi Feshane’de olacak. Minia World diye Miniatürk’ün dünya versiyonunu Yenikapı’da gerçekleştireceğiz. Magnaura Sarayı’nı aldık ve Bizans Müzesi yapacağız. Bizans İşkence Müzesi’ni yapacağız. Kent Müzesi’nin ihalesi de yapıldı. Haliç’te Bilim ve Teknoloji Müzesi yapacağız.” Büyük Çamlıca Tepesi’ndeki radyo ve televizyon vericilerinin olduğu kulelerin yıkılacağını da belirten Kütük, “Çamlıca’daki televizyon kuleleri yıkılacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 360 küsur metrelik bir kule yapılıyor. Bu kule sadece kule işlevi görmeyecek, altında sosyal donatılar olacak. İki tane restoran kafe ve seyir terası olacak. Kulenin yapımına başladı, şu an 40 metreye kadar yükseldi. 6 aya kadar bitirecek ve teslim edecekler. Muhtemelen oranın işletmesini de İBB Kültür AŞ olarak biz yapacağız” diye konuştu.

Çamlıca Camisi’ne metro geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kasım ayı Toplantısı İBB’nin Saraçhane’deki binasında gerçekleşti. Meclis’te Çamlıca’ya metro hattı inşa edilmesine ilişkin imar planı değişikliğini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor, CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşılık, AK Partililerin “evet” oyu kullanması sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.Meclis’ten geçen karara göre, Altunizade’den Çamlıca’ya kadar uzanacak 3 buçuk kilometre uzunluğunda metro hattı inşa edilecek. Yapımı devam eden Çamlıca Camisi’nin açılmasıyla hareketliliğin artacağı bölgeye rahat ulaşım için raylı sistem inşa edilecek. Altunizade Köprülü Kavşağı’ndan başlayacak hat, Küçükçamlıca Mahallesi’nden Ferah Mahallesi’ne oradan da Çamlıca Camisi’ne kadar uzanacak.Metro- Metrobüs- Marmaray’la entegre olacakMetro hattı, Altunizade Köprülü Kavşağı’ndan metrobüs ve Üsküdar-Ümraniye metro hattıyla entegre olacak. Bu metro hattından Marmaray, Kadıköy-Kaynarca Metrosu ve şehir hatlarına ulaşım sağlanabilecek. Bu proje sayesinde, sabah ve akşam saatlerinde Boğaz geçişlerini kullananlar için büyük sıkıntı olan ulaşım akslarına alternatif bir güzergah oluşturulacak.İstanbul’a 2. Marmaray

Çamlıca’ya yeni çehre

Çamlıca bölgesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edildi. Karara göre Çamlıca Tepesi’nin eteklerindeki yaklaşık 190 dönüm arsa üzerinde bulunan 520’si konut olmak üzere toplam bin 432 bağımsız yapı yıkılacak. TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAKKentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Yeni Şafak’a konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kentsel dönüşüm, Üsküdar Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülecek. Üsküdar’ın kimliğine yakışır estetikte yapılar, sosyal ve kültürel donatı alanlarıyla bölge adeta cazibe merkezi olacak. Çamlıca Cami silüeti bozulmayacak. Türkiye’de kentsel dönüşüme rol model olacak güzellikte bir dönüşüme imza atacağız” dedi.16 MAHALLEYE İMAR İZNİÖte yandan Üsküdarlıların 30 yıldır beklediği imar sorunu çözüldü. İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen karara göre Üsküdar nüfusunun yarsının yaşadığı 16 mahallede kentsel dönüşüm ve yenilemenin önü açıldı. Buna göre imar olmadığı arsaları üzerinde hiçbir şey yapamayan vatandaşlar planların elverdiği ölçüde tasarruf hakkına sahip olacak. Bu sayede kaçak yapılaşmalar da önlenecek. Çamlıca Camii projesiyle prestiji artan Çamlıca bölgesi, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edildi. Buna göre Çamlıca Tepesi’nin eteklerindeki yapılar yıkılıp yeniden inşa edilecek. Üsküdar Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde yürütülecek çalışma ile bölgenin çehresi tamamen yenilenecek.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ