Emirates ve Flydubai geniş çaplı ortaklığa imza attı

Dubai merkezli havayolu şirketleri Emirates ve Flydubai, geniş çaplı bir ortaklığa imza attığını ilan etti.

Emirates ve Flydubai geniş çaplı ortaklığa imza attı

Emirates Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, her iki havayolunun bağımsız olarak yönetilmeye devam edeceğini belirtilirken, operasyonlarını büyütmek ve büyümeyi hızlandırmak için birbirlerinin ağından yararlanacakları açıklandı.

Emirates Havayolu şirketinin sosyal medya hesabından da işbirliği için paylaşımda bulunuldu.

Emirates & @flydubai join forces with extensive partnership agreement offering customers unmatched travel options https://t.co/yDANXuFKP7 pic.twitter.com/G6ilUn5gTS

— Emirates airline (@emirates) 17 Temmuz 2017

Emirates Group Başkanı ve Genel Müdürü HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, iki şirketin ortaklığına ilişkin, “Emirates ve flydubai ortaklığı Dubai havacılık için heyecan verici ve önemli bir gelişmeydi. Her iki havayolları yıllar boyunca bağımsız ve başarılı bir şekilde büyüdü, Bu yeni ortaklık, her iki şirketin tamamlayıcı modellerinin tüketicilere, her havayoluna ve Dubai’ye getireceği muazzam değeri ortaya çıkaracak” dedi.

Emirates bugün 159 uçağın geniş gövde filosuna sahip ve 157 varış noktasına uçuyor (16 kargo noktasıda dahil). Flydubai ise, 58 Yeni Nesil Boeing 737 uçağını 95 varış noktasına işletiyor. Mevcut kombine ağ, 216 hedef noktası içermekte.

Katar’da ilk tercih Türk mobilyası

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, özelde Katar, genelde ise bütün Körfez ülkelerinin mobilya sektörünün yakından takip ettiği ülkeler arasında bulunduğunu belirtti.Güleç, en son nisan ayında Katar’da Expo Fuarı’na katıldıklarını, oralarda proje yapanların çok büyük atılımlar yaptıklarını anlatarak, şöyle konuştu:”Katar çok hızlı gelişiyor, beş yıldızlı otelleriyle rezidanslarıyla Körfez’in çok önemli bir aktörü, motoru haline geliyor. Son krizi tabii ki ayrı analiz etmek lazım ama ona rağmen söylüyorum ki Katar’da Türk mobilyasının imajı çok yüksek. Oraya mobilya ihracatımız çok artacak. Hem evlerde hem de projelerde kullanılan mobilya sayımız artacak. Bizim insanlarımızın buradaki projeleri yakından takip etmesi lazım.”Özellikle Katar’da Türk mobilyasına gösterilen ilgiye işaret eden Güleç, “Şu anda Katar’daki lüks otel ve rezidanslarda, bütün projelerde artık birinci tercih Türk mobilyasıdır.” ifadesini kullandı.Körfez ülkelerindeki yatırımların başında bugüne kadar hep Avrupa kökenli üst yöneticilerin (CEO) bulunduğunu, onların altında da genellikle Hindistan, Bangladeş ve Pakistanlıların görev yaptığını dile getiren Güleç, şirketlerin organizmasının uzun yıllar bu şekilde oluşturulduğunu aktardı.Güleç, markaların Avrupa, ucuz malların da Uzakdoğu ülkelerinden tercih edildiği bir yapının kurulduğunu vurguladı.”Türk mobilyasının artışını rakamlarda da görüyorsunuz”Güleç, son yıllarda ise bu yapının değişmeye başladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:”Son 20 yıldır, aslında bakıldığı zaman son 2-3 yıla kadar değişmeye başladı artık, genellikle markaları Avrupa markaları, ucuz malı da Uzakdoğu’dan tercih eden bir yapı oluşmuş ama son yapılan şeylerde, bir kere bizim Türk olarak avantajımız var. Uzakdoğu’da üretilen mallar Türk mobilyası kadar kaliteli değil ve şikayet alınmaya başlandı. Ülke ismi söylemiyorum ama genel anlamda herkes için böyle. Avrupa markaları zaten astarı yüzünden pahalı. Dolayısıyla Türk mobilyası ister istemez bütün projelere girmeye başladı. Zaten, bunu rakamlarda da görüyorsunuz, Suudi Arabistan’daki, Dubai’deki, Katar’daki, Bahreyn’deki, Kuveyt’teki rakamlara baktığınız vakit Türk mobilyasının artışını görüyorsunuz.Türk mobilya sektörünün, hem pazara yakınlık ve lojistik imkanları hem de esnek üretim metodu benimsemesine rağmen kişiye özgü seri üretimiyle önemli bir avantajının olduğunu vurgulayan Güleç, “Bugün inanın dünyanın 4 ay verdiği termini, Türkiye 1 ay veriyor. Yani özel bir üretimin, dünyada 4 ay ile 9 ay arasında değişen termin sürelerini Türkiye 1 ay civarında veriyor. Burada özellikle girişimcimiz çok iyi bir üretim metodu benimsemiş ve kişiye özgü seri üretimi çok iyi şekilde yönetebiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uçakta doğan bebeğe ömür boyu bedava bilet

Hinditanlı bir havayolu şirketi, Suudi Arabistan’ın Dammam kentinden kalkan uçak 10.688 metre yükseklikteyken prematüre olarak dünyaya gelen bebeğe ömür boyu bedava bilet vereceğini açıkladı.Ebelik eğitimi olan Mini Wilson adlı hostesin yardımıyla doğan bebekle annesinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Boeing 737 tipi uçak Hindistan’ın Koçi gitmesi gerekirken doğum nedeniyle Mumbai’ye indi.Jet Airways’in uçuşları sırasında ilk kez bir bebek dünyaya geldi. Şirket, bebeğe ömür boyu ücretsiz bilet vereceğini duyurdu.Birçok havayolu şirketi, 36 haftaya kadar hamililiklerde anne adaylarına uçuş izni veriyor. Ancak 28 haftadan sonra doktor onayı gerekiyor.Hangi havayolu ne hediye etti?7 Nisan’da Konakri-Ouagadougou-İstanbul seferini yapan bir THY uçağında da, Gineli bir kadın, bu konuda eğitim alan kabin ekibinin yardımıyla bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.Geçen yıl içinde dünya genelinde uçuş sırasında en az beş bebek dünyaya geldi.En son uçakta doğan bebeğe ömür boyu ücretsiz bilet vereceğini açıklayan havayolu şirketi AirAsia olmuştu. Bebek, 2009’da Penang-Kuçing seferi sırasında doğmuştu.Virgin Atlantic, uçakta doğan bir bebeğe 21 yaşına kadar bedave bilet vereceğini duyurmuştu.Cebu Pacific Air, geçen yıl Dubai-Manila seferinde doğan bir bebeğe bir milyon mil puanı verirken, İngiliz havayolları British Airways, 1990’da Gana-Londra seferinde doğan bir bebeğe 18’nci doğumgünü için bir first class bilet hediye etmişti.2016’da Jetstar Asia’nın Singapur-Rangun seferinde doğan bir bebeğe Saw Jet Star adı verildi.Şirket, bu jest karşılığında aileye bin dolarlık bebek bakım ürünü hediye etti.33 bin feette doğumTHY’den uçakta doğan ‘Kadiju’ bebeğe jest

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ