Dünyaca ünlü sanatçılardan mülteci krizine tepki

Suriye’de yaşanan savaşa ve mülteci krizine tüm dünyanın sessiz kalması ve görmezden gelmesi birçok ünlü sanatçıyı harekete geçirdi. Dünyaca ünlü sanatçılar, insanların bu konuya dikkatlerini çekmek için eserlerini sergiledi.

Dünyaca ünlü sanatçılardan mülteci krizine tepki

Suriye’deki savaşa, göçe, facialara ve mülteci krizine gözlerini kapatıp günlük hayatına devam eden insanların dikkatlerini çekmek için yapılan çalışmalar farklı platformlarda insanlara hitap ediyor.

Ai Weiwei

Çinli modern sanatçı Ai Weiwei yaşanan mülteci krizine dikkat çekmek amacıyla Berlin’deki Konser Evi’nin sütunlarına mültecilerin ait can yelekleri yerleştirdi.

Ai Weiwei

Ai’nin bu çalışması için Midilli adasında biriken yaklaşık 14 bin can yeleği getirildi.

Alaa Minawi

Beyrut’ta yaşayan Filistinli sanatçı, ışık enstlasyonuna Suriyeli mültecilere tercümanlık yaparken yaşadıklarının ilham verdiğini söylüyor.

Alaa Minawi

Altı kişilik Suriyeli aileyi temsil eden ışık figürleri, Beyrut, İstanbul, Amsterdam ve Londra dahil birçok farklı kentte sergilendi.

Schellekens & Peleman

Belçikalı görsel artist oluşumu Schellekens & Peleman mülteci krizine tepki için 6 metre yüksekliğinde “Şişme Mülteci” sembolünü yaptı ve dünya turuna çıkarttı.

Schellekens & Peleman

Sanatçılar, Şişme mülteci’nin boyutlarını dünyanın farklı bölgelerinde gezerken botun aldığı tepkiye göre büyütüyor. “Şişme mülteci sembolünün büyüklüğü bizim onu nasıl algıladığımızı temsil ediyor.”

Schellekens & Peleman

“Şişme Mülteci” sembolü için kullanılan malzemeyi Akdeniz’de insan kaçakçılığı için kullanılan botlarla aynı malzemeden seçen sanatçılar bu botların yolcuları dalgaların direncine karşı korumakta ne kadar aciz olduğuna dikkat çekmeye çalışıyor.

Ai Weiwei

Çinli sanatçı ve aktivist Ai Weiwei, mülteci krizine kayıtsız kaldığını düşündüğü Çek Cumhuriyeti hükûmetini protesto etmek için başkent Prag’daki heykellerinin üzerini termal battaniyeler ile kapattı.

Ai Weiwei

Altın renkli termal battaniyeler, Avrupa yolundaki mülteciler tarafından ısınmak için kullanılıyor.

Kimliğini Gizli Tutan Fotoğrafçı

Londra’da yaşayan fotoğraf sanatçısı, mülteci krizinde çocukların yüzleştiği zorluklara dikkat çekmek amacıyla 3 yaşındaki Suriyeli Aylan’ın kıyıya vuran cansız bedenini farklı fotoğraf karelerine yerleştirerek bir fotoğraf albümü hazırladı.

Kimliğini Gizli Tutan Fotoğrafçı

Fotoğrafçı, savaş bölgesindeki çocuk kurbanlara odaklanmanın daha önemli olduğu fikriyle kimliğini gizli tutuyor.

Banksy

Apple’ın hayatını kaybeden kurucu ortağı Steve Jobs’un da Amerika’ya giden bir mültecinin oğlu olduğunu hatırlatan Banksy, kentin bir duvarına elinde bilgisayarı ve poşetteki eşyaları bulunan Jobs’u resmetti.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ