Doktorum işitme cihazı kullanmamı önerdi şimdi ne yapacağım?

İşitme kaybı, sesleri algılamada meydana gelen kısmi ya da tamamen kayba verilen isimdir. Maxtone İşitme Merkezi Genel Müdürü Ersin Oray, işitme kaybı doktor tarafından onaylanan kişilerin, işitme cihazı kullanmadan önce nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Doktorum işitme cihazı kullanmamı önerdi  şimdi ne yapacağım?

Doktorum işitme cihazı kullanmamı önerdi. Şimdi ne yapacağım?

 

İşitme cihazı kullanmaya karar verdikten sonra uzman kadrosu, teknolojik altyapısı ve hizmet kalitesi yüksek bir işitme merkezine başvurmalısınız. Burada hayat tarzınıza, yaşınıza ve bütçenize en uygun cihazlar size önerilecektir. Son kararınızı cihazları deneyerek verebilirsiniz.

İşitme cihazlarının şu şekilde çalıştığı düşünülür: bir mikrofon sesleri toplar, işitme cihazı sesin şiddetini yükseltir ve bir hoparlör de bunu kulağınıza verir. Bu tanım temelde doğru olsa da artık sadece antika yerine geçen işitme cihazları için geçerlidir. Günümüzün işitme cihazlarında ise dijital teknoloji kullanılıyor.

İşitme cihazlarındaki çip sayesinde önemli olan sesleri tutup olmayanları eleyebiliriz. Bu o kadar detaylı bir teknolojidir ki, gürültülü ortamlarda arka plan sesini azaltıp yönlülük özellikleriyle 3 boyutlu ses deneyimi yaşatabilir, otomatik ses şiddeti ayarlamaları yapabilir, çınlamaları maskeler, sesleri netleştirir ve size doğal işitmeye yakın bir işitme deneyimi sağlayabilir.

Ersin Oray; Dijital teknoloji sayesinde cihazınızın ayarlarını kendinize göre değiştirebilir, işitme kaybınız ilerlerse yeni bir cihaz almanıza gerek kalmadan mevcut cihazınız ihtiyacınıza göre yeniden programlatabilirsiniz. Çünkü ses işitme cihazları artık küçük bilgisayarlar haline gelmiştir.

İşitme cihazı kullanmak kendinize olan güveninizi artırıp stres seviyenizi de düşürür. “Duyamayacağım” korkusuna odaklanmak yerine etrafınızdaki seslerin tadına varırsınız. Kişisel ilişkilerinizi iyileştirirsiniz. Çünkü daha iyi iletişim daha iyi ilişkiye giden yoldur. İşteki performansınızı artırır, iş arkadaşlarınıza sürekli dediklerini tekrar ettirmek zorunda kalmazsınız. Yangın alarmını, korna çalan bir arabayı, havlayan bir köpeği ya da trafikte araba kullanırken yaklaşan ambulansın sesini duyarak daha güvenli bir şekilde yaşarsınız.

İşitme cihazı kullanmaya başladıktan sonra, kulağınızda bir şeyin varlığına alışana kadar hafif rahatsızlık hissedebilirsiniz ancak acıtmaz.  Kalıbı kulağınıza uygun olarak ve antialerjik malzemeden üretileceği için ağrı, tahriş ya da rahatsızlık olmayacaktır. Eğer bu durumlardan herhangi birini yaşarsanız bunu bir uzmanla görüşmenizde fayda vardır.

İşitme cihazı kullandığınızı çevrenizdekiler ile paylaşmak istemiyor olabilirsiniz. Bu durumda işitme kaybı seviyenize uygun dışarıdan hiç fark edilmeyen cihaz modellerini kullanabilirsiniz.

Önemli bir uyarımız ise şudur.İşitme cihazı tıbbi bir cihazdır ve bir işitme uzmanının kontrolü ve tavsiyesi olmadan, kesinlikle alınmamalıdır.

 

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ