Çocuklarda diyabet tehlikesi

Uzmanlar, Çocuğunuz çok su içiyorsa, çok idrar yapıyorsa ciddi şekilde zayıflamaya başlamışsa, yorgunluğu varsa bu çocuğun en kısa sürede doktora götürülmesi gerektiğini söylüyor.

Çocuklarda diyabet tehlikesi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Tütüncüler, “Eğer bir çocuk ihtiyacından daha fazla su içmeye başlamışsa, gece kalkıp su içiyorsa ya da altına kaçırıyorsa, bu anormal durumdur” dedi. 

14 Kasım Dünya Diyabet gününün tarihi hakkında bilgi veren Tütüncüler, 3 bin 500 yıldır bilinen hastalığın 1921 yılına kadar tedavisinin mümkün olmadığını açıkladı. İnsülinin önce köpeklerde denendiğini hatırlatan Tütüncüler, “1921 yılında ilk insülin uygulaması gerçekleştiriliyor. Saflaştırılmış, daha pankreastan elde edilen özüt önce köpeklerde deneniyor şeker hastası köpeklerde. Tedavide kan şekerlerini düzelttiği görülüyor. Daha sonra çocuklarda uygulanmaya başlanıyor. Burada da son derece zayıflamış, halsiz, yorgun, bitkin olan çocuğun insülin uygulamasından sonra kilo aldığı, şekeri normal olduğu gözlemleniyor” diye konuştu.

Çocuklarda diyabet tehlikesi

Çocuklarda diyabet hastalığının tanısı ile ilgili Tütüncüler, “Eğer bir çocuk ihtiyacından daha fazla su içmeye başlamışsa, gece kalkıp su içiyorsa ya da altına kaçırıyorsa, sık sık tuvalete gidiyorsa, okulda derste hocadan izin isteyip tuvalete gitme isteği duyuyorsa bu anormal durumdur” uyarısında bulundu.

Ailelerin de diyabet konusunda bilgi sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Tütüncüler, “Tanıması gerekiyor. Çok su içiyorsa, çok idrar yapıyorsa ciddi şekilde zayıflamaya başlamışsa, halsizliği varsa, yorgunluğu varsa bu çocuğun en kısa sürede doktora götürülmesi gerekiyor” dedi.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ