Boğaziçi Film Festivalinde izlemeniz gereken 10 film

Bu yıl 5. yaşını kutlayan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali bu akşamki açılış töreni ile başlıyor. Atlas Sineması’nda gerçekleşecek açılış töreninde George Clooney imzalı Suburbicon filmi gösterilecek. Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen festivalde 39 ülkeden 107 film var. Kaçırılmaması gereken filmleri sizin için derledik.

Boğaziçi Film Festivalinde izlemeniz gereken 10 film

SUBURBİCON 

Oyunculuğuyla yıldızı parlayan ama son yıllarda yönettiği filmlerle de dikkatleri üzerine çeken George Clooney’in son filmi Türkiye prömiyerini Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştiriyor. Günümüz sinemasında kara filmin en iyi örneklerini veren yönetmenler Coen kardeşlerin senaryosunu yazdığı Suburbicon, festivalin açılış filmi.

DÖNME DOLAP

Kara komedinin ustası ve Amerikan yaşam tarzının muhalif yönetmeni Woody Allen’ın son filmi “Dönme Dolap” 1950’lerin Coney Adası’ndaki bir lunaparkın hareketli ortamında hayatları kesişen dört karakterin hikâyesini anlatıyor. Kate Winslet, James Belushi ve Justin Timberlake’li kadrosuyla dikkat çeken film Türkiye prömiyerini Boğaziçi Film Festivali’nde yapıyor.

BULUTLARIN ARDINDA

Geçen yıl Hz. Muhammed’in filmiyle tartışma oklarını üzerine çeken Majid Majidi’nin son filmi Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Film Festivali’nde seyirci ile buluşuyor. Mumbai’nin karanlık soskaklarında geçen film Hindistan’ın başka bir yüzünü açığa çıkarıyor.

ESKİ TOPRAK

Uzakdoğu sinemasını takip edenlerin yakından tanıdığı Takeshi Kitano’nun son filmi Eski Toprak’ı biletler tükenmeden hemen listenize ekleyin. Mafya, şiddet ve iktidarın Kitano’nun üslubuyla buluştuğu film Türkiye prömiyerini Boğaziçi’nde gerçekleştirecek.

İMAM JACKSON

Mısır sinemasının gözde yönetmenlerinden, Mısır’ın bu sene Oscar adayı olan Amr Salama’nın filmi Jackson lakaplı bir imamın hikayesini anlatıyor. Mısırlı bir imamın Amerikan müziğinin kralı Michael Jackson ile ortak noktası ne olabilir?

JÜPİTER’S MOON

Macar sinemasının son yıllardaki yükselen ismi, White God filmiyle 2014 yılından beri seyircilerin ilgiyle takip ettikleri Kornél Mundruczó’nun son filmi mülteci sorununa dikkat çekiyor ve Avrupa’nın mülteciler konusundaki ikiyüzlü politikalarına sert eleştiriler getiriyor. 

BIRAKMA BENİ 

Bu yıl festivalin Uluslararası yarışmasının jüri başkanlığını yapan Bosna’lı yönetmen Aida Begic’in mülteci sorununa dikkat çektiği, çekimlerini Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği filmi Begic’in katılımıyla özel bir gösterimle seyirci ile buluşacak. 

KARANLIK ARMONİLER 

Bu yıl festivalin onur konuğu olan macar sinemasının büyük ismi ve dünya sinemasının en önemli yönetmenlerinden biri Bela Tarr’ın, Macar düzlüklerindeki ıssız bir kasabada geçen filmini beyazperdede izleme imkanını kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Bilinmeyene, yabancı düşmanlığına ve kibire dair etkileyici bir film.

TORİNO ATI

Bela Tarr’ın sinemaya veda şarkısı olan Torino Atı, son yılların en önemli filmlerinden biri. İnanç meselesini irdeleyen filmde Tanrı arayışı sembolik anlatımlarla kendine yer buluyor. Beyazperdede adeta büyülü bir şiire dönüşen film, ruha ışık veren inancın olmadığı zamanlarda insanın içine düştüğü boşluğa dair sembolik anlatımlarda bulunuyor.

İŞE YARAR BİR ŞEY 

Pelin Esmer’in senaryosunu Barış Bıçakçı ile yazdığı, şiirsel anlatımı ve duygusal hikayesiyle göz dolduran son filmi, seyirciyi bir tren yolculuğuna davet ediyor. Başak Köklükaya’nın oyunculuğuyla göz doldurduğu film, ulusal yarışmada en iyi film ödülü için yarışacak.  

 

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ