Bel ağrısına alternatif tedaviler

Her bel ağrısı fıtık değildir. Ve her ağrının mutlaka bir çaresi vardır. Alternatif tedaviler sayesinde derdiniz son bulabilir.

Bel ağrısına alternatif tedaviler

Her bel ağrısı fıtık değildir. Ve her ağrının mutlaka bir çaresi vardır. Alternatif tedaviler sayesinde derdiniz son bulabilir.

– Kararı kim verecek?

Her insan ömrünün bir döneminde hemen hemen bir kez bel ağrısı çekmektedir. En basit tedbirlerden ameliyatlara kadar varan bu süreçleri ağrı çekerek geçiren hastalar, ağrıları devam ederse ya da son aşamada çare olarak gördükleri ameliyat da işe yaramaz ise bu durumdaki ne yapmalılar? Hastalar en çok şu seçeneklerle karşılaşmaktadırlar; 

– Kendisi: her şeyi denedik ağrılar geçmiyor. “yapacak bir şey yok bu ağrıları çekeceğiz herhalde”

-Doktor: “benim artık yapacak bir şeyim yok ! bu ağrıları çekmek zorundasın”

-Komşu: “ben kantoron otunu maydanozla kaynatıyorum sen de dene”

– 2. komşu: “kendini nefesi kuvvetli bir hocaya okutsan”

– “Sarıköy'de bel çeken biri var oraya gitsen”

– “Yalova'da fıtığı elle yerine sokan emekli biri var ben iki büklüm gittim yürüyerek çıktım”

– Valla belime zift bağladılar 2 günde ayağa kalktım

-Diyarbaıra gittim bir kadın var belime iplik taktı 2 haftada tüm dertlerden ağrılardan kurtuldum gibi şehir efsaneleri karşısında  çaresiz kalan, ağrı çeken  hastalar ne yapacaklarını bilemez durumdadırlar. Ancak yeni nesil gelişen internet teknikleri sayesinde neyi nerede bulacağını gayet iyi bilerek aileye yardımcı olmaktadırlar.

NARKOZ KORKUSU

Hastalar kendileri için en güvenli olabilecek metodları aramaktalar. Hastaların temel yaklaşımı şudur; Kesme biçme olmadan, narkoz korkusu yaşamadan kısa sürede en etkin ve güvenli biçimde bu sorunun üstesinden nasıl gelinebilir? Bu yaklaşım tedavideki güncel gelişmelerle örtüşmektedir. Hasta beklentilerini iyi algılayan klinisyenler hastaların bu haklı beklentileri doğrultusunda en yeni teknikleri ve etkin tedavi yöntemlerini eski kaba cerrahi girişimlerle kıyaslanamayacak derecede benimsemektedir.

Cerrahi girişimler

Minimal invaziv denen küçük cerrahi girişimler bağlamında bir çok teknik geliştirilmiştir. Bunların bir kısmında teknolojik cihazlar içeriyi gösteren mikro kamera sistemleri ve işlem yapan mini robotumsu teknikler geliştirilmiş ve başarı ile uygulanmaktadır. Yine dışarıdan kesme biçme ve narkoz kullanılmadan uygulanan laser gibi tekniklerde söz konusudur.  

NE ZAMAN AMELİYAT OLUNMALI?

Ülkemizde en sık bel ağrısı nedeni olarak kireçlenmeler ön plandadır. Gerçi beli ağrıyan her hasta kendisinin bel fıtığı olduğunu zannederek farklı tedavilere yönlenmektedirler. Çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de geçmeyen ağrıların tedavisi ile ilgilenen yeni klinikler kurulmaktadır. Ağrı kliniği, ağrı merkezi gibi adlar alan bu yeni klinikler her türlü ağrıların üstesinden gelebilmekte ağrı çeken hastalarımıza çare olarak onların günlük yaşam kalitelerini artırmakta, çekilmez olan günlük yaşam daha dayanılır ve rahat olmaktadır. 

İDRAR TUTMA SORUNU

Bel fıtığı, bel ve bacağa yayılan ağrıların başlıca sorumlularındandır. Mekanizma olarak, omurlarımızın arasında yer alan disklerin ya sinirler üzerine direk baskısı yada diskten dışarı çıkan jölemsi hücrelerin sinirde şişme yapmasıyla ağrı şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Ağrılar çekilmez olup yaşam kalitemizi bozmakta hatta işgücü kayıplarına neden olmaktadır. Günümüzde eğitim seviyesinin artması, çok fazla gereksiz ameliyat yapılmış olması, ameliyat olanların bir kısmında ağrıların geçmemesi hatta daha kötü olmaları, ameliyat olunsa bile bir süre sonra aynı şikayetlerin devam etmesi ve de iletişim olanaklarının gelişmesi hastaların kararlarını etkilemekte eskisi gibi gözü kapalı hemen ameliyat masasına yatmamaktadırlar. Hastalar artık şunu açıkça bilmektedirler ki, ameliyat olmak için ya idrar ve büyük abdestini tutamayacak ya da kol ve bacak kaslarının kuvveti azalarak  incelmeye başlamış olması gerekmektedir.

Sorun cevaplayalım

Hasta: M.Ç./41 yaşında /İzmir 

Hocam merhaba. Annemde bel fıtığı kaynaklı sinir sıkışması var. Bu nedenle ciddi sıkıntı yaşıyor. Ancak diğer sağlık sorunları ameliyat olmasına engel olduğu için cerrahi müdahale yaptıramıyoruz. Bacağındaki uyulmalar ve ağrılar nedeniyle yaşam kalitesi ciddi şekilde kötüleşti. Cerrahi müdahale dışında önerebileceğiniz farklı bir durum var mı? 

OZON TEDAVİSİ UYGULANABİLİR

Cevap: Geçmiş olsun önerilerimizin çoğu ameliyatsız çözümleri içermektedir. Uygulanacak tekniğin seçimi için hastanın muayene olması, MR larının değerlendirilmesi, fıtığın ne zaman olduğu gibi soruların yanıtları tedaviye yön verir. Ama genel olarak enjeksiyon tedavisi, ozon tedavisi (fıtığın içine yapılan şekli) ve laser mikrodiskektomi tedavisi ni ilk seçenekler arasında sayabiliriz. 

Hasta: S.Y /34 yaşında /Düzce

 

Merhaba doktor bey ben aşırı halsizlik,yorgunluk,uyku hali,bazen nefes almakta bile zorlanır halde bitkinlik şikayetlerim oluyor,her türlü tetkik yapıldı bir sonuç çıkarılamadı, kronik yorgunluk üzerinde duruyorum hücresel düzeyde sanırım,ozon kullanımını kolaylaştırmak adına kapsüller veya tabletler olduğunu duydum doğrumudur öyle ise yararlılığı ne düzeydedir diğer uygulama ve formlarına nazaran,önerebileceğiniz kolay kullanım amaçlı bu şekilde tablet veya kapsül ozon varmıdır . Teşekkür ederim iyi çalışmalar. 

GIDA ALERJİSİ BİLE OLABİLİR

Cevap:  Öncelikle geçmiş olsun. Ben probleminizin nereden kaynaklandığı konusuna pek girmek istemiyorum çünkü bu çok geniş bir konu. Gıda alerjisinden tutun da psikolojik bozukluklara varıncaya kadar bir sürü konunun tetkik edilmesi gerekmektedir. Neden ne olursa olsun kronik yorgunluk durumlarında ozon tedavisinin fevkalade faydaları vardır.Bağışıklık sisteminizi güçlendirir, hücrelerinize oksijen verilmesini kolaylaştırır, dokularınızın normal çalışmasını sağlar. Bu bağlamda wellozone markalı ozon yağı ve kapsüllerinin güvenle kullanılabileceğini söyleyebilirim.Geçmiş olsun.

KAYNAK : gunes.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ