Apple yine yapılmamışı yapıyor! Bu kadarı da fazla!

Amerikalı teknoloji devi Apple, efsane isimlere ait ilginç ve koleksiyonluk ürünleriyle meraklılarının karşısına çıkıyor.

Apple yine yapılmamışı yapıyor! Bu kadarı da fazla!

KAYNAK: Teknolojioku

Apple, teknoloji dünyasının dev ismi, eşsiz bir müzayedeye ev sahipliği yaparak dikkatleri üzerine çekiyor. RR Auction tarafından düzenlenen bu müzayede, Apple’ın ilk günlerine ait benzersiz bir koleksiyonu meraklılarına sunuyor. Koleksiyonda yer alan 50’den fazla özel eser, Apple’ın ilk günlerini ve Jobs ve Wozniak’ın vizyonerliklerini tüm çıplaklığıyla gösteriyor.

Bu özel koleksiyonun belki de en dikkat çeken parçası, Apple’ın ikinci çekidir. Apple tarafından yazılan ikinci çek, şirketin kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak’ın imzalarını taşıyor. 1976 tarihli bu çek, 116.97 dolarlık bir miktarı Ramlor, Inc.’e ödemek üzere yazılmış. Ramlor, Inc., o zamanlar çizgisel devre kartları üreten bir Palo Alto firmasıydı. Bu çekin, Apple’ın ilk ürünü olan Apple-1’i tasarlarken ödeme yapmak için kullanıldığı düşünülüyor. Koleksiyonda yer alan bu çek, tahminlere göre 50,000 doların üzerinde bir fiyatla alıcı bulabilir.

Apple yine yapılmamışı yapıyor! Bu kadarı da fazla!

Bu çekin ilginç bir özelliği de “No. 2” ibaresi. Bu ibare, çekin Apple’ın resmi kuruluş tarihinden yaklaşık iki hafta önce yazıldığını gösteriyor. Apple, 1 Nisan 1976 tarihinde Jobs, Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kuruldu. O tarihte üç ortak, şirketin yüzde 90’ını eşit şekilde paylaşırken, kalan yüzde 10’luk kısım Wayne’e verildi.

Apple’ın ilk bilgisayarı olan Apple-1’in devre kartları için gereken ödemelerin bu çekle yapıldığı tahmin ediliyor. Başlangıçta Apple-1, hobi amaçlı montajı mümkün bir kit olarak tasarlandı. Ancak, Mountain View’daki The Byte Shop’un sahibi Paul Terrell ile yapılan bir toplantının ardından projenin kapsamı genişledi. Bu yeni müzayede, Apple’ın erken dönemine ait nadir bulunan parçaların satın alınmasına imkan sağlıyor ve teknoloji devinin garajdan çıktığı sıradan bir başlangıçtan nasıl dünya çapında bir fenomen haline geldiğini gözler önüne seriyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ