400 kez kemiği kırıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 19 yaşındaki cam kemik hastası Niyazi Gök’ün vücudundaki kemikler, doğduğu günden bu yana yüzlerce kez kırıldı. Yaşama azmiyle çevresine örnek olan Niyazi Gök, haftada birkaç gün rehabilitasyon merkezine giderek eğitim görüyor. Yaşı ilerledikçe daha az kemiği kırıldığını fakat daha geç iyileştiğini söyleyen Gök, ‘Kemiğim kırılsa da ağlamıyorum’ dedi.

400 kez kemiği kırıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ailesiyle yaşamını sürdüren cam kemik hastası 19 yaşındaki Niyazi Gök, yaşama azmiyle çevresine de örnek oluyor. Cam kemik hastası olarak dünyaya gelen Gök’ün rahatsızlığı, doğumundan kısa bir süre sonra hastanede yapılan bir hareketle kemiğinin kırılmasıyla anlaşıldı. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından cam kemik teşhisi konulan Gök’ün bu hastalığı ailesine büyük üzüntü yaşattı.

Niyazi Gök’ün ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşması için birçok sağlık kuruluşuna başvurdu ancak bir sonuç elde edemedi. Aile, çocuklarının tekerlekli sandalyeye bağımlı kalması ve ufak bir darbede kemiklerinin kırılmasına yıllar geçse de alışamadı.

Her hafta eğitime gidiyor

Ailesi, Gök’ü güzel vakit geçirmesi için Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüyor. Haftanın belirli günlerinde babası tarafından özel yaptırılan demir yatakta kendilerini almaya gelen minibüsün arka kısmındaki özel bölmeye yerleştirilen Gök, daha sonra Turgutreis Mahallesi’ndeki okula taşınıyor.

Burada arkadaşları ve okul yetkililerince karşılanan cam kemik hastası Gök, çeşitli el sanatları çalışmalarına katılıyor ve müzik öğretmenleri eşliğinde tamamı engelli bireylerden oluşan ritim grubuyla çalarak keyifli anlar yaşıyor.

Sürekli kemikleri kırılan Efsa yardım bekliyor

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde yaşayan Aynur(25) ve Mehmet(25) Yazlı çiftinin tek çocukları Efsa Yazlı, doğuştan cam kemik hastası. Kızlarının gözleri önünde eriyip gitmesine dayanamadıklarını belirten aile, maddi durumlarının elvermemesi nedeniyle kızları için bir şey yapamadıklarını söylediler.Kızı için yardımsever kişilerden yardım bekleyen anne Aynur Yazlı, “Kızım doğuştan cam kemik hastası. Kemikleri cam gibi olduğu için devamlı kırılıyor. 15 aydır Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyoruz. Fakat hiçbir ilerleme söz konusu olmadı.Bunun dışında epilepsi hastalığı da var.Devamlı ilaçlar kullanıyoruz ancak bir iyileşme olmadığı için çok üzülüyoruz” dedi.”Tedavi masraflarını karşılayamıyoruz”Ankara veya diğer büyük şehirlerdeki hastanelere gidip kızlarını tedavi ettirmek istediklerini ancak maddi imkanlarının yetersiz olması dolayısıyla bunu yapamadıklarını anlatan Yazlı, “Eşim asgari ücretle çalışıyor ve bu zamana kadar ancak tedavilerimizi karşılayabildik. Artık zorlanmaya başladık. Tedavi masraflarını karşılamak için yardım bekliyoruz. Araştırmalar yaptım, kızımın hastalığı için ve Ankara’da araştırma hastanelerinde doktorlar buldum. Bebeğime ayrıca yüzde 92 ağır engelli raporu verdiler. Tedavisi için devamlı Samsun’a gidip geliyoruz” diye konuştu.

Yaşı ilerledikçe kırılmalar azaldı

Niyazi Gök, yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda kemiklerinin daha çok kırıldığını ancak yaşı ilerledikçe kırılmaların biraz daha azaldığını söyledi. Bu şekilde yaşamaya alıştığını ifade eden Gök, hobilerinin bilgisayar oyunları oynamak ve geceleri film izlemek olduğunu anlattı.

Zaman geçtikçe cam kemik hastalığıyla yaşamaya alıştığını belirten Gök, “İnsanın sevdikleri yanında olunca, bir süre sonra bu hastalığı hiç kafasına takmıyor. Annem, babam, benim elim ayağım ve her şeyim. Arkadaşlarım ve kuzenlerim de çok yardımcı oluyor.” diye konuştu.

‘Kemiklerim kırılsa da ağlamıyorum’

Kemiklerinin kırılmaması için anne ve babasının çok özen gösterdiğini belirten Gök, şunları söyledi:

“Şimdiye kadar 400’e yakın kemiğim kırıldı. Artık bir süre sonra aldırmıyorum. Sadece yaşamak için daha çok dikkat ediyorum. Annem kırılan yerlerime krem sürüyor, 2-3 ayda düzeliyor. Küçükken daha hızlı iyileşiyordum ama yaşım ilerledikçe iyileşme sürem daha da uzuyor.”

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ