3600 ek göstergeden kimler yararlanacak?

Memurlar 3600 ek gösterge çalışmasının sonucunu bekliyor.Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere nazaran farklılık gösteren ek gösterge, bir öteki …

3600 ek göstergeden kimler yararlanacak?

Memurlar 3600 ek gösterge çalışmasının sonucunu bekliyor.

Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere nazaran farklılık gösteren ek gösterge, bir öteki ismiyle da katsayı, devlet memurlarının maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama prosedürü. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor.

BU ARTIŞTAN KİMLER YARARLANACAK?

“NTV’ye Sorun” programında 3600 ek gösterge konusuna ait merak edilen soruları yanıtlayan TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, özetle şunları söyledi:

“Bakanlık şu anda farklı senaryolar üzerinde çalışıyor. Aslında başında söylenen muhakkak meslek kümeleri vardı. Polisler, hemşireler, din vazifelileri öğretmenler üzere. Yanılmıyorsam bu meslek kategorilerinin dışında da bir düzenleme yapılacak üzere. Şimdi daha bunun detaylarına ulaşamadık fakat Bakanlık muhtemelen Çalışma Genel Müdürlüğü’nde bir komite oluşturdu ve bunlar çalışmalarına devam ediyorlar.”

“EMEKLİLİK İKRAMİYELERİ VE EMEKLİ MAAŞLARI DA ARTACAK”

Makul kümelere ve meslek kategorilerine şayet 3600 ek gösterge gelirse, bundan hem çalışanlar, memurlar hem de emeklililerin istifade edebileceklerinin altını çizen Prof. Dr. Cem Kılıç, “Kabaca söylüyorum aylıklarda yüzde 20-25’ler civarında bir artışa neden olacağı söz ediliyor. Yalnızca mevcut çalışanların aylıklarında değil, emekli aylıklarında da hatta daha da değerlisi emekli ikramiyelerinde de artışa neden olacak. Bilhassa 2000 sonrasında emekli olanlar açısından kaba bir hesapla 3600 ek gösterge sistemi devreye girerse ikramiyelerde 20-25 bin liraya varan bir farklılık ortaya çıkacak” diye konuştu.

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışması tamamlandığında bahis sendikalarla da görüşülecek.

Çalışmanın 2022’nin birinci yarısında ise Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ