2022 MEMUR MAAŞI ZAMMI! Zamlı memur maaşları ne kadar oldu? İşte zam oranları

Aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emekli maaş zammı hesaplaması da netleşmeye başladı. En düşük memur ve emeklinin maaşları ortaya çıktı. Memurlar, bu yıl toplu sözleşmeyle birlikte refah payı da alacak. Öte yandan en düşük memur maaşı da belli oldu.

2022 MEMUR MAAŞI ZAMMI! Zamlı memur maaşları ne kadar oldu? İşte zam oranları

Polis, öğretmen, hemşire, hizmetli, hademe, mübaşir gibi meslek grubunda çalılan memur ve emeklilerin maaşları için kritik gün… TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından memur ve emeklilerin alacağı zam miktarı ortaya çıktı. Şimdi gözler Kabine toplantısı sonrası açıklanacak memur ve emekli maaş zammında olacak.

2022 YILI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMASI!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) aralık ayı enflasyon verileri ile beraber ocak ayında maaşlara yapılacak zam oranı da belli oldu. Memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 27,47, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 25,47 oranında zam yapılacak.

Kabine toplantısının ardından memur ve memur emeklisi maaşlarına gelecek ek zam ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

İşte kuruşu kuruşuna memur maaşları:

AÇIKLAMA: Yukarıdaki maaşlara görev tazminatı, aile yardımı, fazla mesai ücreti gibi yan ödemeler eklenmedi. Ayrıca 1 Ocak 2022 yılı itibarıyla geçerli vergi istisnası hesabı maaşlara dâhil edilmedi.

KAYNAK: Posta

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ