2022 4. dönem geçici vergi uzatıldı mı? 4. dönem geçici vergi beyannamesi süresi! GİB’den açıklama

4. dönem geçici vergi beyanname süresinin ertelenmesini talep eden mükelleflerle ilgili resmî açıklama geldi. Muhasebeciler ve mali müşavirlerin beklediği 4. dönem geçici vergilerle ilgili beklenen açıklama geldi. Daha önce 17 Şubat 2022 olan vergi beyanname süresi uzatıldı.

2022 4. dönem geçici vergi uzatıldı mı? 4. dönem geçici vergi beyannamesi süresi! GİB’den açıklama

17 Şubat 2022 tarihi, 4. dönem geçici vergi beyan ve ödemelerinin son günü olarak açıklanmıştı. Vergi mükellefleri ise 4. dönem geçici vergi beyanname süreleri ileri bir tarihe ertelendi. Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar’ın imzasıyla yayımlanan açıklamada; geçici verginin ertelendiği belirtildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 4. Dönem geçici vergiler ertelendi

17 Şubat 2022 sonuna dek verilmesi gereken 2021 4. Geçici Vergi Dönemine (Ekim-Kasım-Aralık) ait Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 25 Şubat 2022 Cuma günü kadar uzatıldı.

Söz konusu uzatma, ilgili geçici vergi döneminden itibaren beyanname verme tarihi 17 Şubat 2022 günü sonu olan özel hesap dönemine tabi mükellefleri de kapsayacak.

Serbest meslek sahibi olan vatandaşlar, ticari kazanç sahipleri ve çeşitli kurumlar devlete vergi ödemekle mükelleftir. Geçici Vergi de kısaca; sene boyunca ödenmesi gereken toplam paranın 3 aylık parçalar şeklinde ödenmesidir.

Vergi mükellefleri hesap döneminde 3, 6, 9, 12 aylık mali tabloları esas alarak vergi planlaması yapar. Cari vergilendirme döneminin gelir ve kurumlar vergisiyle ilişkili olarak üçer aylık kazançları üzerinden hesaplanarak ödenecek miktar tespit edilir.

KAYNAK: Posta

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ