2021 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı nasıl?

2021 öğretmen atamaları ve öğretmen atamaları branş dağılımı, binlerce öğretmen adayı tarafından merakla bekleniyor. Başkan Erdoğan tarafından müjdesi verilen 20 bin öğretmen atamasına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, atama takvimini kısa süre içinde ilan edeceklerini açıkladı. Peki 2021 öğretmen ataması branş dağılımı nasıl olacak”

2021 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı nasıl?

Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı ve atama branşları, öğretmen adaylarının merak konusu olmayı sürdürüyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 20 bin öğretmen atamasının ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin ilk mesaj Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi.

2021 öğretmen atama takviminin kısa süre içerisinde açıklanacağını belirten Ziya Selçuk, “Öğretmen atama takvimi) toplantısı yapıldı. Önümüzdeki aylarda bu takvim nasıl olacak, nasıl işleyecek, personel müdürlüğümüz bunu getirdi bize. Ben döndüğümde tekrar konuşacağız ve atama takvimini ilan edeceğiz.” diye konuştu.

Öğretmen ataması branş dağılımı

2021 öğretmen ataması branş dağılımı konusunda arama yapan öğretmen adayları, Haziran 2020’de yapılan sözleşmeli öğretmen atama branş dağılımı hakkında araştırma yapmaya başladı.

İşte Haziran 2020’deki binlerce sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin bazı bilgiler…

* Beden Eğitimi, 810

* Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 1.801

* Fen Bilimleri, 1.026

* İlköğretim Matematik, 1.701

* İngilizce, 1.739

* Okul Öncesi Öğretmenliği, 1.518

* Özel Eğitim, 1.118

* Rehberlik, 1.373

* Sınıf Öğretmenliği, 2.831

* Türkçe, 1.300

2021 öğretmen atamaları

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2021 öğretmen atama takvimiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü aktararak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dün bir toplantı yaptık, hemen önümüzdeki aylarda kısa bir zamanda bu takvim nasıl olacak ve nasıl işleyecek Personel Genel Müdürlüğümüz taslaklar halinde bize getirdi. Elimizde 2 taslak var, bunlardan hangisini ne şekilde değerlendirelim, Ankara’ya döndüğümde tekrar ekiple bunu konuşup atama takvimini ilan edeceğiz. Daha fazla öğretmen ataması olması gerektiğini net söylüyorum. Haklılar, hayalleri var, gelecek beklentileri var, ev kuracaklar, aile kuracaklar evlenecekler bunun farkındayız. Ekonomik imkanlar çerçevesinde de ilgili bakanlıklarla yapılan değerlendirmeler sonucu böyle bir tablo ortaya çıktı. Temennimiz, çabamız bunu daha da yükselmesi yönünde.”

Yüz yüze eğitim

Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime ilişki yeni değerlendirmelerin devam ettiğine de dikkati çekti. Bilim Kurulunun tavsiye kararı aldığını vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:

“Bu karar Sağlık Bakanlığı marifetiyle Kabine toplantılarında yapılan sunumlarla, tartışmalarla fotoğraf ortaya koyuluyor. Neticede Kabine bir karara varıyor, Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu açıklıyor. Bu süreç tamamen Bilim Kurulunun önerilerinden başlayan süreç böyle tamamlanıyor her 15 günde bir, 2 haftada bir ‘Bu kararları değiştirelim mi, yeni kararlar alalım mı, ihtiyaç var mı, durum uygun mu?’ şeklinde değerlendiriliyor. Yeni değerlendirmeler, yani diyelim ki 10. sınıf için, 11. sınıf için, mesela 6. sınıf için, 7. sınıf için yeni değerlendirmeler de önümüzdeki toplantılarda yapılacak. Bunun uygun olup olmadığı sağlık açısından koşullarından başlayıp, eğitimsel olarak değerlendirilecek.”

Öğretmen atama müjdesini Başkan Erdoğan vermişti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmasında 20 bin öğretmen atamasının gelecek aylarda yapılacağını duyurmuştu.

KAYNAK : AKŞAM GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ