2021 böyle geçti…

2021 yılı, acısıyla tatlısıyla geride kaldı. Bazen göğsümüz kabardı, bazen evini, arsasını, otomobilini kaybedenler oldu, yuvalar dağıldı. Bazen de el ele verip günlerce uyumadık. İşte 2021 yılında yaşananlar ve hafızalardan uzun süre silinmeyecek olan o olaylar…

2021 böyle geçti…

2021 yazında voleybolla yattık, voleybolla kalktık. Kadın Milli Voleybol Takımımız önce Milletler Ligi’nde üçüncü, ardından Tokyo Olimpiyatları’nda beşinci ve Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olarak göğsümüzü kabarttı. Türkiye’ye en zor günlerinde mutluluk yaşattılar. Hepsini çok seviyoruz.

28 Temmuz 2021’de Antalya Manavgat’ta başlayan, Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere 49 ilde yüzbinlerce hektar ormanın yanmasına sebep olan orman yangınları Türkiye için geçen yılın en büyük felaketi oldu. İtfaiyeciler, orman işçileri, askerler ve halk el ele verip günlerce uyumadan çalıştı ve yangınlar 12 Ağustos’ta tamamen söndürüldü. Hepsine minnet borçluyuz.

Önce Elon Musk’ın şirketi SpaceX, ardından Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin sivil uzay uçuşlarına başladı. Dünya yepyeni bir çağa girdi. Yıllarca “Uzay Yolu”nda Kaptan Kirk’ü oynayan William Shatner bile uzaya çıkanlar arasında yer aldı. Şimdi hedef Mars yolculuğu. Ve artık bu yolculuk hayal değil.

Kripto para ve NFT, birikimi olanların iştahını kabarttı. Ancak sistemdeki yasal boşluklar ve belirsizlikler birçok kişinin ocağına incir ağacı dikti. Batan kripto para şirketleri yüzünden evini, arsasını, otomobilini kaybedenler oldu, yuvalar dağıldı.

Taliban, 15 Ağustos’ta Afganistan’da yönetimi ele geçirdi. Ülkeden kaçmak isteyenler başkent Kabil’de havaalanının çevresine doluştu. Kaçabilenler şanslıydı, kaçamayanlar ise “Bari çocuğum kurtulsun” diyerek bebeklerini Amerikan askerlerine verdi. Bu dehşet, günlerce sürdü, yüzlerce kişi öldü.

Bu yıl en çok konuştuğumuz konu ekonomi oldu. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, faizdeki iniş-çıkışlar ve tabii ki enflasyon 7’den 70’e herkesin dilindeydi. Asgari ücrete yüzde 50 zam az da olsa dar gelirliyi rahatlattı.

Almanya’nın 16 yıldır başbakanıydı. Dünyanın en güçlü kadınları listesinde ilk sıradaydı. 7 Aralık’ta görevini bıraktı, emekli oldu. Veda turları sırasında gittiği Rostock yakınlarındaki Vogelpark Marlow kuş parkında çekilen bu fotoğraf da Merkel’den hoş bir anı olarak kaldı.

İstanbul’da belediyenin taksi sayısını artırma talebine onay çıkmadı, taksiciler sürekli ücretlere zam istedi. İstanbullular ise yağmurda, soğukta taksi bekledi, kavgalar çıktı.

KAYNAK: Posta

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ