2020 Ramazan ayı Mukabele: Gün gün sureler, ayetler ve hadisler

14 asırlık bir gelenek olan Mukabele Ramazan ayının başlaması ile birlikte gün gün Haber 7’de yayınlanacak. İşte Kabe İmamı ve aynı zamanda matematik profesörü de olan dünyaca ünlü imam Mahir El Muaykili (Mahir Al Mu’ayqali) seslendirdiği Mukabele’nin 10. cüzü…

2020 Ramazan ayı Mukabele: Gün gün sureler, ayetler ve hadisler

Mukâbele; Cebrâil aleyhisselâm-ın her sene Ramazan ayında Peygamber Efendimize sallâllâhu aleyhi ve selleme gelerek Kur’an-ı Kerim’i karşılıklı müzakere etmelerini, birbirlerine okumalarını ifade eder. Ramazân-ı Şerîf’in en mühim vasfı, bir Kur’ân-ı Kerîm mevsimi olmasıdır. Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem her Ramazan Cebrâil’le birlikte o zamana kadar nâzil olan Kur’ân’ı mukabele usûlüyle karşılıklı okurlardı. Ömrünün son ayında ise iki kere tekrarladılar.

MUKABELE – 10 GÜN – 10 CÜZ

Kabe İmamı ve aynı zamanda matematik profesörü de olan dünyaca ünlü imam Mahir El Muaykili (Mahir Al Mu’ayqali) seslendirdiği Mukabele’nin 9.cüzünde Enfal suresi ve Tevbe suresi bulunmaktadır. 

MUKABELE – 9. GÜN – 9 CÜZ

Mukabele’nin 9.cüzünde El A’raf suresi (88.Ayetten 206.Ayete kadar) ve El Enfal suresi (1.Ayetten 41.Ayete kadar) bulunmaktadır. 

MUKABELE – 8. GÜN – 8 CÜZ

Kabe İmamı ve aynı zamanda matematik profesörü de olan dünyaca ünlü imam Mahir El Muaykili (Mahir Al Mu’ayqali) seslendirdiği Mukabele’nin 8.cüzünde El En’am suresi (111.Ayetten 165.Ayete kadar)  ve El A’raf suresi (1.Ayetten 88.Ayete kadar) bulunmaktadır.

MUKABELE – 7. GÜN – 7 CÜZ

Mukabele’nin 7.cüzünde El Maide suresi (83.Ayetten 120.Ayete kadar) ve El En’am suresi (1.Ayetten 111.Ayete kadar) bulunmaktadır.

MUKABELE – 6. GÜN – 6. CÜZ

Mukabele’nin 6.cüzünde En Nisa suresi (148.ayetten 176.ayete kadar) ve El Maide suresi (1.Ayetten 83.Ayete kadar) bulunmaktadır. 

MUKABELE – 5. GÜN – 5. CÜZ

Mukabele’nin 5.cüzünde En Nisa suresi (24.ayetten 148.ayete kadar) bulunmaktadır.

MUKABELE – 4. GÜN – 4. CÜZ

Mukabele’nin dördüncü cüzünde Ali İmran suresi (92.ayetten 200.ayete kadar) ve En Nisa suresi 

MUKABELE – 3. GÜN – 3. CÜZ

Mukabele’nin üçüncü cüzünde Bakara suresi (253.Ayetten 286.Ayete kadar) ve Ali İmran suresi bulunmaktadır.

  MUKABELE – 2. GÜN – 2. CÜZ

Mukabele’nin ikinci cüzünde Bakara suresi (142.Ayetten 253.Ayete kadar) bulunmaktadır.

MUKABELE – 1. GÜN – 1. CÜZ

Mukabele’nin birinci cüzünde Fatiha suresi ve Bakara suresi (142.Ayete kadar) bulunmaktadır. 

GÜNLÜK DUALAR – 10. GÜN

“Allahummec’alnî fîhi min’el-mutevekkilîne aleyke, vec’alni fîhi min’el-faizîne ledeyke, vec’alnî fîhi min’el-mugarrabîne ileyke, bi-ihsanike ya ğayet’et-talibîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni sana tevekkül edenlerden, sana göre saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl; ihsanınla ey arayanların en büyük talebi!

GÜNLÜK DUALAR – 9. GÜN

“Allahummec’al lî fîhi nasiben min rahmetik’el-vasia, vehdinî fîhi li-berahinik’es-satia, ve huz bi-nasiyetî ila merzatik’el-camia, bi-mehabbetike ya emel’el-muştagîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde geniş rahmetinden beni nasipsi bırakma; açık delil ve burhanlarını bana göster ve beni alıp en kapsamlı hoşnutluğa götür; muhabbetinle ey şevkli insanların arzusu!

GÜNLÜK DUALAR – 8. GÜN  

“Allahummerzugnî fîhi rahmet’el-eytami ve it’am’et-taam ve ifşa’es-selâm ve suhbet’el-kiram, bi-tavlike ya melce’el-amilîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde öksüzlere merhamet etmeyi, fakirlerin karnını doyurmayı, karşıma çıkan herkese Selâm vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle; iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığınağı.

GÜNLÜK DUALAR – 7. GÜN

“Allahumme einnî fîhi alâ siyamihi ve giyamih, ve cennibnî fîhi min hefevatihi ve asamih, verzugnî fîhi zikreke bi-devamihi, bi-tevfigike ya hadiy’el-muzillîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

GÜNLÜK DUALAR – 6. GÜN

“Allahumme la tehzulnî fîhi li-tearruzi ma’siyetik, velâ tazribnî bi-siyâti negimetik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bi-mennike ve eyâdîke, ya muntehâ rağbet’ir-râğibîn.”

Anlamı: Allah’ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; sonsuz lütfün ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu!

GÜNLÜK DUALAR – 5. GÜN

“Allahummecalnî fîhi min’el-musteğfirîn, vec’alnî fîhi min ibâdik’es-sâlihîn’el-gânitîn, vec’alnî fîhi min evliyâik’el-mugarrabîn, bira’fetike ya erham’er-râhimîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lütuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi!

GÜNLÜK DUALAR – 4. GÜN

“Allahumme gavvinî fîhi alâ igameti emrik ve ezignî fîhi halâvete zikrik ve evzi’nî fîhi li-edâi şukrik bi-keramik vehfeznî fîhi bi-hifzike ve sitrik, ya ebsar’an-nâzirîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli!

GÜNLÜK DUALAR – 3. GÜN

“Allahummerzugnî fîh’iz-zihne ve’t-tenbîh ve bâidnî fîhi min’es-sefâheti ve’t-temvîh vec’al lî nesîben min kulli hayrin tunzilu fîh, bi-cûdike ya ecved’el ecvedîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde bana zekâ ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır. Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerdi!

GÜNLÜK DUALAR – 2. GÜN

“Allahumme garribnî fîhi ilâ merzâtike ve cennibnî fîhi min sehatike ve negimatike ve veffignî fîhi li-girâeti âyâtike bi-rahmetike ya erhem’er-râhimîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır. Bu günde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi.

GÜNLÜK DUALAR – 1. GÜN

“Allahummec’al siyamî fîhi siyam’es-saimîn ve giyamî fîhi giyam’el-gâimîn ve nebbihnî an nevmet’il-ğâfilîn ve heb lî curmî fîhi ya ilâh’el-âlemin ve’fu annî ya âfiyen an’il-mucrimîn.”

Anlamı: “Allah’ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla; ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey suçları affeden. Rabbim!

Allah’ım! Övgüler sanadır.
İlâhî! İlah ancak sensin, övgüler sanadır.
İlâhî! Mülkün hakimi ancak sensin, övgüler sanadır.
İlâhî! Tek olan ancak sensin, övgüler sanadır.
İlâhî! yüce olan ancak sensin, övgüler sanadır.
İlâhî! Yaratıcı olan ancak sensin, övgüler sanadır.
İlâhî! Rızık veren ancak sensin, övgüler sanadır.
İlâhî! Hakimiyet senindir, övgüler sanadır.
İlâhî! Bir şeyi zorla ancak sen yaptırırsın, övgüler sanadır.
İlâhî! Kudret sahibi ancak sensin, övgüler sanadır.
İlâhî! Hakkıyla gören ancak sensin, övgüler sanadır.
İlâhî! Hakkıyla işiten ancak sensin, övgüler sanadır

Mukabele’nin 9.cüzünde El A’raf suresi (88.Ayetten 206.Ayete kadar) ve El Enfal suresi (1.Ayetten 41.Ayete kadar) bulunmaktadır. 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ