2020 MEB Ortaokul ve lise 6,7,10,11. sınıflar 23 Kasım’da yüz yüze eğitime başlayacak mı?

Yeni eğitim döneminin kademeli olarak başlamasıyla uzaktan eğitime devam eden Ortaokul 6-7. sınıflar ve Lise 10-11. sınıfların açılacağı tarih öğrencilerin gündeminde. Kabine toplantısı sonrası yüz yüze eğitime ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılmayan diğer kademeler için değerlendirme yapıldığını açıkladı. Peki okullar ne zaman açılacak? 2020-2021 MEB Bakanlığı ortaokul ve liselerin açılma tarihi!

2020 MEB Ortaokul ve lise  6,7,10,11. sınıflar 23 Kasım’da yüz yüze eğitime başlayacak mı?

Kabine toplantısı sonrası yoğun gündem arasında yüz yüze eğitime değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan salgının seyrine göre açılmayan 6,7,10 ve 11. sınıflarla ilgili kararı önümüzdeki haftalarda vereceklerini duyurdu. 2 Kasım’da yüz yüze eğitime başlayan 5 ve 9’ncu sınıfların ardından gözler açılmayan diğer kademelerde. MEB Bakanı Ziya Selçuk kademeli eğitime geçişte 3 aşaması hayata geçirdiklerini belirmişti. Milli Eğitim Bakanlığı vaka sayısı ve Türkiye’de salgının gidişatına göre okullarda tüm sınıfların açılmasına karar verecek. Değerlendirme safhasında son aşamaya gelinirken Mart ayından beri yüz yüze eğitim alamayan ortaokul ve lise öğrencilerinin okula dönüşü için 23 Kasım tarihi dikkat çekiyor. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte MEB 2020-2021 okulların açılma takvimi!

Üniversiteler bahar yarıyılında açılacak mı? 2020 YÖK ikinci dönem yüz yüze eğitime geçiyor mu?

   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılmayan 6,7,10 ve 11. sınıfların yüz yüze eğime başlamasıyla ilgili “‘Salgının seyrine göre, önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumlarını değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

2 KASIM’DA HANGİ ÖĞRENCİLER OKULA BAŞLADI?

Bugün İlkokuldan Ortaokula geçiş yapan 5. sınıf öğrencileri ile Ortaokuldan Liseye geçen 9. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. 5. sınıf kademesinde eğitim alan öğrenciler belirlenen 2 günde okula gidecek. Normal ortaokul eğitimi alan öğrenciler 6+6 şeklinde 2 günde toplam 12 saat okulda kalacak. İmam Hatip Ortaokullarında ise bu süre ders yoğunluğu olduğu için 7+7 olacak şekilde planlandı. Ortaokul eğitimlerini geçtiğimiz sene tamamlayan 9. sınıf öğrencileri ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati okullarda kalacak.

 

 

23 KASIM TARİHİNDE 6,7,10 VE 11. SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇECEK Mİ?

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı henüz yüz yüze eğitime başlamayan 6,7,10 ve 11. sınıfların okula başlayabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Karar sürecinde olan MEB Bakanlığında şu an için Ortaokul 6,7 sınıflar ve Lise 10,11. sınıfların açılması için  öne çıkan tarih 23 Kasım olarak ifade ediliyor. Konuyla ilgili Bakanlıktan bu tarihle ilgili resmi bir açıklama gelmezken salgının gidişatına ve vaka sayısına göre tarihte farklılıklar yaşanabilir.

YENİ DEĞERLENDİRME YAPILIYOR!

Kocaeli Bilim Merkezinde Robotik Kodlama Atölyeleri Projesinin açılışını gerçekleştiren MEB Bakanı Ziya Selçuk yaptığı konuşmada önümüzdeki süreçte gidişatın nasıl olacağına tamamen verilere bağlı olarak karar vereceklerini belirtti. Açıklamasının devamında yeni değerlendirmelerin içinde olduklarını ifade eden Selçuk “ bu değerlendirmelere bağlı olarak hangi sınıflar ne şekilde açılacak bizim temennimiz elbette okulu açık tutmak ve eğitimle alakalı bir kurum olarak elbette çocuklarımızın sınıfta olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK” YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Okulların açılmasıyla ilgili alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında bulunan heyetin ve Bilim Kurulu tavsiyelerinin etkili olduğunu ifade etti. Sürecin dinamik bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Selçuk” Hem küresel anlamda dinamik hem ulusal anlamda dinamik bir süreç. Her gün yapılan testleri çalışmalar Sağlık Bakanlığı’nın ortaya koyduğu çaba ve gayret bilim insanlarımızın, hekimlerimizin, hemşirelerimizin çabaları daha iyiye doğru gitsin diye gösteriliyor. Bu büyük bir çaba, biz de bu çabanın farkındayız. Dünyayı izliyoruz, Türkiye’yi izliyoruz. Her gün, her an izlemeye devam ediyoruz ve özel bir yazılımla her sınıfımızı gözlemleyebiliyoruz.” dedi. Yeni kararlar, yeni yaklaşımlar, yeni tedbirler almakla ilgili hazır olduklarını kaydeden Selçuk yoğun bir çalışma temposunda olduklarının altını çizdi.

İZMİR’DE DEPREM SEBEBİYLE EĞİTİME 1 HAFTA ARA VERİLDİ!

İzmir’de yaşanan ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği deprem sebebiyle İzmir’de tüm okullarda eğitime 1 hafta ara verildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından “ Yaraları hep birlikte saracağız” diyen MEB Bakanı Ziya Selçuk “ İl genelinde eğitime bir hafta süreyle ara verme kararı aldık. Eğitim ailesi olarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve velilerimizle birbirimize çok daha sıkı kenetlenerek güçlükleri birlikte aşacağız.” dedi.

OKULLARDA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ!

2020-2021 Eğitim yılında 21 Eylül tarihinde ilk olarak birinci sınıf ve anaokulu öğrencileri eğitime başlamıştı. Ardından 5 Ekim tarihinde uygulamalı meslek liseleri, spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri yüz yüze eğitime başladı. 12 Ekim tarihinde ise İlkokulun tüm kademeleri ve YKS ile LGS sınavına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. Kademeli eğitimin 3’ncü aşamasında  son olarak Ortaokul 5 ve Lise 9. sınıf öğrencileri eğitim aldı. Koronavirüs sebebiyle sınıflarda öğrenciler sosyal mesafeye göre gruplara ayrıldı ve ders süresi 30 dakika olarak belirlendi. Salgın sebebiyle okullarda sınırlı süre  kalan öğrenciler dersler arasında 10 dakika teneffüs yapıyor. Her ders için yüz yüze eğitim verilmiyor bazı dersler uzaktan eğitim imkanlarıyla tamamlanıyor. İşte öğrenciler için 2020 eğitim yılında yüz yüze verilecek dersler;

5. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil dersi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi yüz yüze eğitimle işleniyor. 

İmam Hatip Ortaokullarında ise yukarıda bulunan derslerin yanı sıra Kur’an- Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim ile işleniyor. 

9. sınıf öğrencileri haftalık ders çizelgelerinde belirtilen,  sorumlu oldukları seçmeli ve mesleki dersleri yüz yüze eğitim ile alıyor. Bunun dışında kalan dersler ise EBA TV üzerinden canlı olarak veriliyor. 

MEB tarafından yüz yüze eğitimin dışında bırakılan dersler uzaktan eğitim (online) yoluyla tamamlanacak. Okul yönetimleri öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla dersleri işleyebilmesi için tedbirleri alacak.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ