2020 KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK-sonuç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs başvuruları dün akşam 25.59’da sona erdi. Yüzbinlerce lisans ve önlisans öğrencisi devlet tarafından verilen eğitim yardımından faydalanmak için başvurusunu yaptı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere verilecek bursu almaya hak kazanacak öğrenciler bir eğitim yılında 12 ay boyunca ödeme yapılacak. Peki 2020 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır?

2020 KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK-sonuç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Devlet tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen KYK burs başvuruları 8 Kasım itibariyle tamamlandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvurusu değerlendirme işlemleri başladı. “ Çok Noktalı Kontrol” sistemiyle kredi veya burs başvurusunda bulunan öğrencilerin doldurdukları bilgiler  Maliye ve Hazine Bakanlığı ile   Aile ve Sosyal Politikalar öncülüğünde diğer birçok bakanlık tarafından değerlendirilerek sonuca erdirilecek. Ailenin maddi durumu, mal varlığı, eğitim alan kardeş sayısı vb. kriterler göz önünde bulundurularak burs alacak öğrenciler belirlenecek. Öğrencilerin e-Devlet’ten başvuru yaparken verdikleri ekonomik, sosyal ve eğitim durumunu bildiren bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile kıyaslanacak. Başvurular için sabırsızlanan önlisans ve lisans öğrencileri KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını araştırıyor.  İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs sonucu sorgulama işlemi yapma…

 

2020 KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından alınan başvurular bu yıl 28 Kasım tarihinde başladı. Normal süreçte 3 Kasım tarihinde sona erecek başvuru işlemleri 8 Kasım 23.59’a kadar devam etti. Henüz Gençlik ve Spor Bakanlığından başvuru sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz 2019 yılında başvurular 24 Ekim’de sona ermiş 23 gün sonra 16 Kasım tarihinde KYK burs sonuçları  adayların erişimine açılmıştı.

 

 

2020 KYK BURS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KYK burs sonuçları değerlendirme işlemi sona erdikten sonra burs-kredi başvurusunda bulunan öğrenciler sonuçları resmi internet sitesi “sonuc.kyk.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ile sorgulayabilecek.

KYK KREDİ VE BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2020 yılında eğitim alan üniversite önlisans ve lisans öğrencilerine aylık 550 TL ödeme yapılmaktadır. Yüksek Lisans öğrencilerine 1100 TL, doktora bölümlerinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler ise 1600 TL alıyor. Her yıl açıklanan enflasyon oranına göre öğrencilere yapılan burs ödemelerine devlet tarafından iyileştirme yapılıyor. 2021 yılında öğrencilerin ne kadar burs yardımı alacağı henüz tam olarak netleşmedi.

KYK BURSU ÖNCELİK VERİLEN ÖĞRENCİLER KİMLER?

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler.

İLK DEFA BURS-KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

BURS ALAN ÖĞRENCİLERE ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIR?

2020-2021 eğitim yılında burs almaya hak kazanan veya öğrenim kredisi kullanan öğrencilerin ödemeleri T.C kimlik numarasının son hanesine göre aşağıdaki tarihlerde yapılmaktadır.

TC Kimlik Numarası 0 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 6’sı itibariyle

TC Kimlik Numarası 2 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 7’si itibariyle

TC Kimlik Numarası 4 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 8’i itibariyle

TC Kimlik Numarası 6 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 9’u itibariyle

TC Kimlik Numarası 8 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 10’u itibariyle

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ