2019 mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? ÇKS başvuru ve kayıt işlemleri..

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal desteklemeler kapsamında çiftçilere gübre ve mazot desteği veriliyor. Peki 2019 yılı mazot gübre desteği başvurusu nasıl yapılır? 2019 mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? Merak edilenler haberimizde…

2019 mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? ÇKS başvuru ve kayıt işlemleri..

Tarımsal desteklemeler kapsamında geçen yıl çiftçilere belirli ürünlerde mazot ve gübre desteklemeleri yapılmıştı. Bu ürünler buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, pamuk, nohut, mercimek, kuru fasulye, aspir, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, dane mısır, patates, kanola, sağan, yaş çay, fındık, yem bitkilerinden oluşmaktadır. Bu ürünleri eken çiftçilere bakanlık tarafından mazot ve gübre ödemesi yapılmıştı. Peki 2019 mazot gübre ödemesi ne zaman yapılacak? Bu desteğe başvurular nasıl yapılacak?

 

2019 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal desteklemeler kapsamında çiftçilere gübre ve mazot desteği verilmektedir. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı çiftçiler için geçerli olacak olan mazot ve gübre desteği, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne (BÜGEM) gönderim işleminin ardından çiftçilere ödenecek. Bu tarihin Şubat ayı itibariyle başlaması öngörülüyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ ne kayıt olmak gerekiyor. Eğer kaydınız var ise, mazot ve gübre desteklemesi almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri’ ne teslim etmeniz gerekiyor. Ancak ÇKS Kaydınız yoksa, sisteme kayıt olmalısınız. Peki ÇKS kaydı nasıl yapılır?

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ÇKS KAYDI NASIL YAPILIR?

Türkiye’de tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın çiftçi kayıt sistemine mutlaka kayıt yaptırmaları gerektiğini ve böylece devlet teşviklerinden de yararlanmaları gerektiğini yukarıdaki paragrafta dile getirmiştik. Şimdi ise çiftçi kayıt sistemine nasıl kayıt olmamız gerektiğinden bahsedelim. Bu sisteme kayıt olmak isteyen vatandaşlarımız 3 farklı şekilde kayıt işlemi yapabileceklerdir. Yapılacak kayıt sistemleri ise ana başlıklar dikkate alınarak maddeler halinde aşağıda yer almaktadır.

–  Arazi sahiplerinin kayıtları

– Arazisi birinci dereceden yakınlarına ait olanların kayıtları

– Arazi kiralayanların kayıtları

Bu maddeler doğrultusunda ilk kez kayıt yaptıracak olan çiftçilerin başvuruları esnasında mutlaka kimlik bilgilerini beyan etmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise başvuru formlarını doldurarak ilk kayıt işlemlerini kaydetmeleri gerekecektir. Ayrıca bunların yanı sıra arsa tapularının fotokopileri çekilerek tapu sicil müdürlüklerinden aslına uygundur kaşesini bastırmaları gerekecektir. Daha sonrasında ise C formu doldurulmalıdır. Bu forma ise ekilen arazilerin tapu bilgilerini ve o sene içerisinde yetiştirilmiş olan ürünlerin bilgilerini belirtmeniz gerekecektir. Formu doldurduktan sonra ekim yapmış olduğunuz arazinin bulunmuş olduğu köyün yada mahalle muhtarının veya muhtar azasının imzası gerekmektedir.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ