2018 LGS sınavı sonucu (Liseye Geçiş Sınav) ne zaman belli olacak?

Bu yıl ilk kez düzenlenen Liseye Geçiş Sınav (LGS) sınav sonucu için geri sayım başladı. 2. oturum şekilde yapılan sınavın ardından aileler ve öğrenciler gözünü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e çevirdi. Peki liseye geçiş için gerçekleştirilen LGS sınav sonucu kesin ne zaman açıklanacak? İşte öne çıkan gelişmeler…

2018 LGS sınavı sonucu (Liseye Geçiş Sınav) ne zaman belli olacak?

Ortaöğretimi sona erip lise eğitimine geçeceklerin merakla beklediği LGS sınavı 02 Haziran cumartesi günü itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlendi. Bu sene ilk kez uygulanan sınavın ardından öğrenciler ve aileler Liseye Geçiş Sınav (LGS) sınav sonucunun ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. MEB ise resmi Twitter hesabı üzerinden bir duyuru yayınlayarak merakları dindirdi.

LGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak? 2018

Buna göre 2 Haziran 2018 tarihinde iki oturum halinde gerçekleştirilen LGS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçları 26 Haziran 2018 tarihinde öğrenci ve velilerin erişimine açılacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi meb.gov.tr dışında hiç bir yerde öğrenilemeyecek ve sınav sonuçları posta yoluyla iletilmeyecek.

 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ