2017 bedelli askerlik çıkacak mı son dakika Başbakan Yıldırım açıklaması

Bedelli askerlik konusu ile ilgili hükümetin pek çok farklı yetkilisinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım’dan bedelli askerlik 2017 son dakika açıklaması geldi. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada yok öyle bir şey kesinlikle gündemimizde değil dedi. Bedelli askerlik çıkarsa eğer fiyatının geçmiş yıllarda belirtilen fiyattan olacağı tahmin ediliyor. Yaklaşık 17-20 bin arasında bir fiyat olacağı düşünülen bedelli askerlik için yaş sınır da 27 olacak.

2017 bedelli askerlik çıkacak mı son dakika Başbakan Yıldırım açıklaması

Bedelli askerlik ile ilgili olarak gündemde sıkça yer alan sorulara Başbakan Binali Yıldırım’dan net cevap geldi. Ülkedeki askerlik süreci ile ilgili yöneltilen sorular bu cevap ile netlik kazandı. Gündemde halen sıcak olarak yer alan bedelli sorularına Başbakan Binali Yıldırım net cevabı verdi. Bu cevap ise tıpkı diğer kurumlardan gelen açıklamalarda olduğu gibi olumsuz oldu. Daha önce de sıkça tartışılan bu konu ile alakalı olarak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’da açıklamalarda bulunmuş ve soruları yanıtlamıştı. Gündemlerinde bedellinin olmadığını söyleyen bakan profesyonel askerlik için çalışmaların sürdürüldüğünü açıklamıştı. 

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI 

Trt kanallarının ortak yayınında çeşitli açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, kendisine yöneltilen bedelli ile ilgili soruya keskin cevabı verdi. “Yok öyle bir şey. Kesinlikle gündemimizde değil” diyen başbakan konu ile ilgili beklentileri olan binlerce kişinin umutlarını yerle yeksan etti. İçişleri Bakanlığı’da daha önce bu söylemi destekleyen açıklamalarda bulunmuştu.

BAKAN SOYLU GÜNDEMİMİZDE YOK DEMİŞTİ

Daha önce de sıkça tartışılan bu konu ile alakalı olarak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’da açıklamalarda bulunmuş ve soruları yanıtlamıştı. Gündemlerinde bedellinin olmadığını söyleyen bakan profesyonel askerlik için çalışmaların sürdürüldüğünü açıklamıştı. FETÖ darbe kalkışmasının ardından zaten hali hazırda kargaşaya bürünen TSK’da sorunların çözülmeye çalışılması nedeni ile bedellinin gündeme taşınmadığı söylenmişti.

SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK’TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI 

Bedelli askerlik ve profesyonel askerlik konusundaki sorulara açıklık getiren Işık, “Kanunen tecil hakkı olanlara yapılıyor. Makul mazereti olmayanların askerlik ödevini yerine getirmesi gerekiyor. TSK adım adım profesyonel orduya geçiyor. Bundan 10 yıl önce subay ve astsubayın dışında uzman çavuşlar vardı, şimdi uzman erbaş ve usta er var. Bu süreçte TSK’nın yükümlü ere ihtiyacı var. Bunu mağduriyet olarak görmek doğru değil. Bu bir hak ve görevdir, yapılması gerekiyor. Şuana kadar 2 milyon 800 bin kişinin meşru sebeplerden dolayı askerliğini tecil ettirdiğini kamuoyu biliyor zannediyorum. Bakaya sayısı da 450 bin civarında bu durumdakilerin vatani görevlerini yerine getirmeleri önemli.” dedi.
Terörle mücadelenin sürdüğünü hatırlatan Işık, “Bir taraftan da Fırat Kalkanı Harekatı yapılıyor. Böyle bir durumda bedelli gündemimizde yok” ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlik çıkarsa fiyatı ne kadar olur ve yaş sınırı

Bedelli askerlik çıkarsa eğer fiyatının geçmiş yıllarda belirtilen fiyattan olacağı tahmin ediliyor.  Yaklaşık 17-20 bin arasında bir fiyat olacağı düşünülen bedelli askerlik için yaş sınır da 27 olacak.

Bedelli askerlik yapmak için nereye başvuruluyor?

Başvurular askerlik şubelerine, konsolosluklara ve cumhuriyet savcılıklarına şahsen yapılıyor. Başvurunuzda size üzerinde tutarın ve banka hesaplarının bulunduğu bir doküman veriliyor. Bu dokümanla ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, bedelli askerlik tutarının tamamı veya yarısının ödendiğini gösteren biri asıl 3 nüsha dekontu teslim ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuruların yurtiçinde askerlik şubelerine, yurtdışında konsolosluklara şahsen yapılması gerekiyor, posta ve vekaletle yapılan başvurular kabul edilmiyor.

KAYNAK : AKŞAM GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ