2017 – 2018 TEOG yerine gelecek yeni LKS sınav sistemi nasıl olacak?

Milyonlarca öğrenci ve veli 2017 yılı itibariyle TEOG yerine gelecek sistemi merak ediyor. Peki öğrenciler bu sene TEOG yerine hangi sınava girecek? Liseye geçiş süreci nasıl olacak? İşte yeni sistem ile ilgili tüm merak edilenler.

2017 – 2018 TEOG yerine gelecek yeni LKS sınav sistemi nasıl olacak?

2017 – 2018 eğitim öğretim yılı itibariyle TEOG sınavı yapılmayacak. Özellikle öğrenciler ve veliler sınavın olmaması ile birlikte yeni sistemi merak etmeye başladı. Peki liseye geçiş süreci nasıl işleyecek? TEOG yerine öğrenciler hangi sınava girecek? 1.2 milyon öğrenci ve veli gelecek resmi açıklamaları bekliyor. 44 gündür TEOG yerine gelecek yeni sistemin detayları belli olmazken “yeni sistem ne zaman açıklanacak?” soruları sosyal medyada sorulmaya başlandı.

YENİ SİSTEM AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG’un yerine gelecek olan yeni sistemi açıkladı. “Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi” adı verilen yeni sistemle öğrenciler evlerine en yakın 5 okuldan birini tercih edecek. Nitelikli okullara girmek isteyen öğrenciler ise “isteğe bağlı olarak” merkezi sınava girecek.

 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ