100 milyonluk liralık eğitim yatırımı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Milli Eğitim Bakanlığı’nı desteğiyle Bitlis’te 2017 yılında 100 milyonluk eğitim yatırımı gerçekleştirileceğini söyledi. Hükümetin en büyük yatırım payını her zaman MEB’e ayırdığını ifade eden Demiröz, Bitlis’e yapılacak derslik, atölye binası ve pansiyonları anlattı.

100 milyonluk liralık eğitim yatırımı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kendi yatırımlarıyla beraber Bitlis’e 2017 yılında 100 milyonluk eğitim yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlarla Bitlis’te eğitim açısından önemli kazanımların elde edildiği bir yıl olacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin geleceğine yapılacak en büyük yatırımın eğitim olduğunu belirterek, AK Parti hükümetlerinin bu bakış açısıyla bütçede en büyük payı her zaman Milli Eğitim Bakanlığına ayırdığını kaydetti.

Onlarca derslik yapıldı

Bitlis’in ihtiyaç duyduğu eğitim yatırımlarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık bürokratlarıyla çalışma yaptıklarını vurgulayan Demiröz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Çalışmalar sonucunda il merkezine 24 derslikli teknik lise ve atölye binası, Adilcevaz’a 16 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ile 100 kişilik pansiyon, Güroymak’a 16 derslikli halk eğitim merkezi binası, Güroymak ve Ahlat’a öğretmenevi 43 milyon 500 bin lira yatırım bedeliyle 2017 yılı devlet yatırım programına alındı. Ayrıca 27 milyon 500 bin bütçeli Tatvan 16 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve Güroymak ilçemize 24 derslikli Anadolu lisesi ve 200 kişilik pansiyonun ihalesi yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kendi yatırımlarıyla beraber Bitlis’e 2017 yılında 100 milyonluk eğitim yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlarla Bitlis’te eğitim açısından önemli kazanımların elde edildiği bir yıl olacaktır. Bütün bu çalışmalar çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi için.”Destek devam edecek

Ülkenin yeni Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlerken, nitelikli insan yetiştirmek için de hükümetin her türlü imkanı sağladığını belirten Demiröz, bu çerçevede Bitlis’te eğitim yatırımlarının aralıksız devam edeceği bilgisini paylaştı. Demiröz açıklamasında, “Bitlis’imize ve eğitim camiamıza müjdeler olsun.Buradan her zaman desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımıza, ekibine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

30 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün gittiği İzmir’den 30 bin öğretmen alımı müjdesi verdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu’nda okul müdürleriyle bir araya geldi. Eğitimin, ülkenin en öncelikli konusu olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Eğitimi hakkıyla verirsek sağlığı da sağlamış oluruz” dedi.PERFORMANSA GÖRE KADROSözleşmeli öğretmenlik sistemine geçtiklerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bunu yapmak zorundayız ki Türkiye’nin dört bir tarafına kaliteli eğitimi verelim. Muş’ta diyor ki ‘Geçen yıl 3 bin 500 öğretmen atadınız, 2 bin 500, 2 bin 800’ü döndü.’ Geriye kaldı 500-600 öğretmen. Yani bir yıllık öğretmenlerle eğitim kalitesinin artırabilmek mümkün değil. Öğretmen, kaliteli eğitim verebilmek için öğrencisini, ailesini tanımalı. Sözleşmeli öğretmenliği çıkardık, en az 4 yıl sözleşme olacak, her yıl sözleşmesi yenilenecek. Performansı iyi olanlar da kadroya geçecek.”SÖZLEŞMELİLER MEMNUNGeçen yıl bu kapsamda 20 bin öğretmeni göreve başlattıklarını herkesin bundan memnun olduğunu anlatan Yılmaz, “Bu yıl 20 bin öğretmenin daha alımını yapacağız, ilana çıktık. 10 bin öğretmenin de ağustos sonrası alımını yapacağız” dedi.BÜTÇENİN %20’Sİ EĞİTİMETürkiye’de eğitime en fazla kaynak ayıran hükümet olduklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: “Bütçemizin yüzde 20’sini eğitime harcıyoruz… Eğitim bütçeden en fazla payı alıyor. Biz gereken kaynağı ayırdık merkezden. Bunu kullanmak lazım. Sağlıklı ortamlarda eğitim verilecek mekanları oluşturmak lazım.”Özlük haklarında büyük iyileşmeKaliteli eğitim için öğretmen başına düşen öğrenci sayısının önemine işaret eden Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, “2002’de ilkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28 idi, şimdi 16. Ortaokulda 18’den 13’e düştü. Öğretmenlerin özlük hakları da önemli. Burada da çok büyük mesafe aldık. 2002’de haftada 15 saat ek ders veren öğretmene ödenen para 635 liraymış. Yani 409 dolar. Şimdi aldığı 942 dolar. Eskiye oranla %100’den daha fazla iyileşme” ifadelerini kullandı.

Bakan bu yıl 30 bin öğretmenin alınacağını açıkladı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu’nda okul müdürleriyle bir araya geldi.Yılmaz, eğitimin, ülkenin en öncelikli konusu olduğunu vurgulayarak, “Sağlıktan, güvenlikten, ekonomiden de öncelikli. Eğitimi hakkıyla verirsek sağlığı da sağlamış oluruz” diye konuştu. Türkiye’de eğitime en fazla kaynak ayıran hükümet olduklarını dile getiren Yılmaz, “Bütçemizin yüzde 20’sini eğitime harcıyoruz. 2002’de milli eğitime ayrılan para 11 milyar lira. O dönemin bütçesinin yüzde 10’una tekabül ediyor. Şimdi 122 milyar lira. Yüzde 20’ye yakın bir oran. Eğitim bütçeden en fazla payı alıyor. Biz gereken kaynağı ayırdık merkezden. Bunu kullanmak lazım. Sağlıklı ortamlarda eğitim verilecek mekanları oluşturmak lazım. Okullar, derslikler yaptık. Bizden önce derslik başına öğrenci sayısı 36 idi, şimdi 25’e düştü. Türkiye’de elhamdülillah çok iyi bir oranı yakaladık. İstisnaları var, önümüzdeki dönemde onları ortadan kaldıracağız. Başbakanımızın talimatı var, daha kaliteli eğitim için tekli eğitime 2019 sonuna kadar geçeceğiz” şeklinde konuştu.”30 bin öğretmen adayı Milli Eğitim ailesine katılacak”Sözleşmeli öğretmenlik sistemine geçtiklerini anlatan Yılmaz, “Bunu yapmak zorundayız ki Türkiye’nin dört bir tarafına kaliteli eğitimi verelim. Muş’ta diyor ki ‘Geçen yıl 3 bin 500 öğretmen atadınız, 2 bin 500, 2 bin 800’ü döndü.’ Geriye kaldı 500-600 öğretmen. Yani bir yıllık öğretmenlerle eğitim kalitesinin artırabilmek mümkün değil. Öğretmen, kaliteli eğitim verebilmek için öğrencisini, ailesini tanımalı. Sözleşmeli öğretmenliği çıkardık, en az 4 yıl sözleşme olacak, her yıl sözleşmesi yenilenecek. Sonra performansı iyi olanlar da kadroya geçecek. Geçen yıl bu kapsamda 20 bin öğretmeni göreve başlatmıştık, herkes memnun. Bu yıl 20 bin öğretmenin daha alımını yapacağız, ilana çıktık. 10 bin öğretmenin de ağustostan sonra alımını yapacağız. Geçen yıl 50 bin yeni öğretmeni Milli Eğitim ailemize katmıştık, bu yıl da 30 bin öğretmen adayımızı Milli Eğitim ailemize katacağız” ifadesini kullandı. Kaliteli eğitim için öğretmen başına düşen öğrenci sayısının da önem taşıdığına işaret eden Yılmaz, “2002’de ilkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28 idi, şimdi 16. Ortaokulda 18’den 13’e düştü. Öğretmenlerin özlük hakları da önemli. Burada da çok büyük mesafe aldık. 2002’de haftada 15 saat ek ders veren öğretmene ödenen para 635 liraymış, dolar kuruna bakın 409 dolar. Şimdi aldığı 942 dolar. Eskiye oranla yüzde 100’den daha fazla iyileşme.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ