Bakan açıkladı: 2500 adliye çalışanı ve 3500 infaz koruma personeli alınacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Zabıt katibi itibarıyle birkaç gün içerisinde ilana çıkacağımız, çalışmaları nihayete getirdiğimiz 2 bin 500 adliye çalışanı alacağız. 3 bin 500 infaz koruma personeli alacağız. Çok yoğun bir şekilde personel takviyesiyle birlikte inşallah yargıdaki yük de azalmış olacak. dedi.

Bakan açıkladı: 2500 adliye çalışanı ve 3500 infaz koruma personeli alınacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Zabıt katibi itibarıyle birkaç gün içerisinde ilana çıkacağımız, çalışmaları nihayete getirdiğimiz 2 bin 500 adliye çalışanı alacağız. 3 bin 500 infaz koruma personeli alacağız. Çok yoğun bir şekilde personel takviyesiyle birlikte inşallah yargıdaki yük de azalmış olacak.” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Türk mahkemeleri, 15 Temmuz'da hain FETÖ'nün yapmış olduğu darbe girişimine ve hukuku, anayasayı ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı hukuk ve anayasa çerçevesinde yargılamasını yapmaktadır." dedi.

Gül, TBMM Genel Kurulunda, İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısının tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

15 Temmuz yargılamalarına ilişkin bugün çok önemli bir karar verildiğini belirten Gül, "Türk mahkemeleri, 15 Temmuz'da hain FETÖ'nün yapmış olduğu darbe girişimine ve hukuku, anayasayı ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı hukuk ve anayasa çerçevesinde yargılamasını yapmaktadır. Tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına tüm yargılama süreçleriyle ilgili özverili çalışmalarından dolayı başarılar diliyorum. Milletimiz müsterih olsun her şey hukuk çerçevesindedir. Ceza alacak olan ceza alıyor, beraat edecek olan beraat ediyor. Dosyalar kapsamında, hukuk çerçevesinde yargılamalar yapılıyor. Buradan bir istirhamım da Türk yargısına, mahkemelerine bütün vatandaşların güvenmesi ve bu süreci hep beraber bizlerin Türk milleti adına takip etmemiz, desteklememiz." diye konuştu.

Tasarıyla bir hakkın çabuk yerine gelmesi adına bir alternatif uyuşmazlık modeli getirilmekte olduğuna işaret eden Gül, bunun dünyanın birçok yerinde uygulanan bir yöntem ve model olduğunu dile getirdi. Gül, "Yıllarca avukatlık yapan bir meslektaş olarak ifade etmek isterim, iş davalarında sürüncemede kalan, Yargıtay'da bekleyen dosyalar yerine 2-3 hafta içerisinde sonuçlabilecek bir modelin hak arama hürriyetine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Nitekim dava açma hakkı engel olarak getirilmemektedir. Dava açma hakkı bakidir, korunmaktadır." ifadesini kullandı.

Gül, hayvan hakları konusunda suistimaller ya da hapsen caydırıcı başka neler yapılabileceğine yönelik bakanlığın mevcut kanunları da gözden geçirerek bir çalışma yaptığını söyledi.

Bin 500 hakim ve savcı alımına karar verildiğini anımsatan Gül, 24 Aralık'ta sınav yapılacağını, şu anda da yaklaşık bin 300 kişinin akademide eğitim gördüğünü ve bir an evvel Türk yargısına hizmet etmeye başlayacaklarını, 15 Eylül'de mülakatları biten 2 bin 750 hakim ve savcının sınav sonuçlarının açıklanacağını bildirdi.

Hakim, savcı ihtiyacını yeterli bir şekilde karşılamış olacaklarına işaret eden Gül, önümüzdeki sene eğitim seferberliğiyle talebe bağlı kalmaksızın bütün hakim ve savcıları akademide hizmet içi eğitime tabi tutacaklarını söyledi. Gül, "Zabıt katibi itibarıyle birkaç gün içerisinde ilana çıkacağımız, çalışmaları nihayete getirdiğimiz 2 bin 500 adliye çalışanı alacağız. 3 bin 500 infaz koruma personeli alacağız. Çok yoğun bir şekilde personel takviyesiyle birlikte inşallah yargıdaki yük de azalmış olacak." dedi.

Gül'ün konuşmasının ardından tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamanlanarak, birinci bölümünün görüşmelerine geçildi.

.

KAYNAK : gunes.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ