YKS nedir 2018 yılında Yükseköğretim Kurumları sınavı nasıl yapılacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedir Üniversiteye girişte YKS 2018 sınav sistemi nasıl yapılacak soruların yanıtlarını bu haberimizde sizler için derledik. Üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sisteminin adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ oldu. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nin kaldırılması ile birlikte yerine gelen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sistemi hakkında merak edilen tüm detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

YKS nedir 2018 yılında Yükseköğretim Kurumları sınavı nasıl yapılacak

YGS ve LYS’nin yerine gelen YKS ile ilgili detaylar belli oldu. Milyonlanca vatandaşın merak ettiği Üniveristeye girişte uygulanacak olan YKS sınavının nasıl olacağı, neler içerdiği, baraj puanın ve kaç soru sorulacağı ile ilgili ayrıntıları bu haberimizde derledik. YÖK Başkanı Yekta Saraç, bugün üniversiteye girişte yeni sistemi kamuoyu ile paylaştı. Saraç’ın açıklamasına göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda, adaylar iki ayrı oturuma katılacak. İlk oturumda, adaylar Temel Yeterlilik Testi’ni alacaklar. Öğleden sonraki ikinci oturumda ise adayların önceki yıllarda takip edilen usule uygun olarak lise müfredatına dair bilgisi esas alınacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dil sınavı hariç Haziran ayının bir hafta sonu Cumartesi günü yapılacak iki oturumlu bir sınavla gerçekleşecek. Yabancı Dil sınavı ise aynı hafta sonu Pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek ve soru sayısı 80 olacak. Birinci oturumdan sonra öğle arası verilecek. Bu ara, adayların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinin yanı sıra zihinsel olarak da rahatlamalarını sağlayacak.  

YENİ SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ DETAYLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS BİRİNCİ OTURUM 40 adet Türkçe ve 40 adet Temel Matematik sorularından oluşan Temel Yeterlilik Testi,  Cumartesi günü sabah oturumunda gerçekleştirilecektir. Bu sınavın sonucu adayların Temel Yeterlilik Testi Puanını (TYT-Puanı) belirleyecektir. Türkçe ve Temel Matematik testlerinin, Temel Yeterlilik Testi Puanının oluşmasına etkisi eşittir. Yani Temel Yeterlilik Testi Puanında, Türkçe testinin ağırlığı %50, Temel Matematik testinin ağırlığı %50’dir. YKS İKİNCİ OTURUM İkinci oturumda Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört test yer alacak, sorular geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sınavda da müfredata dayalı olacaktır. Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirilecek olan ikinci oturumda, 40 adet Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1, 40 adet Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), 40 adet Matematik ve 40 adet Fen Bilimleri sorularından oluşmak üzere dört test yer alacak.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ