YGS’ye girecekler dikkat! Bu hataları sakın yapmayın

Binlerce öğrencinin gireceği Yüksek Öğretime Geçiş sınavı öncesi uzmanlar uyardı. Sınavda yapılan bu hatalar başarı puanınızı düşürebilir.

YGS’ye girecekler dikkat! Bu hataları sakın yapmayın

Üniversite eğitimine devam etmek isteyen binlerce öğrenci 12 Mart Pazar günü saat 10.00’da başlayacak sınavda ter dökecek. Öğrencilere Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak. Cevaplamak için 160 dakika süre verilecek.

Adaylar son hazırlıklarını tamamlarken uzmanlar YGS öncesi bazı uyarılarda bulunmaya devam ediyor;

Son güne kadar adayların test çözmesinde, ders çalışmasında bir sakınca görmeyen uzmanların uyarıları şöyle:

– Konu tekrar çalışmalarını son güne kadar sürdürebilirsiniz. Unutmayın ki yanlış yaptığınız her sorunun doğrusunu öğrenmeniz size gerçek sınav öncesi bir anahtar ipucu sağlar.

– Özellikle olumsuz soru köklerine dikkat edin. “Değildir, olmamalıdır”a benzer sözcükler olumlu olarak algılandığı için adaylar yanlış cevap verebiliyor. En büyük hatalar bu tür sorularda yapılıyor.

– Soru köklerine dikkat edin, altı çizili sözcükleri dikkatlice okuyun. Gerekirse heceleyerek okuyup, tam olarak ne istendiğini anlayarak cevap verin.

– Sınava gireceğiniz okulu sınav öncesinde mutlaka görün.

– Sınav öncesi sağlığı bozabilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmaya çalışın.

– Sınavdan bir gün önce ders çalışmak, konu öğrenmeye çalışmak, sizi strese sokarak bildiğiniz konular üzerinde olumsuz etki yapar. Günü dinlenerek sakin bir ortamda, sevdiğiniz şeylerle uğraşarak geçirmeye çalışın.

– Sınavdan bir önceki gün, sınav ile ilgili konuşmalar yapmaktan ve böyle konuşmaların yapılacağı çevrelerden uzak durun.

– Sınavda sizden istenilen belgeleri ve malzemelerinizi eksiksiz olarak hazırlayın. Hepsini bir zarf içinde kolay bulabileceğiniz bir yere koyun. (Sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı, su)

– Sınavdan bir gece önce ”erken yatmam gerekiyor” düşüncesine kapılmayın. Her zaman yattığınız saat, uyku için alışık olduğunuz saattir. Bu yüzden o saatte yatağa girmeye özen gösterin. Uyumanızı kolaylaştırmak adına herhangi bir sakinleştirici ilaç almayın.

Soruları tam olarak okumadan cevap vermeyin. Olumsuz ve altı çizili sözcüklere dikkat edin. En büyük hatalar sorular tam okunmadığı ve olumsuz soru kökleri, olumlu gibi düşünülerek cevap verildiği için yapılıyor.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ