Unutkanlıktan ameliyatla kurtuldu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde uzun zamandan bu yana hafıza kaybı, idrar kaçırma ve yürüme bozukluğu problemleri olan 64 yaşındaki Antisal Çarpar, özel bir hastanede olduğu ameliyat sonrası, sosyal hayatına geri döndü.

Unutkanlıktan ameliyatla kurtuldu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 64 yaşaındaki Antisal Çarpar, hafıza kaybı, idrar kaçırma ve yürüme bozukluğu problemlerinden ameliyat olarak kurtuldu. Ameliyat sonrası, hastanın yaşam kalitesini düşüren sağlık problemlerinden kurtulduğunu belirten Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Gözcü, “Hafıza kaybı, idrar kaçırma ve yürüme bozukluğu şikayetleri olan hastamızda, muayene ve tetkikler sonucunda normal basınçlı hidrosefali (Adams Hakim Sendromu) teşhis edilerek, ameliyat yaptık. Ameliyattan sonra poliklinik kontrolüne gelen hastamızın tüm şikayetleri tamamen düzeldi. Bunama dediğimiz Demans hastalarının, sadece yüzde 5’inde Normal Basınçlı Hidrosefali görülür. normal basınçlı hidrosefalide erken tanı çok önemli olup sizin de yakınlarınızda bu bulgular varsa, hemen beyin ve sinir cerrahi uzmanına başvurun” açıklamasında bulundu.

Ameliyat sonrası yeniden doğduğunu ifade eden Antisal Çarpar ise şöyle konuştu:

İdrarımı tutamıyordum, çok üzülüyordum. Yürüme bozukluğumdan dolayı, kendi başıma yürüyemiyordum. Bununla beraber bir de hafıza kaybı yaşıyordum. Ameliyat sonrası yaşadığım sorunlar sona erdi. Bana bu mutluluğu yaşatan doktoruma teşekkür ederim. Yeniden doğmuş gibiyim.Önemsemediğiniz unutkanlık Alzheimer olabilir.


Önemsemediğiniz unutkanlık Alzheimer olabilir

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesinin gerçekleştirdiği “Bir tuğla da siz koyun” kampanyası kapsamında bağışlarla yaptırılan Yaşlı Yaşam Merkezi’nde yaptığı konuşmada, dünyada şu an yaklaşık 30 milyon kişiyi ilgilendiren alzaymır hastalığıyla ilgili toplumda bilinç oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Hastalar ve yakınlarının yanında olmaya çalıştıklarını aktaran Özge, bu hastalıkla mücadelede en zor konunun “hastalığı kabullenmek” olduğunun altını çizdi.Farkındalık önemliProf. Dr. Özge, bu nedenle farkındalığın çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:”Ben ne çok evlatlar biliyorum ki anne ve babalarını çok seviyorlar. Çok yakın ilgililer ama hastalığı belki 4’üncü, belki 5’inci aşamada fark edebilmişler. ‘Geçen yıl bir kaybolur gibi oldu ama o gün tansiyonu çıkmıştı. Geçen ay bir para hesabıyla ilgili bir karışıklık oldu ama o günler bizim ev çok karışıktı’ gibi cümleler kurabiliyorlar. Aslında farkında olmadan geçiştirdikleri şeyin bir hastalığın belirtisi olduğunu çoğu zaman geç fark ediyorlar. Daha sonra gelip teşhis konduğunda da kendilerini çok kötü hissettiklerini biliyoruz. O yüzden en önemli şey farkındalık oluşturmak. Bunun için bu hastalık nedir, kimlerde görülüyor, olmamak için ne yapmak lazım onları aktarıyoruz.” 36 yaşında Alzheimer oldu

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ