Ünlü bestelerin şairi CRR’de anılacak

Türk Edebiyat tarihinin önemli şair ve söz yazarlarından Abdürrahim Karakoç, Cemal Reşit Rey’de düzenlenecek görkemli bir törenle anılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda 6 Nisan 2017 Perşembe günü saat 20:00’de gerçekleşecek programa katılım ücretsiz olacak.

Ünlü bestelerin şairi CRR’de anılacak

Mihriban, Hakim Beğ, Ben Hep Seni Düşünürüm ve Unutursun Mihribanım gibi onlarca şiiriyle unutulmaz eserlere hayat veren Abdürrahim Karakoç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek programda, birbirinden değerli sanatçıların katılımıyla anılacak.

Osman Eriş besteleriyle Abdürrahim Karakoç

24 kişilik dev bir orkestra eşliğinde gerçekleşecek programda Abdurrahim Karakoç şiirleri, doğuştan tek kolu olmayan ve buna rağmen TRT Sınavlarını kazanarak müzik hayatına atılan ve müzik hayatı boyunca bir çok albüm, film müziği ve konsere hayat veren değerli bestekar Osman Eriş besteleriyle seslendirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda 6 Nisan 2017 Perşembe günü saat 20:00’de gerçekleşecek programa katılım ücretsiz olacak.

Dergi kahkahaları kitap oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ yayınları arasından çıkan “İstanbul’un 100 Mizah Dergisi”, okuru zaman tüneline davet ediyor. Eser, İstanbul’un 100’leri serisinin 80. kitabı olarak okurla buluştu. Merve Ünver’in yayına hazırladığı çalışma, Diyojen’den Akbaba’ya, Karakedi’den Dolmuş’a Türk mizah tarihinin 100 dergisiyla 90 yılını özetliyor. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e faaliyet gösteren mizah yayınlarının gazete eki olarak başlayan serüveni dergi, mecmua, risale ve gazete formatında devam etmiş. “İstanbul’un 100 Mizah Dergisi”nde dergilerin kuruluş tarihleri, kurucuları, yayın periyodu, yayın kadrosu, içerikleri ve ilgi çekici yazı-çizimler kronolojik bir biçimde yer alıyor. İLK RENKLİ KARİKATÜRKitabın en eski yayını, 1870 yılında ilk sayısını çıkartan “Gölge etme başka ihsân istemem” mottolu Diyojen dergisi. Teodor Kasap yönetiminde 183 sayı devam eden dergi, ilk özel Türkçe mizah yayını. Ardından ilk renkli karikatüre yer veren Lâtife ile her sayıda bir dama oyunu hediye eden Kahkaha adlı dergiler yayına başlamış. Bir süre sonra gazete boyutunda yayınlanmaya başlayan dergiler arasında Musavver Papağan, Eşek, Yuha, Cadaloz, Diken, Aydede, Karakedi bulunuyor. Yusuf Ziya Ortaç’ın çıkardığı Akbaba ise yoluna 55 yıl boyunca devam ederek en uzun soluklu mizah dergisi olmuş. Yazıların içeriği, sayfa sayısı, karikatür kalitesi bakımından farklı olan Musavver Şahika, adeta mizahın kitabını yazmış ve 56 sayfalık boyuta ulaşmış.Dev mizah okulu1959 yılında haftalık olarak yayına başlayan Dolmuş mizah dergisi, gençlere örnek olup her sayfasında ayrı bir güldürü unsuruna yer vermiş. 28 sayfalık dergi, dev bir mizah okulu olmanın yanı sıra siyasi karikatürlere de bolca yer vermiş. Dolmuş gibi diğer mizah dergilerinde de savaş, siyaset gibi olaylara atıflar bulunduğu için geçmişin sosyal hayatı takip edilebiliyor.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ