TOKİ 114 arsayı satışa çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 14 ilde toplam 411 bin 151,65 metrekare büyüklüğünde 114 arsayı 407 milyon lira muhammen bedelle “açık artırma” yöntemiyle satışa çıkardı.

TOKİ 114 arsayı satışa çıkardı

TOKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana, Ankara, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Karabük, Samsun, Siirt, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da toplam 411 bin 151,65 metrekare büyüklüğündeki 114 arsa (konut, ticaret, özel sağlık, özel kreş-anaokulu, özel eğitim, özel ilköğretim, özel ortaöğretim, bakım ve akaryakıt istasyonu, kentsel servis, konut dışı kentsel çalışma imarlı arsalar) yaklaşık 407 milyon lira muhammen bedelle “açık artırma” yöntemiyle satışa sunuldu.

Müzayede 23 Mayıs Salı günü saat 13.30’da idarenin Ankara Bilkent’teki merkezinde yapılacak.

Ankara Pursaklar ve Yenimahalle’de konut, ticaret, Çankaya Alacaatlı’da özel kreş, eğitim, Etimesgut Eryaman’da özel anaokulu imarlı arsalar peşin, Etimesgut Aşağıyurtçu’da özel ortaöğretim imarlı arsa ise yüzde 25 peşin 24 ay vade şartlarıyla satışa sunuldu.

İstanbul Başakşehir Kayabaşı’nda bakım ve akaryakıt tesis imarlı arsa, özel eğitim ve ilköğretim imarlı arsa ile Kartal’da konut imarlı arsa peşin fiyatına satışa sunuldu.

İzmir Çeşme’de konut ve ticaret imarlı 10 arsa, Aliağa’da ise konut ve ticaret imarlı 18 arsa peşin fiyatına satışa çıkarıldı.

Gaziantep Şehitkamil, Beylerbeyi’nde 5 konut ve 2 kentsel servis arsası peşin fiyatına satışta olacak.

Diyarbakır Yenişehir, Üçkuyu’da 12 konut dışı kentsel çalışma imarlı arsa ile merkezi iş imarlı arsa peşin fiyatına satışa sunuldu.

Karabük Merkez, Beşbinevler’de 11 konut imarlı arsa peşin fiyatına satışa çıkarıldı.

Detaylı bilgilere www.toki.gov.tr ve www.turyap.com.tr internet adreslerinden ve 444 86 54 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

TOKİ restorasyon kredisine 75 başvuru

TOKİ Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, İdarenin unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesi içindeki tarihsel değerleri, sağladığı restorasyon kredileriyle gelecek nesillere kazandırdığını söyledi.Restorasyon kredisi başvurularının 3-28 Nisan tarihlerinde yapıldığını anımsatan Ergün, 2005’te 16 eserle başlayan kredilerin 2016’da 726’ya ulaştığını belirtti.Tarihi yapılar için verilen kredinin üst limitinin bu yıl 160 bin liraya çıkarıldığını aktaran Turan, “28 Nisan’da sona eren restorasyon kredisine 75 proje başvuru yaptı. Restorasyon kredisi kapsamında bugün itibarıyla 726 proje için kredi açtık, projeler için yaklaşık 72 milyon 171 bin lira destek verdik. 513 ‘Taşınmaz Kültür Varlığı’nın restorasyonu tamamlanarak, İdaremizce geçici kabulü gerçekleştirildi” dedi.Projenin yüzde 70’ine destek TOKİ Başkanı Turan, her bir proje için keşif özetinin yüzde 70’ine kadar kredi kullandırdıklarını, restorasyon kredisi için yapılacak müracaatlarda, özel mülkiyetteki yapıların Kültür ve Tabiat Varlıkları kurullarınca alınmış tescil kararının ve onaylı rölöve ile restorasyon projelerinin bulunması gerektiğini aktardı.Turan, “TOKİ olarak özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan, korunması gerekli tescilli taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için gerekli şartların sağlanması halinde kredi sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.Kent dokusunun iyileştirilmesine öncelik verdiklerine işaret eden Turan, şöyle devam etti:”Kredilerde özellikle tarihi kent dokularının iyileştirilmesine yönelik olan ve yerel yönetimlerin öncülüğündeki tüm müracaatlara kredi verilecek. Bakım, onarım ve restorasyon işlemleri yapılacak taşınmaz kültür varlığının, mimari ve kültürel değeri, fiziki durumu, bulunduğu çevrenin özellikleri, kullanım amacı göz önünde bulundurulacak. Taşınmaz kültür varlığının bakımı, onarımı ve restorasyonu için yapılacak işlemlerin, yapının kültür varlığı niteliğinin devamını sağlaması, gerekirse sağlıklaştırılması ve işlev kazandırılması amacına yönelik olması zorunluluğu bulunuyor.”TOKİ’ye bu yıl için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Bartın, Muğla, Giresun, Edirne illeri ve Safranbolu, Bergama, Taraklı, Hopa, Ayvalık, Milas, Fethiye, Tire, Talas, Ula, Mudanya, Bodrum, Gemlik, Sivrihisar, Beypazarı, Mudurnu ile araklı ilçelerinden proje başvurusu yapıldı.TOKİ taşınmazları 11 milyon 687 bin TL’ye satıldıTOKİ 21 bin konut rakamına ulaştı’Borsa’da dizi ve araba alınıp satılabilecek’

TOKİ taşınmazları 11 milyon 687 bin TL’ye satıldı

Muhammen bedel toplamı 8 milyon 150 bin 341 TL olan 90 adet gayrimenkul yüzde yüzde 43 artışla 11 milyon 687 bin TL’den işlem gördü. Ankara, Adana, Trabzon, Adıyaman, Amasya, Bitlis, Bursa, Giresun, İstanbul, Kırşehir, Şanlıurfa’daki gayrimenkuller için teklif alındı.Müzayede en çok Bitlis Merkez’deki iş yerleri ilgi gördü. Yüzde 25 peşin 120 ay vade ile satılan iş yerleri yüzde 200 oranlarında artış gösterdi. Bitlis Merkez’de 61 adet iş yeri teklif aldı. Teklif alınmayan gayrimenkullere 25 Nisan 2017 mesai bitimine kadar Turyap üzerinden teklif verilebilecek. TOKİ müzayedelerinde alıcılara kolay ödeme seçenekleri ve uygun vadelerle taksit imkanları sunuluyor. Alıcılar, konutları yüzde 12 peşin, 180 aya varan vade seçenekleri; iş yerlerini ise yüzde 25 peşin 120 ay vade ile alabiliyor.

TOKİ 21 bin konut rakamına ulaştı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu yıl 10 bin 793 konutun yapımına başladı, değerlendirme aşamasındaki bin 580 konut ve tarihi alınan 9 bin 242 konut ile bugüne kadar 21 bin 615 konut rakamına ulaştı.TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, İdare’nin konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlar için “dost eli bir kuruluş” olmaya devam ettiğini belirtti.Türkiye’de konut ihtiyacının karşılanmasında devletin neredeyse tek girişimci ve üretici kuruluşu olduklarını anlatan Turan, “Bu kimliğimizle, milletimizin beklentilerini hayata geçirebilmek için önemli bir görevi yürütüyoruz. Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için yıllardır bir ‘dost eli’ yaklaşımıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.Ocak ayı başından bugüne kadar 48 ihale sonuçlandıTuran, konut ve sosyal donatı üretim hedefini her yıl artırdıklarını, İdare’nin ocak ayı başından bugüne kadar toplam yatırım bedeli yaklaşık 4 milyar 102 milyon lira olan 48 ihaleyi sonuçlandırdığını kaydetti.Bu yıl yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Turan, şöyle konuştu:”Bu yıl 10 bin 793 konut ve 516 sosyal donatının yapımını başladık. Değerlendirme aşamasındaki bin 580 konut ve tarihi alınan 9 bin 242 konut ile bu süreye kadar 21 bin 615 konut rakamına ulaştık. Bu yıl dar ve orta gelir grubu için 7 bin 322, alt-yoksul gelir grubu için 263, gecekondu dönüşümünde ise 3 bin 208 sosyal konutun yapımına başladık. Ayrıca 5 okul, bir üniversite, 11 ticaret merkezi, 14 cami, 4 jandarma komutanlığı binasının da içinde bulunduğu 516 sosyal donatının yapımına başlandı.”TOKİ’nin 2017 hedefi 65 bin konutİdarenin geçen yıl koyduğu 60 bin konut hedefini aştığını belirten Turan, “Geçen yıl tüm zamanların rekorunu kırdık. 2017 yılında da hedeflerimiz doğrultusunda çalışacağız, 65 bin konutu ihale edeceğiz” dedi.İç Anadolu Bölgesi’nde bu yıl yaklaşık 9 bin konut için proje çalışması yaptıklarını söyleyen Turan, Ankara’da 2 bin 500, Konya’da bin 500, Kayseri’de bin, Eskişehir’de 500, Sivas’ta bin, Kırıkkale’de 100, Aksaray’da 300, Karaman’da 500, Kırşehir’de 500, Niğde’de 157, Nevşehir’de 378 ve Çankırı’da 500 konut inşa etmeyi planladıklarını aktardı.Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu yıl 6 bin 964 konut için projelendirme yaptıklarını aktaran Turan, Ağrı’da 250, Erzurum, Kars ve Hakkari’de bin, Erzincan’da 750, Elazığ’da bin 500, Malatya’da 650, Tunceli’de 314, Van’da 500 konut yapmayı hedeflediklerini kaydetti.Marmara Bölgesi’nde özellikle İstanbul’da kentsel dönüşüm odaklı çalıştıklarını dile getiren Turan, İstanbul’da 5 bin 200 konut yapmayı planladıklarını dile getirdi.Turan, bu yıl Marmara Bölgesi’nde hedeflerini yükselttiklerini, bölgede toplam 12 bin 716 konutu ihale edeceklerini aktardı.TOKİ 28 ilde açık artırmayla satış yapacakTOKİ 7 yılda 425 bin konut üretecekDevlet Sur’u yeniden inşa ediyor

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ