TEOG yerine son dakika MYS düzenlemesi MEB liseye giriş sınavın nasıl yapılacağını açıkladı

Yeni TEOG sistemi nasıl uygulanacak? TEOG yerine ne geldi? Yeni TEOG sistemi nedir? 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı kapsamında yürürlüğe giren MYS sistemi nasıl olacak? MYS nedir? Mahalli Yerleştirme sistemi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklama yaptı. Binlerce öğrenci ve veliyi ilgilendiren konunun ayrıntıları gelmeye başladı. Ortaöğretim son sınıf öğrencilerini yakından ilgilendiren TEOG yeni sistem hakkında son dakika gelişmeleri ne yönde? MYS sisteminde; Veli ve öğrenciler tercih yaptığı zaman önlerine 5 seçenek çıkacak. Kendi oturdukları bölgelerden seçim yapacak olan öğrenciler eğer sınavlara girecek olan okullara yerleşmek istiyorlarsa merkezi sınava girecek. Lise giriş sınavının kesin tarihi henüz açıklanmasa da Bakan İsmet Yılmaz sınavın Haziran ayının ilk haftasında yapılacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni sistemi açıklarken üç ayrı ifade kullandı. Yılmaz önce ‘Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi’ dedi, ardından yeni sistemin kısa adı için de ‘Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi’ açıklamasını yaptı. Liseye geçiş sistemi ne olacak? TEOG yerine ne gelecek? İşte yeni TEOG sistemi ne olacak ve MYS nedir nasıl uygulanacak detaylı bilgi haberimizde…

TEOG yerine son dakika MYS düzenlemesi MEB liseye giriş sınavın nasıl yapılacağını açıkladı

TEOG sistemi yerine ne geldi? Soruna yanıt olarak ‘’Adrese Dayalı Yerleştirme Sistem’’in geldiği ve 1 milyon 200 bin öğrencinin yüzde 90’ı evinin bulunduğu yerdeki liseye yerleştirilerek yüzde 10’u da gireceği merkezi sınavın sonucuna göre okulunu seçecek açıklaması yapıldı. Temel Eğitim’ ten Ortaöğretime Geçiş (TEOG)’un yerine isteğe bağlı sınav modeli geldi. Peki yeni TEOG sistemi nasıl uygulanacak? Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni sistemi “Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” olarak açıkladı. Bakan Yılmaz, yeni sistemin kısa adı için de “Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi” dedi. Sınav yarışının öğrenciyi etüt merkezlerine ittiği için TEOG’u kaldırdıklarını ifade eden Yılmaz, çocuğu 6. sınıftan itibaren sınava hazırlayacak bir sistem değil de stresi kaldırarak, basit, kolay ve anlaşılır bir sistem getirdiklerini savundu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni sistemi açıklarken üç ayrı ifade kullandı. Yılmaz önce “Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” dedi, ardından yeni sistemin kısa adı için de “Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi” açıklamasını yaptı. Yılmaz, konuşmasının bir bölümünde TEOG’un yerine gelen uygulamaya “Liselere Kayıt Uygulaması” adı verildiğini söyledi.

 

TEOG SINAV GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

MYS SİSTEMİ NEDİR? MAHALLİ YERLEŞİM SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Veli ve öğrenciler tercih yaptığı zaman önlerine 5 seçenek çıkacak. Kendi oturdukları bölgelerden seçim yapacak olan öğrenciler eğer sınavlara girecek olan okullara yerleşmek istiyorlarsa merkezi sınava girecek.

 

MERKEZİ SINAV KONULARI NEDİR?

İsmet Yılmaz tarafından açıklanan son bilgiye göre sınavın konuları da belli oldu. Sınav 6,7 ve 8.sınıfların konularından oluşacak. Fakat sınava girmek zorunlu değil, isteğe bağlı.

 

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ