TEOG heyecanı yarın başlıyor

MEB tarafından yarın ve perşembe günü yapılacak merkezi ortak sınavlara 1 milyon 190 bin 826 öğrenci katılacak. Sınavlar yurt içinde 970, yurt dışında ise 14 merkezde gerçekleştirilecek. Öğrenciler, yarın yapılacak birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

TEOG heyecanı yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin gireceği birinci dönem merkezi ortak sınavları yarın ve perşembe günü yapılacak.

TEOG birinci dönem sınavları yarın ve 24 Kasım perşembe günü yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 21 okulda, 72 salonda gerçekleştirilecek.

Toplam 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katılacağı sınavlarda, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı düzenlenecek.

Öğrenciler, yarın yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, perşembe günkü ikinci oturumda da fen ve teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

TEOG hakkında bilinen 5 yanlış

TEOG 2016 sınavları için geri sayım başladı. TEOG 1. dönem sınavı açıklanan 2016-2017 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar Kılavuzu’na göre 23-24 Kasım’da, mazaret sınavı ise 17-18 Aralık’ta yapılacak. Sonuçlar Ocak 2017’de açıklanacak. İkinci dönem ortak sınavlar da 26-27 Nisan 2017, mazeret sınavı ise20-21 Mayıs 2017’de tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları Haziran 2017’de belli olacak. Öğrencilerin başarısına ket vuran birçok bilgi özellikle sınav tarihine yaklaştığımız şu günlerde konuşulmaya başlandı. Sınavın zor olması, bilgi ağırlıklı sorulması, standart sapmanın olması gibi birçok yanlış kulaktan kulağa dolaşıyor. Özel Ders Eğitmeni Ozan Çorumlu, TEOG sınavına girecek öğrenciler için sınavla ilgili en çok bilinen 5 yanlışı sıraladı.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarıyla sınava giremeyecek. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ