Tarkan’ın kalça hareketleri nostaljik şarkılara damga vurdu

Yılbaşı gecesi ekranlara Tarkan’ın kalça hareketleri ve nostaljik şarkılar damga vururken, geçmiş yıllarda yayınlanan görkemli eğlencelerden ise eser yoktu

Tarkan’ın kalça hareketleri nostaljik şarkılara damga vurdu

Gelmiş geçmiş en kısa yılbaşı eğlencesiydi desek yeridir. Gece yarısını bir buçuk saat geçe herkes eğlence programlarını bırakıp Reina’daki terör saldırısından son gelişmeleri öğrenebilmek için haber kanallarına yoğunlaştı. Ondan öncesinde her şey alıştığımız rutinde devam ediyordu oysaki. TV8’de birkaç yıldır olduğu gibi “O Ses Ünlüler” vardı. Show TV gece yarısına kadar işi “Güldür Güldür Show”la idare etmişti. Eski adıyla CNBC-e, yeni ismiyle TLC, geleneklerinden vazgeçmeyip Victoria’s Secret meleklerini ekrana getirmişti.

Tarkan dediğin ille de kıvıracak

Yılbaşı ekranının en çok konuşulan ismi hiç kuşkusuz Tarkan oldu. Megastar, yıllardır ha çıkardı, ha çıkaracak diye diken üstünde beklediğimiz Türk Sanat Müziği albümünü geçtiğimiz yıl nihayet yayımlamayı başarmıştı. Eh! Yılın en çok satan albümü de o olduğuna göre Star TV, ekranlarını ona emanet etmeyecek de kime edecekti? Tarkan albümünde yer alan bütün şarkıları seslendirdi. Sadece seslendirmekle kalmadı, yeri geldiğinde kıvırdıkça kıvırdı. Pijama- Terlik- Televizyon Şeytan Üçgeni’ne kendini bırakmış izleyiciler koltuklarında “Oynama şıkıdım şıkıdım, bunlar ağır şarkılar” diye sesini duyurmaya çalışsa da Tarkan, her zamanki Tarkan’dı. Bağlasanız yerinde sakin sakin duramazdı.  

Pijama- Terlik- Televizyon Şeytan Üçgeni’nde izleyiciler nostaljik bir yılbaşı gecesi yaşadı

Usta isimlere adanmış şarkılar

Yılbaşı gecesine damga vuran bir başka tercih de, usta isimlere adanmış “tribute” çalışmalardı. Show TV, gece yarısından sonra Ahmet Selçuk İlkan’ın sözlerini yazdığı şarkılardan, Star TV ise Zeki Müren şarkılarından oluşan bir programla izleyicilerinin karşısına çıktı. Şarkıları elbette diğer ünlüler söylüyordu. Geçen yıl piyasaya çıkan “İşte Benim Zeki Müren” albümüne Belkıs Özener’den Göksel’e, Enrico Macias’dan Nükhet Duru’ya birçok isim sesiyle destek verse de albüm ne yazık ki  Zeki Müren’in büyüklüğüne yakışır bir satış yakalayamadığı gibi, gelmiş geçmiş en başarısız ‘tribute’ albümler arasına girdi.  Ahmet Selçuk İlkan’ın şarkıları ise görkemli bir televizyon programından ziyade bir ilkokul müsameresi tadındaydı. 

Denize düşen nostaljiye sarılır

Koca bir yıl “Bağdat”, “Günah Benim” ve “Okyanus” dışında herkesin diline dolanan bir şarkının bulunmadığı 2016’yı uğurlarken gelin de 90’lı yılların hit şarkılarını aramayın. Yeni şarkıların halkın diline düşmediği bir müzik piyasasında televizyon kanalları da tahmin edersiniz ki eski şarkılara sarıldılar. Nilüfer de başkalarının seslerinden üne kavuşmuş şarkıları yorumladığı son albümü “Yeniden Yeni Yine”yle NTV ekranlarına geldi. Kanal D’de ise Bülent Ersoy, benzer bir nostaljiyi yaşattı izleyicilere. TRT’nin yılbaşı gecesi için tercih ettiği “Seksenler” dizisi ise adından da anlaşılacağı gibi komple nostalji tadındaydı.

Eğlenme otur film seyret!

Son birkaç yıldır yılbaşı geceleri eğlence programı yayınlamayan atv’ye gelince… Bu yıl ‘prime time’ kuşağını “Kim Milyoner Olmak İster?” adlı yarışmaya ayırdılar. Sonrasındaysa üç yabancı filmi peş peşe gösterime soktular. atv gibi yılbaşı gecesinde eğlence programları yerine film yayımlamayı tercih eden bir başka kanal da FOX oldu. Onlar da iki yabancı bir yerli filmle yılbaşı gecesini geçiştirdiler. Kısacası; bu yılın yılbaşı ekranına Tarkan’ın kalça hareketleri ve hepimizin ezbere bildiği nostaljik şarkılar damgasını vurdu.

Kültür kaosu sanatçı yetişmesini engelliyor

Neşe Karaböcek

Yayınlanan nostalji ağırlıklı klipler özel geceleri zenginleştiriyor. Nostaljiye büyük bir ihtirasla özlem var. Gençler yozlaşmanın başlamadığı, çağının öncesindeki müziği dinlemek istiyor. Bu sebepten her yaştan gelen mostaljik müzik isteği var. Büyük   şarkıcıların yetişmesi raslantıdır, bu dönemin koşullarının etkisidir. Yaşanan toplumsal kültür kaosu sanatçı yetişmesini engelliyor.

Tarkan, Zeki Müren kadar etkili oluyor

Hakan Eren

Eski şarkıları duyduğu anda kim olursa olsun ekrana dönüp bakıyor. Son zamanların reklamlarını izlerseniz yarısı 70’li 80’li yılların şarkıları… Eskiler melodi üzerine, şimdiki şarkılar ritm üzerine kurulu. Eskiler stüdyolarda ve gazinolarda şarkı söyleyerek yorumcu oldu şimdikiler bilgisayar efektleri ile şarkıcı oluyor. Ve ilerleyemiyorlar. Ama Tarkan’ı beğeniyorum. Zeki Müren kadar etkili oluyor.

İnsanlar doğru şarkı ve şarkıcıları özledi

Semiha Yankı

Yılbaşı gibi özel gecelerde nostalji kliplerinin ekranda dönmesi çok normal çünkü insanlar doğru şarkıcı ve şarkıları özlemiş.  O zaman yapılanların besteleri ve sözleri duygu yüklü. Şimdi belki bizim gibi sanatçılar ortaya çıkmıyor diye hissediyorsunuz. Kimbilir belki de ilerde şimdi ki gençler Demet Akalın gibi sanatçılar için bunları söyleyecekler. İnanın bizler yine yeni şarkılar yapsak aynı tarz şarkıları yaparız. 

Yeni parçaları yabana atmayalım

Işıl Yücesoy

Nostaljinin hep olması o günlere duyulan özlemden kaynaklanıyor. Hızlı yaşanan anlamsız aşklar, romantizmin bitmesi, diyalog kopuklukları, hiçbir şeyin yürekten yaşanamaması neden oluyor bu özleme. Neden eskisi gibi parçalar ortaya çıkmıyor deniyor ama yenileri o kadar da yabana atmamak gerek. Bazen insanın yüreğine işleyen sözler  çıkıyor.  

KAYNAK : Gazete Vatan

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ