Sultan-ül Bahreyn İki Denizin Sultanı sahnelendi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Sultan-ül Bahreyn İki Denizin Sultanı” belgesel müzikali sahnelendi. Müzikali, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de izledi. Selçuklu dönemini anlatan müzikal belgeseli, birçok sanatsever tarafından yakından takip edildi.

Sultan-ül Bahreyn İki Denizin Sultanı sahnelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi’nin (GAKSA) düzenlediği “Sultan-ül Bahreyn İki Denizin Sultanı Belgesel” konulu müzikal belgeselin senaristliğini ve yönetmenliğini Işın Fırat yaptı. Müzikalde, Konya Olgunlaşma Enstitüsü Selçuklu kostümleri ve özgün müziği dikkati çekti.

Selçuklunun Anadolu’ya göçünden itibaren Anadolu topraklarında yaşanmışlıkların ele alındığı belgesel müzikalde, Türklerin kahramanlıkları, maneviyata, sanata ve eğitime verdiği değer anlatıldı.

 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ