Sudan’da “Türk Filmi Günleri” başladı

Sudan’daki Yunus Emre Enstitüsü, Türk filmlerini Hartumlu sinemaseverlerle buluşturuyor. Başkent Hartum’daki Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen film günleri, 18 Mart Çanakkale Destanı’nı konu alan “Son Mektup” filmiyle başladı.

Sudan’da “Türk Filmi Günleri” başladı

Başkent Hartum’daki Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen film günleri, 18 Mart Çanakkale Destanı’nı konu alan “Son Mektup” filmiyle başladı. Sudanlı sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında gelecek aylarda da “Canım Kardeşim”, “Bir Zamanlar Anadolu’da, “Eşkıya”, “Babam ve Oğlum” ile “Vizontele” gibi yapımlar alt yazılı olarak beyaz perdeye taşınacak.

Amaç; Türk kültürünü öğretmek

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi, yaptığı açıklamada, her ay bir film olmak üzere toplam 10 Türk filminin Sudanlılarla buluşacağını belirtti.

Bahçi, “Kursiyerlerimize Türk kültürünü öğretmek için elimizden geleni yapıyoruz. Türkçe derslerinin, farklı kültür çalışmalarımızın yanına Türk sinemasını da eklemek istedik. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucu gösterimlere Çanakkale Destanı’nı anlatan Son Mektup filmiyle başladık. Sudanlı kardeşlerimizle duygu dolu anlar yaşadık” diye konuştu.

Banksy’nin kimliği hakkında yeni iddia

Sadece eserleriyle değil, kimliğinin açıkça bilinmemesi yüzünden de kendinden sıkça söz edilen Banksy’nin kimliği hala gizliliğini koruyor. Queen Mary Üniversitesi’ndan bir grup bilim insanı, ‘coğrafi profilleme’ denen bir yöntem kullanarak, Banksy’nin kim olduğunu kesin olarak bulduklarını söylediler.Bilim insanları, seri katilleri yakalamak için kullanılan ‘coğrafi profilleme’ tekniği dahilinde, Banksy’nin eserlerini yoğunlukla çizdiği yerler arasındaki ilişkiyi incelediklerini ve ulaştıkları sonuçlar dahilinde Banksy’nin Robin Gunningham olduğunu ileri sürdüler ancak kesin bir kanıta ulaşılamadı.Yeni bir Banksy iddiasıŞimdi ise yeni bir iddia İsrail’den geldi. Bölgede pek çok çalışmaya imza atan sanatçının çalışırken görüntülendiği belirtiliyor. Sosyal medyada yer alan videoda Banksy olduğu iddia edilen kişinin kayıt yapılmasını engellemeye çalıştığı da görülüyor ancak yine o kişinin Banksy olduğuna dair herhangi bir kesin delil sunulamıyor.Tanınma süreciPeki Banksy kimliğini gizli tuttuğu halde nasıl bu kadar ünlendi?Banksy’nin eserleri ilk defa İngiltere’de ortaya çıktı. Tabiri caizse fısıltı gazetesi ile ünü kulaktan kulağa yayılan sanatçının çizimleri zamanla başka ülkelerin duvarlarında görüldü. Banksy, grafiti sanatının muhalif yıldızı olarak büyük bir şöhret elde ederken duvarları süsleyen eserleri müzayede evlerinde yüz binlerce dolara satıldı.Ancak kimliğini saklayan sanatçının bu duruma yönelik cevabı gecikmedi. Bir fenomene dönüşen sanatçı astronomik satışların ardından yaptığı bir grafiti’de kendine has üslubu ile şu mesaja yer verdi: “Siz aptalların bunları satın almanıza inanamıyorum.”Galeri: Banksy’nin en ünlü eserleriGaleri: Filistin’de sokak sanatçısı ‘Banksy’ tasarımlı otel açıldı

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ