Sosyal medya seferber oldu Aras’ı kurtardı

Dünyada az görülen beyincik erimesi hastalığına yakalanan 3 yaşındaki Aras’ın tedavisi için gerekli tıbbi cihazlar, sosyal medyada başlatılan kampanyada toplanan bağışlarla alındı. Kampanya sayesinde ihtiyaç duyulan 28 bin lira 12 saatte toplandı. Baba Büyüktanır, “Ben ve eşim orada yazılanları okurken gözyaşına boğulduk. Kimisi son parasını gönderdiğini yazmıştı, kimisi öğrenci olduğunu ve bursundan kalanı yolladığını belirtmişti”dedi.

Sosyal medya seferber oldu Aras’ı kurtardı

Aydın’da, dünyada ender görünen NCL (beyincik erimesi) teşhisi konulan ve 4 aydır hastanede yaşam savaşı veren 3 yaşındaki Aras Büyüktanır’ın tedavisi için gerekli tıbbi cihazlar, sosyal medyada başlatılan yardım kampanyası sayesinde alındı.

Kuşadası ilçesinde yaşayan ve henüz 2,5 yaşında beyincik erimesi teşhisi konulan Aras’ın tedavisi Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde devam ediyor.

Baba Özgür Büyüktanır, yaptığı açıklamada, oğlunun hem hastanede hem de taburcu edildikten sonra evinde devam edecek tedavisi için bazı cihazlar gerektiğini ancak 40 bin liraya mal olacak cihazları almaya maddi güçlerinin yetmediğini anlattı.

Sosyal medyada 12 saatte toplandı

Aras’ın hastalığına ilişkin yapılan haberin ardından maddi destekte bulunmak isteyenlerin olduğunu dile getiren Büyüktanır, “Aydın Valiliği koordinesinde bir banka hesabı açtık. Gelen küçük yardımlar buraya yatırıldı. Yardım alacaksak, yanlış anlaşılma olmasın diye valilik kanalıyla açılacak bir hesaptan alma kararı aldık. Cihazlar için ise 40 bin liralık maliyeti çıktı. Bunun yaklaşık 15 bin lirasını devlet karşılayacaktı. Kalanını ise bizim karşılamamız gerekiyordu” diye konuştu.

Cihazların alınabilmesi için sosyal medyadaki paylaşım sayfasından yardım kampanyası başlattıklarını aktaran Büyüktanır, kampanyaya kısa sürede bir çok kişinin destek verdiğini, hedeflenen 28 bin liraya 12 saat içinde ulaşıldığını ifade etti.

Baba Büyüktanır, gelen mesajlar karşısında ağladıklarını anlattı.

Öğrenciler bursunu yolladı

Sosyal medyada başlatılan kampanyanın böyle etkili olacağını düşünmediğini vurgulayan Büyüktanır, Aras’ın durumunu paylaştıktan sonra çok sayıda yorum geldiğini kaydederek, şöyle devam etti:

“Öyle yorumlar geldi ki gözlerim doldu. Ben ve eşim orada yazılanları okurken gözyaşına boğulduk. Kimisi son parasını gönderdiğini yazmıştı, kimisi öğrenci olduğunu ve bursundan kalanı yolladığını belirtmişti. Bu gençler bir çocuk için harçlıklarından biriktirdikleri paraları bize gönderdilerse söz konusu vatan olduğunda neler yapabilir siz düşünün. Hepsiyle gurur duydum.Yağmur gibi yatırıyorlardı. 3 lira yatıran da vardı 20 lira yatıran da. Bu kadar toplanacağını düşünmüyorduk. 12 saatte 28 bin lira toplandı. O gece bütün gönüllüler birleşti. Tüm eller gökyüzüne ulaştı. İhtiyaç duyulan paraya ulaşılınca durdurduk. Yaklaşık bin 500 kişi para yatırdı ve cihazlar alındı.”

‘Bir mucize için yola çıktık’

Büyüktanır, oğlunun ölümcül bir hastalığa yakalanmış olmasına rağmen umutlarını hiçbir zaman kaybetmediklerini vurgulayarak, “Paradan ziyade orada yapılan yorumlar, dualar… İnanın bunlar her şeye değerdi. Evimizi aynı hasta odası gibi yaptık. Biz Aras’ı daha fazla yaşatma amacındayız. Bir mucizeyi gerçekleştirmek için yola çıktık. Bunu gerçekleştirebileceğimize inanan yüzlerce hatta binlerce insan oldu” ifadelerini kullandı.

Yaşaması için 175 bin dolar lazım

Ahmet (33) ve Zehra Ersöz (25) çiftinin 13 aylık bebeği 2,5 aylık olduğunda Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığına yakalandı. Organları gelişmeyen ve makineye bağlı şekilde yaşam mücadelesi veren Miraç bebeğin ailesi, dozu 175 bin dolar olan ilaçla ilgili bir an önce onay verilmesini talep ediyor.Çocuğunun hastalığın en tehlikeli evresi olan tip bir döneminde olduğunu belirten Anne Ersöz, “Türkiye’de toplam bin 300 SMA hastası çocuk var. Çocuğuna 4 aylıkken SMA hastalığı teşhisi konuldu. 6’ıncı ayından itibaren makineye bağlı yaşıyor. Solunum yetersizliği var, oturamıyor, yutkunamıyor ve hareket edemiyor. Hastalığın ilacı yoktu daha önce sonra yurt dışında üretildiği öğrendik. İlaç ABD’de onay aldı ve ruhsatlandırıldı. İlaç konusunda çok mücadele veriyoruz ama hiçbir cevap alamıyoruz. Çocuğumuz için dozu 175 bin dolar ilacı istiyoruz. Lütfen artık bu ilacı getirtin” dedi.İlacı yazıldı onay bekliyorÇocuğunun kritik yaşa yaklaştığını belirten anne Ersöz, “Bu hastalıktan çok çocuk kaybediliyor. 5 Nisan’da kaybedilen Nisa Su var, lütfen sesimizi duysunlar. İlacımızı istiyoruz, çocuklarımız belki koşamaz, birçok şeyi yapamaz ama uyuştuğunda kendisini sağa sola çevirebilsin. SMA’lı çocuklarımız ölmesin ve herkes bu hastalığın farkında olsun. Çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığının sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu.Kendisinin olduğu durumda birçok aile bulunduğunu aktaran Ersöz, SMA hastalığının çaresiz olmadığını kaydetti.Sağlık Bakanlığından yardım istedilerSağlık Bakanlığının onayıyla hastanelerin ilacı reçeteye yazmaya başladığını da belirten Ersöz, “İlacı yazdıktan sonra Tıbbi Cihaz Kurumuna gönderdik ama makineye bağlı olan birçok çocuğun ailesine ret cevabı geldiğini duyduk. 6 aydan küçük ve makineye bağlı olmayan çocuklara ilacın verileceği söyleniliyor. Biz araştırdığımızda yurt dışında ilacı kullanan birçok çocuğun trakeostomiye bağlı olduğunu ve 6 aydan büyük olduğunu gördük. Sağlık Bakanlığı bizlere yardım etsin, böyle bir eleme söz konusu olmasın, bizim de çocuklarımız ilacı kullansın ve ölmesin çocuklarımız” diyerek talepte bulundu.Doktorun çocuğuna 2 yıl ömür biçtiğini ifade eden Ersöz, “Çocuğumun enfeksiyon riski fazla olduğu için fazla temas yapamıyoruz. Odaya hiç kimseyi alamıyoruz, enfeksiyon riskine karşı eldiven kullanıyoruz. Doktorun bize söylediği 2 yıla kadar yaşama şansı var. Benim çocuğum şu anda kritik yaşa yaklaşmış durumda.13 aylık bir şey yapamıyoruz, yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ